BİZ SUSMAYACAĞIZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Adnan Menderes’in idamının 60. yıldönümü ile ilgili açıklama yaptı. Cora şunları söyledi: “Bugün, Milli iradenin katledildiği, demokrasiye kara bir leke sürüldüğü 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yıl dönümü. ‘Yeter artık söz milletindir’ diyerek Türkiye'yi CHP diktasından kurtaran DP'li Adnan Menderes ve arkadaşlarının, küresel aklın emri ile darbe yaparak idama götürüldüğü gün. CHP, kirli oyunlarla kışkırtma ve provokasyonlarıyla darbeye giden yolun taşlarını dizmiştir. Maalesef, CHP o günden bu yana halkın gönlünde kim taht kurmuş ise ona karşı durmuş ve darbe çığırtkanlığı yapmıştır.

Birileri için dünle bugün aynıdır. Hiç değişmediler. Dün, Ezan-ı Muhammed'i'yi aslına döndürdü ve ülkemizi her anlamda çağ atlattı diye Menderes'i asanlar, bugün o ezan seslerine yine tahammül edemiyorlar. Dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek için binbir türlü oyunlara başvuruyorlar, hainlerle kol kola giriyorlar. 15 Temmuz'da bunu denediler başaramadılar. O gün, milletimiz göğsünü kurşunlara siper ederek, 27 Mayıs'ın habis ruhunu toprağa gömmüş, Menderes'in acı dramını bir kez daha yaşatmamıştır.

Bu millet darbelerden medet uman zihniyete bundan sonra asla fırsat vermeyecektir. Biz susmayacağız, tarih susmayacak, hakikatler susmayacak, bu millet de susmayacak. Bu duygularla Adnan Menderes ve arkadaşları; Hasan Polatkan ile Fatin Rüştü Zorlu’yu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.”

SİCİL KABARIK
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da Adnan Menderes’in idamının 60. yıl dönümü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayvazoğlu şunları dile getirdi: “27 Mayıs 1960’da ülkemiz asla unutmayacağı bir kara lekeyi demokrasi tarihine işlemek zorunda kaldı. Hafızalarımızdan silinmeyecek olan darbe girişimi maalesef ülkemizi uzun yıllardır verilen demokrasi mücadelesinde geriye götürmüş, fakat ülke yönetimindeki siyasilerin vakur duruşu milletimizin gücünü ve kudretini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

İşte bu onları rahatsız eden, ülkenin ileriye gidişinin önündeki engelin 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan, 28 Şubat, 17- 25 Aralık, 28 Mayıs, 6-7 Ekim, 15 Temmuz. Zihniyetinizin sicili kabarık. Bir kez olsun milletimizin tercihine saygı gösteremediniz, bir kez olsun sürekli sahip olmak istediğiniz iktidarınızı milletimizle paylaşmak istemediniz!”

BORÇLAR SİLİNDİ
Trabzon’un Çaykara ilçesinde kimliğinin ortaya çıkmasını istemeyen hayırsever bir vatandaş, ilçe ve mahallelerde bulunan tüm market ve bakkallardaki veresiye defterinde yer alan 375 ailenin toplam 450 bin liralık veresiye borcunu ödedi. Dün hayırsever işadamı Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ile iletişime geçerek ismini açıklamadan ilçede tüm bakkal ve marketlerde borcu bulunan vatandaşların tespit edilmesini istedi.

Yapılan tespit sonrası 450 bin TL civarında bir veresiye borcu belirlendi. Parayı ilgili hesapları çıkartan hayırsever vatandaşın talebi üzerine Çaykara Kaymakamlığı Vefa Destek Grubunda görevli Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan öğretmenler tarafından ilçede ve mahallelerde bulunan market ve bakkallara tek tek ulaşılarak yaklaşık 450 bin liralık tüm borçlar ödendi. Bu hayırsever vatandaşı tebrik ediyoruz.

HAVALİMANI TAMAM
Türkiye’nin en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon Havalimanı'nda 23 Nisan'da başlayan pist yenileme çalışmalarında sona gelindi. Trabzon Havalimanı pist bakımı nedeniyle 23 Nisan günü uçuşlara kapatılırken pistin asfalt söküm işlemlerinin ardından yeni asfalt katlarının döküm işlemi bitirildi. Havalimanında pist çizgileri çizilme işlemi sürerken çalışmaların muhtemelen bu hafta sonu bitirilip hafta başında uçuşlara hazır hale gelmesi planlanıyor.

Hava trafiğine 1957 yılında açılan Trabzon Havalimanı’nın 2 bin 640 metre uzunluğa, 45 metre genişliğe ve 7,5 metre banket genişliğine sahip pisti bulunuyor. Havalimanı, orta ebatlı uçakların inmesine uygun ’ICAO’ standartlarında yer alıyor. Korona virüs salgını öncesinde Trabzon Havalimanı’ndan İstanbul, Ankara ve Adana'ya her gün; İzmir, Antalya, Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarına ise haftada birkaç kez sefer düzenleniyordu.

Trabzon Havalimanı’nı DHMİ verilerine göre 2019 yılında iç hatlarda 3 milyon 372 bin 231, dış hatlarda ise 394 bin 917 olmak üzere toplam 3 milyon 767 bin 148 yolcu kullandı. 2019 yılında iç hat iniş-kalkış yapan uçak sayısı 25 bin 930, dış hat iniş-kalkış yapan uçak sayısı ise 4 bin 405 olmak üzere toplam 30 bin 335 olarak gerçekleşti. Kısa sürede bu işin tamamlanmış olması sevindirici.

Editör: Haber Merkezi