MEĞER O PAYLAŞIM…

Fizik Öğretmeni Osman Bayark’ın sosyal medya hesabından yaptığı iddia edilen paylaşım Türkiye’yi ayağa kaldırmış, olaya tepki yağmıştı. Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nde öğrenciler arasında sınavda notlarını kırdığı iddiasıyla şaka amaçlı okulun fizik öğretmeni Osman Bayrak için hazırlanan paylaşım sosyal medyada yayılınca gerçek yapılan inceleme sonucunda ortaya çıktı. Ekran görüntüsünü hazırlayan lise öğrencisi genç, fizik öğretmeni ile ilgili şaka için hazırladığı paylaşım sosyal medyada yayılınca gerçeği açıkladı. Alınan bilgiye göre, Tevfik Serdar Anadolu Lisesinde fizik öğretmeni olan Osman Bayrak’ın açıkladığı sınav sonuçlarında not kırdığını düşünen S.Ç. isimli öğrenci, okul arkadaşlarının bulunduğu WhatsApp grubunda fizik öğretmeni Osman Bayrak’ın sosyal medya hesabından yapılmış gibi, “Bugün CHP'li öğrencilerimin notundan kırdım” yazarak '#YanındayızErdoğan', '#İyikivarsınErdoğan' etiketlerini kullanarak bir ekran görüntüsü paylaştı. Bu paylaşım kısa sürede sosyal medyada paylaşıldı ve internet haber sitelerine düştü. Paylaşımı yaptığı iddiasıyla suçlanan fizik öğretmeni Osman Bayrak, söz konusu paylaşımları kendisinin yapmadığını belirterek şikayetçi oldu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Öğretmen Osman Bayrak konuyla ilgili, “Medyaya yansıyan söz konusu paylaşım benim hesabımdan yapılmamış, hesabımda her hangi bir silinti de olmamıştır. Trabzon Siber Suçlar Merkezi tarafından detaylı hesap incelemesi sonucunda hesaba en son 1 ay önce girildiği, silinti, konuyla ilgili bildirim, retwit vb. ibarelerin olmadığı tespit edilmiştir. Dolayasıyla söz konusu paylaşımın benim tarafımdan yapılmasının mümkün olmadığı da görülmüştür. Sosyal medyada oluşturulan sahte bir twit üzerinden şahsıma yapılan saldırılara hukuk önünde cevap verilecektir, duyurulur.” açıklamasını yaparken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise açıklama yaparak paylaşımın gerçek olmadığı montaj olduğunu duyurdu.

ATAMALAR GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı’na, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Muhittin Macit atandı. 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince, Milli Eğitim Bakanlığı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer görevden alınmış ve bu suretle boşalan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Fevzi Kurt atandı.

PROJE İLGİ GÖRDÜ

Vakfıkebir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, yeni doğacak bebeklerin ailelerine katkı, mutluluklarına ortak oluyor. Vakfıkebir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığının “Hoş Geldin Bebek Projesi" kapsamında anne ve babaların mutluluklarına ortak olmak, ailelerin ihtiyaçlarına katkı sağlamak amacıyla 0-3 aylık bebeklerin ihtiyaçları karşılanmak için başlattığı proje devam ediyor. Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan ve Kaymakam Adayı Erdem Yenisoy beraberlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmet Bank ile proje koordinatörü Serap Çilingir ihtiyacı olan aileleri ziyaret ederek, hediyelerini vermeye devam ediyor. Proje büyük ilgi gördü.

ATATÜRK ALANI’NA YÜRÜDÜLER

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Uzun Sokak’ta buluşan vatandaşlar, Atatürk Alanı’na yürüyüş yaptı. Tencere tava çalarak, “Hükümet istifa.” sloganlarını atarak yürüyen vatandaşlar adına grup içerisinden bir kişi açıklamalarda bulundu. Yürüyüş sırasında yoksullaşmaya dikkat çekilen konuşmada, “Bu ses yoksulların sesi. Bu ses tenceresi tavası boş olanların sesi. Yani hepimizin sesi. Esnafın pandemide borçları birikti. Bu esnaf bu kirayı nasıl ödeyecek, soran yok. Bu öğrenci bu burslarla bu kredilerle nasıl geçinecek, soran yok.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi