TEŞEKKÜR EDİYOR, BAŞARI DİLİYORUZ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda değişime gidildi. Cahit Turhan görevden alınırken yerine yine Trabzonlu bir isim olan Adil Karaismailoğlu atandı. Turhan’a, ülkemize ve bölgemize yapmış olduğu faydalı işlerden dolayı teşekkür ediyor, bakanlığa yeni atanan Karaismailoğlu’na da başarılar diliyoruz.

CHP’DEN İLK YORUM
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınmasına ilişkin CHP'den ilk yorum Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. Özel, “Bu memlekette, bu mevcut düzende Kanal İstanbul İhalesi'ni ertelemedi diye gece 02.00’de bakan görevden almazlar. Büyük ihtimalle ihaleyi alan firmada bir yanlışlık olmuştur” dedi.

ÖNEMLİ GELİŞME
Eski KTÜ profesörü Ercüment Ovalı ve ekibi tarafından koronavirüse yönelik yapılan çalışmalarda çok önemli bir gelişme yaşandı. Kök hücre ve yapay deri çalışmalarıyla dünya çapında tanınan Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı laboratuvar ortamında koronavirüsle ilgili yaptığı çalışmalarda büyük bir başarı sağladı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibi koronavirüs vakalarının, hastalığı yenen insanların kanındaki antikorlar aracılığı ile tedavi edilebilmesi için proje hazırladı. Projeyi Sağlık Bakanlığı’na sunan Ovalı ve ekibi onay aldı. Ercüment Ovalı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla güzel haberi verdi. Ovalı paylaşımında “6 Nisan’da ilk covid19 spesifik immun plazma 12 hastanın tedavisi için bir klinik çalışma kapsamında kullanılmaya başlıyor. Bakanlık projemize onay verdi. Üretim başladı. Kahramanlarımı öpüyorum” ifadelerini kullandı.

BİRİSİNİN ÇIKIP DEMESİNİ BEKLİYORUZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube kanalındaki canlı yayınında “Birisinin çıkıp en azından İstanbul'da sokağa çıkma yasağı ilan ettik demesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. Ekrem İmamoğlu “Üst seviyede çaba gösteriyoruz. Bir belediye başkanı olarak tavsiyede bulunuyoruz” dedi.

GENEL MÜDÜR TRABZON’DA
Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi. Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Özkaya’yı makamında ağırladı. Özkaya daha sonra beraberinde Yılmaz ve Şube Müdürleri ile incelemelerde bulunmak üzere Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Pazar Orman İşletme Müdürlüğüne hareket etti. Orman Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya buradaki temaslarının ardından Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünden ayrıldı.

TTSO BİLGİLENDİRDİ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan üyelere bir bilgilendirme geçildi: “Sayın üyemiz, koronavirüs salgını sürecinde oda olarak siz üyelerimizden gelen tüm talepler derlenerek ilgili mercilere iletilmekte ve takibi yapılmaktadır.

İş dünyasından gelen talepler doğrultusunda çözüm için alınan ve bundan sonra alınacak olan tüm ekonomik tedbirlere güncel olarak https://bit.ly/2wı77so linkinden ulaşabilirsiniz. Bu süreçte karşılaştığınız sorun ve çözüm önerilerinizi https://forms.gle/sbzkhgm9gscxvs cya linkinde bulunan form aracılığı ile odamıza iletmeye devam edebilirsiniz.” Üyeler bu bilgilendirmeye dikkat.

Editör: Haber Merkezi