KONGRELER İPTAL
İdlib'den gelen şehit haberleri sonrası gerek Türkiye gerek de Trabzon'da programlar iptal edilmeye başlandı. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada basın açıklaması, kongreler ve programların iptal edildiği duyuruldu.

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı yaptığı açıklamada “İdlib'de Mehmetçiklerimize yapılan saldırı nedeniyle AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak bugün (Cuma) saat 13.30'da gerçekleştirecek olduğumuz basın açıklaması ve kongrelerimiz dahil, Ar-Ge başkanlığımızca hafta sonu yapılacak Siyaset Akademisi eğitim programları iptal edilmiştir. Şehit Askerlerimize Allahtan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.” ifadeleri kullanıldı.

BİR DAHA BÖYLE ACI YAŞAMAYALIM
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu İdlib'te şehit olan askerlerimiz için başsağlığı mesajı yayınladı. Ustaoğlu yayınladığı mesında şu ifadelere yer verdi: “Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim unsurları tarafından düzenlenen hava saldırısında şehadete ulaşan 33 Mehmetçiğimize Yüce Allah’tan rahmet; şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyor, tedavi altında bulunan kahraman Mehmetçiklerimize ise acil şifalar temenni ediyorum. Allah, şanlı ordumuzu mansur ve muzaffer eylesin, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Trabzonspor Kulübü’nden yüreğimizi yakan hain saldırı ile ilgili açıklama yayınlandı. Açılmada “Suriye’nin İdlib bölgesindeki hain saldırıda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.” denildi.

YÜREKTEN PAYLAŞIYORUM
Suriye'nin İdlib kentindeki Türk askerlerine düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu. Saldırıda ağır yaralanan askerler Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Türkiye’yi yasa boğan haber sonrasında CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da kısa bir açıklama yaptı.

Hacısalihoğlu “Kim hangi hainliği yaparsa yapsın, ülkemizi güvenliğinden egemenliğinden, mahrum bırakamayacak. Ülkemizin acısını yürekten paylaşıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ORTAK ARZUMUZ SONA ERMESİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurları tarafından 33 askerin şehit edilmesi üzerine başsağlığı mesajı yayınladı. Başkan Genç, mesajında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çatışmaları azaltmak, güvenli bölge oluşturmak ve katil Esed rejiminin sivil halka yönelik katliamlarını önlemek maksadıyla İdlib kentine girdiğini belirtti.

Genç, “Suriye'nin İdlib kentinde kahramanca mücadele ederken, katil Esed Rejimi tarafından şehit edilen 33 askerimiz için Türk milletine başsağlığı diliyorum. Şehitlerimize Yüce Rabbimden rahmet ve minnet, yakınlarına sabırlar, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Türk milletinin ortak arzusu ve dileği Suriye'de yaşanan iç savaşın biran evvel sona ermesi ve bu ülkenin toprak bütünlüğünün korunduğu bir çözümün hayata geçirilmesidir.” dedi.

REKTÖRLER TEK YÜREK
Karadeniz Teknik Üniversitesi Senatosundan yapılan açıklamada, Türk askerine yönelik hain saldırı sonucu 33 şehit verildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: “Meşruiyetini kaybetmiş Suriye yönetimi ve onun emperyal yandaşları tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı ve arkasındaki karanlık zihniyeti nefretle kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Karadeniz Teknik Üniversitesi camiası olarak Türk milletinin göz bebeği olan Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu beyan ediyor, hür dünyayı barıştan yana tavır almaya davet ediyoruz. Bu vesile ile Türk milletinin birlik ve bütünlük içerisinde tarihten getirmiş olduğu asaleti ile tüm oyunları bozacak güçte ve kudrette olduğunu insanlığın dikkatine bir kez daha sunuyoruz.”

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, yayımladığı mesajda, Türk milletine başsağlığı dileyerek “Suriye'nin İdlip kentinde rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı askerlerimize ise acil şifalar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi