UZUN’A ÖNEMLİ GÖREV
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararı ile Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı'na Trabzonlu Mustafa Uzun getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 2 atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nda açık bulunan Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığına Akçaabatlı Mustafa Uzun atandı. Orman Genel Müdürlüğü'nde açık bulunan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü görevine de Faruk Bayraktaroğlu getirildi.

ADLİ SÜREÇ BAŞLADI
CHP Isparta İl Başkanlığı tarafından Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı görevinden alınan ve partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen İlayda Kılınç hakkında adli süreçte başladı. Isparta’da Cumhuriyet savcısının talimatıyla polis merkezinde ifadesi alınan Kılınç, bu anı da sosyal medya hesabından paylaştı. Kılnç’ın polis merkezinde alınan ifadesi savcılığa gönderilerken genç kız sosyal medyadan, “Kamuoyunun bilgisine, ifademi verdim, hakkımda gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.

SU ÜRÜNLERİ MASAYA YATTI
TTSO’da su ürünleri sektöründeki gelişmeler değerlendirildi. Son yıllarda Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ihracat kalemlerinden biri haline gelen su ürünleri sektöründeki gelişim stratejisiyle ilgili Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) bir toplantı düzenlendi. Toplantıya TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadir Başçınar, Trabzon İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Birlik Başkanı ve TTSO Meclis Üyesi İlker Yıldırım, su ürünleri üreticisi Serkan Lafçıoğlu, TTSO Genel Sekreteri Ali Rıza Kul ve TTSO Proje Koordinasyon Ofisi uzmanları katıldı.

Toplantıda su ürünleri sektörünün gelişimi, özellikle üretim kalitesi ve ihracatı artırmak için yapılması gereken noktalar görüşüldü. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, su ürünlerinin bölgenin adeta parlayan yıldızı haline geldiğini belirterek, “Amacımız sağlıklı bir gelişim stratejisiyle su ürünleri sektörünün bölge ihracatından daha fazla pay almasını sağlamaktır. Bu tür toplantıları önümüzdeki günlerde daha geniş katılımla da düzenleyeceğiz” dedi.

BİR FIRSATTIR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yayımladığı mesajla hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni tebrik etti. Zorluoğlu, “Barış dini İslam'ı müjdeleyen, yaratılmışların en hayırlısı sevgili Peygamberimiz, Rabbimizin insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi. Güzel ahlakı, engin hoşgörüsü, adaleti, merhameti ve mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, hadis-i şerifleri, sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan, Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır” ifadelerini kullandı.

BAĞLILIĞIN BİR İFADESİ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim de Mevlid Kandili münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Ekim mesajında, “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumunun yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ne erişmiş olmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. İnsanlığın her zaman ve mekânda Hz. Peygamber'in tebliğ ettiği ilâhî mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan onun sünnetine ihtiyacı vardır. Uğruna kâinatın yaratıldığı Sevgili Peygamberimizin doğum yıl dönümlerinde ve hayatımızın her döneminde örnek hayat çizgisini, söz ile davranışlarını uygulayıp yaşayabilmek, hiç şüphesiz ki bizlerin Peygamberimize olan bağlılığının bir ifadesi olacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi