ZORLUOĞLU’NUN  PERFORMANSI

31 Mart yerel seçimleri sürecinin en fazla çalışan adaylarının başında Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu geliyor. Trabzon’a ayak bastığı 8 Aralık gününden beri adeta gitmediği yer, sıkmadığı el bırakmadı. Hatta birçok ilçeye 2-3 kez giderek gün boyu programlar yaptı. Şehri iyi tanıdı, şehir de onu. Her şeyden önce “Hasret olduğumuz topraklara başkan adayı olarak dönmenin onurunu yaşıyorum” diyerek şehri kısa zamanda sahiplendi. Kaşkolu taktı boğazına Trabzonspor’un maçına koştu. Gol sevincini protokol gibi değil, bir taraftar gibi yaşadı. Eşi Sevcan Hanım’la birlikte kemençe eşliğinde türküler söyledi. Sosyal medyadan kendisine gelen nikâh şahitliği davetine anında icabet etti. Yomra’da öğrencilerin Twitter’dan yaptıkları çiğ köfte partisi davetine tatlısını ve ayranını almak şartıyla evet dedi. Sofralarına bağdaş kurdu, bol kahkahalı sohbet etti. Çocukların başını okşadı, yaşlıların elini öptü. Tebdili kıyafetle şehrin sokaklarında dolaştı. Eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte dolmuşa bindi. Vatandaşla bizzat yerinde sorunları dinledi. İyi bir eforla kısa zamanda büyük mesafe kat etti. Şehre ilk geldiğinde herkesin aklında olan ‘Kayyum’ algısının soğuk yüzünü en harbi şekilde sıcacık bir ilgiye döndürdü. Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın Trabzon’da bir Murat Zorluoğlu fırtınası estiği kesin. Aynı performansın seçildiği takdirde de edip etmeyeceğini herkes merak ediyor.

O TABLETTE NE VARDI?

Önceki gün Haber Türk ve CNN Türk’ün canlı yayına katılarak, Trabzon’a dair projelerini ve yönetim anlayışını tüm Türkiye’ye aktaran Murat Zorluoğlu, dönüş yolunda sosyal medya hesaplarından bu fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir elindeki tabletten Büyükşehir Adayı Murat Zorluoğlu’na bir şeyler gösteriyor. Tablette Trabzon anket sonuçlarının olup olmadığını biraz araştırdık ancak tahminimiz doğru çıkmadı. Bu fotoğrafın içeriği AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in Murat Zorluoğlu’nun sosyal medya çalışmalarını tebrik etmesiymiş. Zorluoğlu’nun sosyal medya performansı herkes tarafından dikkat çektiği gibi AK Parti Genel Merkezi’nin de dikkatini çekmiş anlaşılan. Bu başarının arkasında olan ekibe de ayrıca bir tebrik gitmiş. 

İDDİAYI KANITLASINLAR!
Temel Korkmaz, Trabzon Fırıncılar Odası, Trabzon Demirciler Odası ve Trabzon Pazarcılar Odası başkanlarının kendisi hakkında yaptığı açıklamaya cevap verdi. İşte Korkmaz’ın açıklaması: “28.03 2019 tarihin de bazı şahıslar tarafından benim hakkımda İçişleri Bakanı’na yapılan bir paylaşımı beğendiği ve görev yaptığım kurumları da zikrederek bir kınama beyanatını esefle okudum. Konuyu yargıya taşıma hakkım saklı kalmak kaydıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yapmayı uygun buldum. Birincisi, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu hakkında yapılan paylaşımı benim beğendiğimi söyleyen bu üç kişi benim o paylaşımı beğendiğimi soyluyorlar. Bu iddialarını kanıtlamazlarsa yalancıdırlar, müfteridirler. Benim bahse konu facebook paylaşımı ile ilgili bir beğenim yoktur. Bu üç kişi, bir de meslek odası başkanı sıfatıyla yalan soyluyor veya yalana alet oluyor. Anlaşılıyor ki bu üç kişi benim üzerimden bir yerlere mesaj verme gayretindeler. Bu tür yağcılık günümüzün geçerli akçesi olsa da, uzun vadede yalanlarının meydana çıkmasıyla rezil olurlar. Bu üç kişiye kendi işlerine bakmalarını, üyelerinin haklarını koruma görevlerini yapmalarını öneriyorum. Benim üzerimden prim yapamazlar, yaptırmam da. Bu üç kişi yaptıkları bu yalan beyan için hem benden, hem de kamuoyundan özür dilemedikleri takdirde, bu yalancılığın hesabını hukuk önünde soracağımın bilinmesini isterim.”

BELEŞ OTOBÜS BİTSİN ARTIK!

Her zaman yazdık, belediye otobüslerindeki 65 yaş üstüne bedava yolculuk devri son bulmalı diye. Kızanlar oldu, karşı çıkanlar oldu ancak bu işin suyu çıktı artık. Çünkü ortada suiistimal var. Sabahtan öğleye kadar 6 kez otobüse binen yaşlı kesim var Trabzon’da. Otobüs şoförlerine bir sorun neler çektiklerini. Otobüslerdeki 50 kişiden 5’i ücretli geri kalanı bedava. Bu nasıl bir iştir anlamak mümkün değil. 65 üstüne bedava olan otobüs öğrenciye ise indirimli de olsa paralı. Tam tersi olmalı. Toplu taşıma öğrenciye bedava yaşlılara cüzi de olsa paralı hale getirilmeli. Seçime artık saatler kaldı. Seçilecek büyükşehir Belediye Başkan adayının bu konuya acilen eğilmesi lazım.

Editör: Haber Merkezi