SANAT RUHLU HAYIRSEVERDİ

Önceki gün Bolu’da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden kuaför Ayhan Kenar ile ilgili, Lösemili Çocuklara Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kenan Aksoy bir anısını anlattı. Bakın Aksoy neler dedi: “3-4 yıl önce Derneğimizi arayarak, kuaför yaptığı yerde boş zamanlarında boyattığı yağlı boya tablolarını açık artırma usulü ile müzayede sonucunda sattığı tablolarda aldığı hatırı sayılır parayı derneğimize bağışladı. Bu vesile ile tanıdığım Ayhan bey, sanat ruhlu hayırsever ve en önemlisi bir beyefendi bir şahsiyetti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.” Biz de bu vesile ile bir kez daha geçirdikleri kaza nedeniyle Trabzon’u yasa boğan Ayhan ve İsrafil Kenar kardeşlere Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyoruz.

MÜDÜR ARTIK ATANMALIDIR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Dünya Turizm Günü ile ilgilili açıklama yapıp, eleştirilerde bulundu. Oyman şunları dile getirdi: “Turizm kenti olarak anılan Trabzon’da faaliyet gösteren turizmcilerimizin problemleri ve şehrimizin turizm konusunda eksikleri devam ediyor. Eylül ayında esnafımızın turistler gitti diye serzenişi yaşamadığı 12 ay yaşayan şehirleri yaratmak zorundayız. Bugünün vesilesiyle daha önce de dile getirdiğimiz bir kaç noktayı paylaşmak isteriz. Trabzon’da gerçekleşen kültür ve sanat festivalleri desteklenmeli, Trabzon’u Trabzon’da tanıtan geleneksel büyük bir şehir festivali hayata geçirilmelidir. Şehrin Turizm Kurulu çalışmalarını paylaşmalı, organizasyon ağırlıklarından kurtulmalı artık faaliyetlerini gerçekleştirmeli. Turist Information ofisi resmi daire havasından kurtulmalı, içerisindeki tanıtım kitapçıkları standartlaşmalı ve yenilenmeli. Şehre yeni turizm alanları kazandırılmalı, Kızlar Manastırı’nın ziyarete açılması Ortahisar’a önemli bir mekan kazandırmıştır, yine Ortahisar’da turizme kazandırılması gereken tarihi mekanlar değerlendirilmelidir. Tiyatro, Kültür Sanat Merkezi tartışmaları artık bitmeli, şehir yeni etkinliklere kol açmalıdır. Vaat edilen kültür turları tüm eksikleri giderilecek şekilde planlanmalıdır. Turizm İl Müdürü artık atanmalıdır. Turizm İl Müdürü atanma vakti geçmektedir.” Turizm İl Müdürü atanması konusunda ne beklendiğini gerçekten bizler de merak etmiyoruz değil. Bu konu artık yılan hikayesine dönüş durumda.

ORMAN BÖLGE’DE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürlüğü görevini yürütmekte iken Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü emrine ataması gerçekleşen Ceyhan Özten, Bölge Müdürü Emin Yılmaz tarafından paketle ödüllendirildi. Bugüne kadar göstermiş olduğu özverili gayretten ötürü Özten’e teşekkür eden Yılmaz, bundan sonraki yaşantısında kendisine sağlık ve mutluluk dilediğini ifade etti. Gerçekleşen bu atamanın kuruma fayda sağlamasını diliyoruz.

MAHALLE BİZİM GENÇLİK BİZİM

AK Parti Akçaabat Gençlik Kolları, “Mahalle Bizim Gençlik Bizim” adı ile 3. Buluşmayı gerçekleştirdi. Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, “Yerelden genele hatta birazda vekillerimizin özeline genç arkadaşlarımızdan gelen sorularla, çiğ köfte ikramlarıyla, üç liseli genç sanatçımızın enstrümanları eşliğinde milletvekilinden, başkanlarımıza hep birlikte söylediğimiz türkülerle, vekillerimiz, belediye başkanımız ve ilçe başkanımızın sürpriz şiir okumalarıyla muhabbetin ve samimiyetin tavan yaptığı bir gençlik buluşmasını daha anlımızın akıyla geride bıraktık. Geçmişini bilen, geleceğini planlayan büyüklerinin tecrübesiyle gençliğin enerjisini perçinleyerek ecdada yakışır bir gençlik olabilme arzusuyla durmak yok, yola devam.” denildi. Bu gençlik buluşmaları devam edecek gibi görünüyor.

İYİ Kİ VARLAR…

Pandemi sürecinde ortaya koyduğu performansla herkesin takdirini kazanan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, uyum içerisinde çalışan profesyonel ekibiyle gerçekten alkışı hak ediyor. Bu yorucu ve hassas dönemde sağlık hizmetini sekteye uğratmadan en kaliteli şekilde servis etmeyi başarabilen kuruma ait idari kadronun emeği büyük. Başta Hastane Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi olmak üzere, başarıya rota çizen yönetimde canhıraş çalışan birçok bürokrat var. Bu isimlerden bir tanesi Özgür Gülcan. Uzun yıllardır kurumda Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren Gülcan, tecrübesinin ve liyakatinin verdiği güçle hem kendi alanında hem de hastaların şifa aradığı sahada oldukça aktif. Aslen Artvinli olan Gülcan, aynı anda nasıl iki memleketli olunabileceğine ışık tutuyor. İl dışından gelen hastaların tedavisiyle yakından ilgilenen Gülcan’ın kapısı bir an olsun boş kalmazken misafirleriyle bıkmadan erinmeden yakından ilgileniyor. Ne diyelim, kurulacak cümle belli. Sağlıkta çıta böyle bürokratlarla yükselmekte. İyi ki varlar.

Editör: Haber Merkezi