KEBİR’İ KUTLUYORUZ
Trabzon Vakfıkebir’de faaliyet gösteren Kebir Süt Ürünleri, TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef’e konuk oldu. Türkiye Satış Müdürü Yakup Karadeniz’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vakfıkebir'de faaliyetlerine başlayan firmamızın ürünlerini ulusal bir başarı hikayesine dönüştüren ailemiz, ekibimiz ve bayilerimize çok teşekkür ediyoruz. Kebir ailesi olarak, doğal ve kaliteli ürünlerimizle ülkemize katma değer üretmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Trabzon’da faaliyet gösterip Türkiye’nin markası olma başarısını gösteren Kebir’i kutluyoruz.

AŞININ MUCİDİ AÇIKLADI
2019 yılının Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve dünya genelinde açıklanan resmi rakamlara göre 80 milyondan fazla kişiyi etkileyen 1 milyon 750 binden fazla kişinin ise hayatını kaybetmesine neden olan COVID-19 salgını tüm hızıyla sürüyor. Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin geliştirdiği aşıyla dünyanın umudu oldu.

Prof. Dr. Şahin Türk televizyonlarında ilk kez konuşarak salgının en zaman sona ereceği konusunda şunları söyledi: “Bu kış zor geçecek. Özellikle yaşlı kişiler ve tıp çalışanların aşıya ulaşması gerekiyor. Farklı şirketlerin ürettiği aşılar var. Önümüzdeki yaz aylarının sonlarına doğru aşılanmada büyük mesafe alınacağını umut ediyoruz. 2021 yılının kış ayında normale dönmeyi bekliyoruz.”

ONLİNE TOPLANTILAR
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı pandemiye rağmen toplantılarını ara vermeden sürdürüyor. İl Başkanı Haydar Revi online olarak teşkilat mensupları ile buluşmaya devam ederken şu açıklamaları yaptı: “Sürmene ve Düzköy ilçe yönetim kurulu toplantılarımızı video konferans yöntemiyle gerçekleştirdik. Her iki ilçemizdeki çalışmalar hakkında ilçe başkanlarımızdan ve yönetim kurulu üyelerimizden bilgi aldık. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tevazu, samimiyet ve gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

KUVVETLİ KONUŞACAK
Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman şehir gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunmuştu. Bu hafta içerisinde de İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin basının karşısına geçip şehirle ilgili projeler konusunda açıklamalarda bulunması bekleniyor. Kuvvetli bakalım şehir gündemine yönelik neler söyleyecek.

VEKİLLERE HATIRLATALIM
Sosyal medyada görüyoruz ki milletvekilleri gecenin ilerleyen saatlerinde TBMM’de çekilmiş fotoğraflarını paylaşarak “halen çalışıyoruz” mesajı veriyor. Milletvekillerine hatırlatalım ki zaten o işi yapmak ve gecenin geç saatlerine kadar görüşmelere katılmak için görev aldınız. Bunu vekili olduğunuz milletin gözüne sokmaya gerek yok. Dediğimiz gibi bunu milletvekillerine hatırlatmak istedik.

BU KONSER KAÇMAZ
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen “Yeni Yıl Konseri: Anadolu'dan Avrupa'ya Şarkılar Türküler” başlıklı konser, 30 Aralık Çarşamba Günü saat 21.00'da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Facebook ve Youtube hesaplarından, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun ise Youtube hesabından canlı yayında olacak.

Konser, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak. İki bölümden oluşacak olan konserin ilk bölümünde Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları Arda Doğan, Ezgi Karakaya, Görkem Ezgi Yıldırım, Hande Uçar, gitaristler Yüksel Kırtaş ve Yüksel Tarık Kocatürk'ten oluşan sanatçılar, ülkemizden ve Avrupa'dan türkü, şarkı ve aryaları seslendirecek. İkinci bölümde ise Şef Yiğit Deniz yönetimindeki Jazzberry Tunes korosu şarkılarını seslendirecek. Konseri, Avrupa ve Türkiye'den pek çok müzikseverin takip etmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi