TRABZON’DAN DÜNYAYA

2002 yılında kurdukları firma ile ihracat yaparak ekonomiye katkı sunan ve ülkeye döviz kazandıran Trabzon Merkezli Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara, Avrupa ve Ortadoğu pazarında iddialı olduklarını söyledi. Kara bakın neler anlattı: “Karaltın 2002 yılında Trabzon merkezli kurulan bir firmadır. Sonrasında İstanbul ve Bursa şubelerimizi açarak, Türkiye’nin 41 ilinde pazarlama yapan bir firmayız. Yurt dışında Avrupa ve Ortadoğu’ya ihracat yapıyoruz. Trabzon’umuzun tescilli, coğrafi işaretli Trabzon hasır bileziğini imal ederek, ülkemizin bütün illerinin yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu’ya da pazarlamasını yapıyoruz. İstanbul imalatımızda kolyeler, bileklikler, set üreterek, yurt içi ve yurt dışına pazarlıyoruz. Altını işleyip takı haline dönüştürüyoruz. Trabzon’daki iş yerimiz sadece Trabzon’umuzun coğrafi işaretli, tarihi ürünü olan hasırını yapmaktadır. 35 kişilik ekibimiz, ayrıca Trabzon’da hasır bileziği dokuyan 120 tane de kadın örücümüz var. Örücülerimiz, aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Onlar dokuduğu ürünün parasını alıyor. Pandemiden sonra bir durgunluğa geçtik. Piyasanın yüksek olmasından alım gücü etkilendi. Yaz sezonunda güzel iş yaptık. İnşallah bu devam edecek. Türkiye’de 2022’nin ikinci çeyreğinde işler açılacaktır.” Karaltın’a başarılar diliyoruz.

KARMA SERGİ AÇILIYOR

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisi 2021- 2022 sezonuna sanatla dolu dolu devam ediyor. Trabzon’un uluslararası düzeyde tanıtımı ve kent insanının farklı kültür ve sanat insanlarıyla buluşmasına katkı sağlamak amacıyla uluslararası birçok sanat etkinliğine imza atan Femin Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği tarafından düzenlenen karma resim sergisi 24 sanatçının katılımıyla yarın saat 17.30’da Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak. Sergi 08 Şubat 2022 tarihine kadar gezilebilecek. Sanatseverleri bu sergiye davet ediyoruz.

ALTIKARDEŞ’İN YÜKSELİŞ HİKÂYESİ

Trabzonspor’a transfer olan Taha Altıkardeş’in yetişmesinde büyük emeği olan Serkan Uslan, futbolcunun kısaca yükseliş hikâyesini anlattı. Uslan şunları söyledi: “2003 doğumlu Taha Altıkardeş, futbola 2012 yılında Bursa Ufukspor Futbol Okulu’nda başlamıştır. Birçok oyuncusunu Türk futboluna kazandıran Bursa Ufukspor’un çeşitli yaş kategorilerinde oynayan Altıkardeş daha sonra Bursaspor'un dikkatini çekmiş ve Bursaspor'a transfer olmuştur. Bursaspor'da da U-14 kategorisinden başlayarak yukarıya doğru her yaş grubunda oynayan Altıkardeş, milli takımımızın da alt yaş gruplarında ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Son iki yıldır profesyonelliğe imza atarak Bursaspor A takımında başarılı bir performansa imza atan Taha Altıkardeş Trabzonspor'a transfer olmuştur.” Altıkardeş’e Trabzonspor’da başarılar diliyoruz.

MÜDÜRÜN AĞABEY ACISI

Trabzon Şalpazarı Nüfus Müdürü Kemal Karabayır’ın ağabeyi emekli öğretmen Veysel Karabayır kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Şalpazarı İlçesine bağlı Çamkiriş Mahallesi sakinlerinden emekli Öğretmen Veysel Karabayır (65) ikamet ettiği Trabzon Karşıyaka Mahallesindeki evinde rahatsızlanarak çağrılan 112 sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Karabayır, Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Hastanesi’ne sevk edilmesinin ardından burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Evli ve 1 kız, 1 erkek olmak üzere toplam 2 evlat babası olan merhum Karabayır’ın cenazesi Şalpazarı Merkez Camide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çamkiriş Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında defnedildi.

Editör: Haber Merkezi