KTÜ VE TSE’DEN İŞBİRLİĞİ

KTÜ ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokolü, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin imzaladı. Konu ile alakalı KTÜ’den yapılan açıklamada, “Standardizasyon bilincinin yaygınlaştırılması ve standartların kullanımını teşvik etmek ve bu amaçla belirli gün ve/veya haftalarda ortaklaşa panel, seminer vb. organize edilmesi, standart geliştirme sürecinde, üniversitenin akademik personelinin katılmasının taraflarca teşvik edilmesi, Üniversitemiz ve Enstitü arasında ortak Ar-Ge projelerinin yürütülmesi ve Ar-Ge projelerinin çıktısı olan inovatif ürün ve teknolojilerin fikri mülkiyet, lisanslama ve ticarileşme basamaklarında ilave protokoller kapsamında ortak hareket edilmesi, belgelendirme (ürün, personel ve sistem) alanında iş birliği yapılarak Üniversitemizin bütününde ya da bağlı birimlerinde yönetim sistemlerinin oluşturulması ve belgelendirilmesi süreçlerinde Enstitü ile iş birliği yapılması, üniversitemiz bünyesinde yer alan Araştırma Merkezleri ve Enstitü Laboratuvarları ve ilgili birimlerin, eşgüdümlü olarak önemsedikleri alanlarda faaliyet göstermesi, gerektiği durumlarda uygunluk değerlendirme alanlarında ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırım ve projelerin başlatılması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.” ifadeleri kullanıldı. Umarız bu tarz işbirlikleri fayda sağlar.

SANAYİDEN SANAT’A SERGİSİ AÇILDI 

Trabzon Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı resim ve projelerden oluşan Sanayiden Sanat'a isimli sergi Forum Trabzon'da açıldı. Serginin açılışına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO Meclis Üyeleri Alper Bekar ve Aydın Özkurt, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Zafer Ofluoğlu ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan MTAL'in Protokol Yürütme Kurulu Başkanlığı görevini de sürdüren TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meslek lisesi öğrencilerinin çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirterek, “Meslek öğrenmenin yanı sıra sanata da ilgi duymaları, bu yönde de kendilerini hayata hazırlamaları memnuniyet verici. Ayrıca faydalı projeler konusunda çalışma yaptıklarını görmek de bizleri gelecek adına umutlandırmıştır. Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Açılışın ardından sergideki resimler ve projeler hakkında öğretmenler ve öğrenciler tarafından bilgi verildi. Bizde bu vesile ile sergide emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

İMPERİAL’E YOĞUN İLGİ

Ankara’da Başkent Millet Bahçesi’ndeki Trabzon Tanıtım Günleri’nde Özel İmperial Hastanesi’nin standı yoğun ilgi görüyor. Standlarına gelen konuklarla Kurumsal İletişim Müdürü Sema Küçükosman ile birlikte tek tek ilgilenen İmperial Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, pandemi sonrası ilk kez düzenlenen etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Çelebi, “Bu seneki etkinlikler bir başka güzel. Özel İmperial Hastanesi olarak biz de destek verdik. Trabzon’la ilgili her konuda olduğu gibi burada da yerimizi aldık. Pandemi sonrası insanların özlemle beklediği bir ortam. Bu ortamı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Biz Trabzon’un emrinde bir hastaneyiz. Hizmet ağını her geçen gün büyüterek devam eden bölgeye hizmet eden bir hastaneyiz.” dedi. Öte yandan Trabzon Tanıtım Günleri’ndeki İmperial Hastanesi standı gerek Trabzon’dan gelen gerekse Ankara’da bulunan siyaset, iş ve ekonomi camiasının önemli isimlerine ev sahipliği yaptı, konuklarını ağırladı.

Editör: Haber Merkezi