VATANDAŞLAR DİYOR Kİ…
Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının hakkını ödeyemeyiz. Ancak zaman zaman sağlık kuruluşlarındaki aksaklıklar için de vatandaşlardan eleştiri almıyoruz değil. Aldığımız bir eleştiri şöyle: “Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi olmamız gerekiyor ama randevu çok ileri tarihe veriliyor. Hastaneye gittiğimizde ise görüyoruz ki servisler boş. Bu konuya bir çözüm bulunmalı.”

Bir diğer eleştiri de şu şekilde: “Kaşüstü Kanuni Hastanemizde Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp bölümü var ancak doktoru tayin olup gittiği için 1 yıldır kapalı. Böyle olunca da hastalarımız başka hastanelere ve illere gitmek zorunda kalıyor.” Vatandaşların bu eleştirisini sağlık yetkilileri ile paylaşmış olalım.

KTÜ ARAÇ SATACAK
Karadeniz Teknik Üniversitesi rektörlüğü araç satacak. KTÜ’nün ihale ile satacağı araçlar Trabzon’da KTÜ Rektörlüğü’ne ait ve 6 adet. Araçların, 29 Temmuz, Saat 14.00’da KTÜ İhale Komisyonu Toplantı Salonu’nda pazarlık teklif usulü ile satılacağı kaydedildi. Araçların ihale öncesinde ise üniversitesinin oto garajında görülebileceği kaydedildi.

İhale ile satılacak araçların marka ve modelleri ise şu şekilde: 1995 model Mercedes S 320 L, Muhammen Bedeli: 130 bin TL, 1992 model Tofaş Fiat M.131 Kartal, Muhammen Bedel 24 bin TL, 1992 model Tofaş Fiat M.131 Kartal, Muhammen Bedel 24 bin TL, 1996 model Ford LCY Kamyonet , Muhammen Bedel 120 bin TL, 2001 model Iveco 50 Nm 23 Otobüs, Muhammen Bedel 30 bin TL, Massey Ferguson 240 S Traktör, Muhammen Bedel 60 bin TL. İlgilenenlere duyurmuş olalım.

ABDÜLKADİR SÜRPRİZİ
Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017 tarihinde PKK’lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip güvenlik güçlerine yer gösterirken açılan ateşle şehit edilen Eren Bülbül ve onu kurşunlardan korumak için üzerine atlayıp siper olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatını anlatan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin çekimleri devam ediyor. Trabzon’da yapılan çekimlerde Eren Bülbül’ü Rahman Beşel, Ferhat Gedik’i ise ünlü oyuncu İsmail Hacıoğlu canlandırıyor.

Eren Bülbül’ün ölüm yıldönümü olan 11 Ağustos’ta yayınlanması planlanan filmin ikinci fragmanında Abdülkadir Ömür sürprizi yaşandı. Trabzonspor taraftarı olan Eren Bülbül’ü unutmayan genç futbolcu Abdülkadir Ömür filmde rol alarak projeye destek oldu. Fragmanda Eren Bülbül’ü canlandıran Rahman Beşel ve Trabzonspor ve milli takımın genç yıldızı Abdülkadir Ömür’ün karşılıklı karpuz yediği eğlenceli anlar yer aldı. Yönetmenliğini Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği “Kesişme; İyi ki Varsın Eren”in 29 Ekim’de vizyona girmesi planlanıyor. Filmi merakla bekliyoruz.

AŞI KARŞITLARININ BAHANELERİNE BAKIN
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Her ne kadar kurallara uyanlar ve aşı olarak mücadeleye destek verenler olsa da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre Türkiye’de 22 milyon kişi henüz aşı olmadı.

Koronavirüs vaka sayıları her gün artmaya devam ederken aşı olmayanlar toplumda risk oluşturmaya devam ediyor. Aşı karşıtlığının propagandasını yapanlar olduğu gibi aşı karşıtı olmayıp fakat bu söylemlerden etkilenip aşı olmayanlar ya da kafası karışıp kararsız olanların sayısı da oldukça yüksek.

Genel olarak “Koronavirüs diye bir hastalık yok’, ‘RNA virüsüne karşı aşı olamaz’ tezini savunan aşı karşıtlarının sayısı az olsa da, aralarında doktorların da bulunduğu bu kişilerin etkilediği bir kitle olduğu belirtildi. Aşı karşıtı kampanyaların bilimsel, gayri kanuni ve halk sağlığına zarar verdiği görüşünde birleşen uzmanlar, bu düşüncede olanların ne çıkarları olduğunu net olarak ortaya koymak gerektiğini ifade ediyorlar.

Bu kişilerin rant popilaritesini arttırmak, müşteri profilini genişletmek ya da ilaç dışı maddelerin pazarlamasını yapmak için halkın kafasını karıştırdığı iddiası da güçlü bir şekilde dillendiriliyor. İşte en yaygın 10 bahane: Koronavirüse inanmıyorlar. Aşının etkisiz olduğunu düşünüyorlar. Yan etkilerden korkuyorlar.

Aşıyla çip takıldığını düşünüyorlar. Aşının kısırlık yaptığına inanıyorlar. Yabancı ajanların devrede olduğunu söyleyen var. Türk aşısını bekliyorlar. Alerji yapabilir diye korkuyorlar. İhmalkâr olanlar var. ‘Bana bir şey olmaz.’ diyorlar.” Bahane üretmek yerine herkesi aşı vurulmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi