ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu hain pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filminin fragmanı, geçen gün Medical Park Stadyumu’nda oynanan Trabzonspor-İstanbul Başakşehir karşılaşması öncesinde gösterildi. Filmin fragmanını dev ekranlardan izleyen taraftarlar duygusal anlar yaşadı. Taraftarlar fragman sonrası, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” tezahüratı attı. Eren Bülbül’ün doğum gününde, 1 Ocak 2022’de beyaz perdeye taşınacak olan film, Türkiye’de 350 sinema salonunda, yurt dışında ise Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, İngiltere, Azerbaycan, Norveç ve Danimarka’da aynı anda vizyona girecek.

4. DÖNEM İÇİN ADAY

Trabzon İnşaatçılar-Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan, başkanlık için yeniden aday olduğunu açıkladı. Taflan şunları dile getirdi: “Trabzon İnşaatçılar- Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlarımıza hizmet yolunda Yönetim ve Denetim Kurulumuzla birlikte bir dönemi daha geride bırakıyoruz. Çok değerli üyelerimizin teveccühü ile 3 dönemdir devraldığımız bu görevi, esnafımızın ve vatandaşımızın her zaman yanında olarak layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Kendimizi hiç kimseden farklı ve üstün görmedik, ayrımcılık yapmadık. Her kim olursa olsun esnafımızın hastalığında sağlığında, iyi gününde, kötü gününde yanında olmaya ve yardımcı olmaya çalıştık. Hiçbir siyasi görüş taşımadan, her siyasi görüşe saygı duyarak, tüm programlara katıldık ve yanlarında olduk. Bize layık gördüğünüz 12 yıllık görev süresince kapımız üyelerimize, esnafımıza ve halkımıza hiçbir zaman kapanmadı. 24 saat telefonum açık bir şekilde tüm üyelerimize ve vatandaşımıza Yönetim Kurulu olarak ve güler yüzlü personellerimizle birlikte hizmet verdik. Yeni dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde başarı için yeniden 09 Ocak 2022 tarihinde Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da yapılacak olan Olağan Genel Kurul’da Trabzon İnşaatçılar- Emlakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kıymetli esnaf kardeşlerimin destekleriyle yeniden aday olduğumu açıklıyorum. Bu duygularla seçime iştirak edecek olan bütün esnaf kardeşlerime teşekkür ediyor, Olağan Genel Kurul’un hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Bakalım Trabzon İnşaatçılar-Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda nasıl bir kongre süreci gelişecek.

PİRSELİMOĞLU YENİDEN

Sinop’tan Iğdır’a kadar toplam 16 ilin bağlı olduğu Trabzon Bölgesel Rehberler Odası (TRO) 4. Olağan Genel Kurulu’nu Trabzon’da gerçekleştirdi. Üye rehberlerin katılımıyla gerçekleştirilen Genel Kurul’da, üç yıl görev yapacak olan yeni Başkan, Yönetim Kurulu ile Denetim Kurulu üyeleri ve Delegeler seçildi. Yapılan oylamada başkanlığa, tek aday olan M. Ragıp Pirselimoğlu seçildi. İki dönem başkanlık yapan Davut Demir'e ve yönetim kuruluna yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür eden yeni Başkan Pirselimoğlu, görev yapacakları üç yıl boyunca projeleri ve planlamaları hakkında meslektaşlarını bilgilendirdi. Seyahat acenteleri ile rehberlerin et ve tırnak gibi turizmin ayrılmaz parçaları olduklarına vurgu yapan Pirselimoğlu, hem seyahat acentelerine hem de bölge dışından gelecek misafirlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görev alanındaki bölgelerin tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, yöre mutfaklarını, coğrafi işaretli ürünlerini en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceklerini belirtti. Çaba gösterecekleri diğer bir hususun ise, bölgede turizm sezonunun çok kısa olması dolayısıyla rehberlerin iş olanaklarının az olduğu ve bu sebeple turizmin 12 aya yayılması hususunda, alternatif turizm çeşitlerinin gelişmesi yönünde çalışmaları olacağını ve tüm ilgililerle temas kurup bu yönde yoğun mesai harcayacaklarını dile getirdi. Kongrenin, Trabzon Bölgesel Rehberler Odası’na fayda sağlamasını umuyor, Pirselimoğlu’na başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi