MHP’NİN İFTARI…

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından önceki akşam Trabzon’da iftar yemeği düzenlendi. Partililer, STK’lar ve şehir protokolünden de bazı isimler bu buluşmaya eşlik etti. Bu tarz buluşmaları partilerin şehirle birliktelik sağlaması adına faydalı görüyoruz. Ancak gördüğümüz bazı eksiklikler de yok değil. Mesela Cumhur İttifakı’nın ortağı olan MHP, AK Parti Trabzon İl Başkanı’nın birçok organizasyonunda hazır kıta bulunurken önceki akşamki iftarda AK Parti Trabzon İl Başkanı’nın olmaması eksikliktir. İster program yoğunluğu deyin, ister başka bir şey deyin ancak bizce MHP İl Yönetimi, AK Parti İl Başkanı’nı da oraya getirebilmeliydi. Yine aynı şekilde geçtiğimiz haftalarda da Trabzon Ülkü Ocakları’nın iftarında bizce bir eksilik yaşanmış ve MHP İl Başkanı o buluşmada yer almamıştı. Bunlar dikkatimizi çekti, yazalım istedik. Belki birilerinin de dikkatini çeker diye düşündük.

TESOB’DA KURUL TARİHİ BELİRLENDİ

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, genel kurulu 8 Mayıs 2022 tarihinde yapacaklarını belirterek açıklamalarda bulundu. Kara, şu ifadelere yer verdi: “49 meslek odamızın yönetimine seçilerek, yaklaşık 30 bin esnaf ve sanatkârımıza hizmet etmeye aday olan arkadaşlarımızın da birlik ve beraberlik içinde önemli işler yapacağına inanıyorum. Trabzon'daki paydaşlarla üyelerini ileriye taşıyabilecek projeleri üreten, şehrimize, bölgemize ve ülkemize katkı sağlayan arkadaşlarımız her zaman başımızın tacıdır. Tüm oda başkanlarımıza ve yöneticilerimize esnafımız için hayırlı çalışmalar yapmaları dileğiyle başarılar diliyorum. Oda seçimlerimizin tamamlanmasının ardından TESOB Olağan Genel Kurulu’nu da 8 Mayıs 2022 Pazar günü saat 11.00’de KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz.”


ATAMA RESMİ GAZETEDE

Trabzon’da geçtiğimiz aylarda göreve başlayan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun asaleten ataması dün resmen yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan kararda, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda açık bulunan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince Hüseyin Burak Fettahoğlu atanmıştır.” ifadelerine yer verildi. Fettahoğlu’na bir kez daha görevinde başarılar diliyoruz.

İÇİŞLERİ’NDEN GENELGE

İçişleri Bakanlığı, kapalı alanlarda maske kullanım şartının kaldırılmasıyla ilgili 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgede şu ifadeler kullanıldı: “27.04.2022 tarihinden itibaren;  Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulaması sona erdirilmiştir. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında ise yeni bir karar alınıncaya kadar (günlük vaka sayısı 1.000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğuna devam edilecektir. Valilerimizce, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.” Umarız maske en kısa sürede hayatımızdan tamamen çıkar.


 

Editör: Haber Merkezi