KONGRE HAZIRLIĞI
AK Parti’de kongre hazırlıkları devam ediyor. AK Parti Trabzon İl Başkanı olarak görevlendirilen Sezgin Mumcu yönetimini şekillendirmeye devam ederken Genel Merkez Koordinatörleri de kongreler için çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Haydar Revi kongre çalışmaları ile ilgili, “Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir başkanlığında; İl başkanlarımız ve koordinatörlerimiz ile önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz 7. Olağan İl Kongrelerimizin hazırlıklarını değerlendirdik.” açıklamasında bulundu. Trabzon İl Kongresi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın program takvimine göre 15 Şubat’ta yapılması bekleniyor.

KUVVETLİ’NİN CEVABI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun dün gazetemizde yayınlanan Meydan viyadüğü ile ilgili, “Estetik açıdan sorunlu olabilir ama bir alternatif olmadığı surece hepten istemezükçü yaklaşımı doğru bulmuyorum.” sözlerine cevap verdi.

Kuvvetli şunları söyledi: “Biz de Reşadiye kavşağına karşıyız. Reşadiye kavşağı bir inatlaşma uğruna yapıldı ve şuanda trafiğe hizmet sunmuyor, yıkılmalıdır. Ancak Meydan viyadüğü ile ilgili aynı şeyleri söyleyemeyiz. Meydan viyadüğü şehrin trafik yükünü çekiyor. Orasının yıkılması için kapsamlı bir proje hayata geçirilmeli. Belki çevredeki binalar yıkılırsa o alan için bir çözüm bulunabilir. Milletvekili Ayvazoğlu istemezükçü yaklaşımı doğru bulmadığını dile getiriyor ama o viyadükle ilgili tepki gösteren isim AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora idi. Milletvekili Ayvazoğlu bu sözlerini Milletvekili Cora’ya söylemelidir.” Kuvvetli bunları söyledi, bakalım kendisine yeni bir cevap gelir mi.

YASAL HAKLARIMI KULLANACAĞIM!
İYİ Parti’de Disiplin Kurulu tarafından, kınanmasına karar verilen Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Davut Çakıroğlu açıklama yayınladı.

Çakıroğlu açıklamasında şunların belirtti: “Şahsım adına verilen ihraç istemli sipariş üzerine disipline sevk edildim. Kamuoyuna verdiğim demeçte de vurguladığım gibi parti kurullarına saygımdan Disiplin Kuruluna savunmamı verdim. Yine belirttiğim gibi hakkımda yürütülen disiplin soruşturmasının usulsüzlüğüne rağmen savunma verdim. Aklıyla, iradesiyle, sağduyusuyla hareket ederek, lehimde aleyhimde karar veren her üyeye minnettarım. Tetikçi gibi hareket edenler varsa onları da vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum. Hakkımda tesis edilen cezanın her aşamasının usulsüz olduğunu, bu kararı kabul etmediğimi ve her türlü yasal haklarımı kullanacağımı kamuoyuna saygıyla bildiririm.” Bakalım bu süreç nasıl devam edecek.

BU UYARIYA DİKKAT
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu ilçesinde yaşayan vatandaşlara uyarıda bulundu. Zorlu, “Ortahisar’da arsası olanlara önemli uyarı. Ortahisar Belediyesi'nin hazırladığı 1/1000 3 bölge imar planına itirazların bugün (Cuma) son günüdür. Özellikle Karşıyaka sınırından batıda kalan bölgede arazisi olan vatandaşlarımızın askıdaki planı incelemeleri, bugün (Cuma) mesai bitimine kadar itirazlarını yapmaları önemlidir. Sonra itiraz hakkınız kalmayacaktır.” dedi. Bu uyarıyı dikkate almak gerek.

YENİ SEZONA YETİŞECEK
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere restore edilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen 700 yıllık St. Michael Kilisesi, müze olarak kullanılmak üzere yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. İlçenin 1988'de büyük bölümünün kentsel sit alanı ilan edilerek tarihi dokusu korunan Ortamahalle'de bulunan 7 asırlık tarihi binanın, yaklaşık 2 yılın ardından restorasyonu tamamlandı.

Akçaabat Belediyesi tarafından restorasyonu 1,5 milyon liraya ihale edilen bina, bahçe düzenlemesiyle birlikte önümüzdeki yeni turizm sezonuna yetiştirilmeye çalışılıyor. İçerisinde hem arkeoloji hem de etnografik eserleri barındıracak olan tarihi bina, önümüzdeki aylarda “Ortamahalle Müzesi” olarak geleceğe ışık tutacak. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptığı açıklamada, kilisenin 11. ve 12. yüzyıllardan günümüze kadar geldiğini söyledi.

SAADET’TE İSTİFALAR VARMIŞ
Saadet Partisi Trabzon İl Yönetimi ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı. Trabzon’da özel bir numaradan aranan basın mensupları, 2020’nin Eylül ayında İl Kongresini gerçekleştiren Saadet Partisi Trabzon İl Yönetiminin yarısından fazlasının dün akşam istifa ettiğini iddia etti. İl Yönetim Kurulu’ndan istifa eden kişilerin neden istifa ettiğine dair ise bir bilgi verilmedi.

Bunun üzerine konuyu sormak için telefonla aranan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt’un telefonlarına ulaşılamadığı görüldü. Saadet Partisi’nden ulaşılan bazı kaynaklar ise bu iddiayı doğruladı. Saadet Partisi’nde yaşanan bu gelişmenin doğruluğu, Başkan Cevat Kurt’un veya istifa ettiği söylenen yöneticilerin açıklamaları ile netlik kazanacak.

Editör: Haber Merkezi