FIRSATI KAÇIRMAYALIM
Bu akşam saat 19.00 itibarı ile kapanma süreci başlıyor. Ülke olarak bu fırsatı iyi değerlendirmek bizlerin elinde. Alınan tedbir kararlarına uyalım ve vaka sayılarının azalması adına elimizden geleni yapalım. Maske, mesafe ve temizliğe önem vermenin yanı sıra gerekmedikçe sokaktan da uzak duralım. Özgürlüklerimizi kısıtlayacağımız bu günler boşa gitmesin. Dediğimiz gibi vaka sayılarını azaltmak kendi elimizde. Lütfen tedbirlere uymazlık yapmayalım.

HALEF SELEF BİR ARADA
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, eski İl Başkanı Haydar Revi’ye ziyaret gerçekleşti. Revi’nin çalışma ofisinde gerçekleşen görüşmede ülke ve Trabzon gündemi masaya yatırıldı. Mumcu ziyaretle ilgili, “AK davanın bayrağını devraldığım önceki dönem İl Başkanımız Haydar Revi'yi ziyaret ederek hasbihal eyledik. Misafirperverliklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum.” dedi. Başkan Mumcu hafta başında gazetemize verdiği röportajda da zaman zaman Revi’nin fikirlerinden faydalandıklarını dile getirmişti. Başkan Mumcu partinin eski yöneticileri ile diyaloğu kesmeyerek takdir görüyor.

TRABZON’UN ÇAYKUR’DAN BEKLENTİSİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile bir araya geldi. Son günlerde ÇAYKUR’un zarar ettiği haberleri gündemi işgal etmiş ve aynı zamanda işçi alımı kurasında yaşanan sıkıntı da eleştiri konusu olmuştu. Görüşmede muhakkak bu konular da görüşülmüştür. Lakin Trabzon olarak şehrin en büyük beklentisi ÇAYKUR’da Trabzonlu bir ismin Genel Müdür Yardımcısı olması. Çünkü çay sadece Rize için değil Trabzon için de önemli bir değer. Umarız Milletvekili Ayvazoğlu bu konuda da Genel Müdür Alim ile istişarede bulunmuştur. Bu konu gündeme gelmiş ise sonucu nasıl olacak onu da zamanla göreceğiz.

KOLTUĞA OTURDU
AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı’na atanmıştı. Köseoğlu görevine başladı. Sorumlu olduğu illeri ise Kars, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkâri olarak açıkladı. Köseoğlu oturduğu koltuktan fotoğraf da paylaşarak bakın ne yazdı: “Bismillah başladık... AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevimize başladık. Kars, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkâri sorumlu olduğumuz iller. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Köseoğlu’na yeni görevinde tekrar başarılar diliyoruz.

BU ÖNERİ DİKKATE ALINSIN
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Oktay Söğüt köprü ayakları ile ilgili dikkate alınabilecek bir öneride bulundu. Söğüt, “Son yıllarda birçok şehir özellikle sokak sanatı olarak grafitiyi daha çok ziyaretçi çekmek amacıyla değerlendirmeye başlamıştır. Sokakları ve duvarları süsleyen grafitilerin, şehirlerin havasını değiştirerek hem şehirde yaşayanlara hem de o şehre gelenlere görsel deneyim yaşatmakta, şehir algısını olumlu yönde artırmaktadır. Trabzon yerel yönetimleri de, şehrin güçlü ve öne çıkan özelliklerini katılımcı bir yöntemle tespit edip, köprü ayağı, duvar gibi müsait ve uygun olan yerleri grafitilerle süsleyebilir. Mesela Trabzonlu sanatçı ve sporcular, tarihi ve turistik mekânlar bu duvarlara resmedilebilir, hem çok şık ve çok ilgi çekici bir görüntü oluşur, hem de şehrimizin güzelleşmesine katkı sağlanmış olur.” dedi. Bizce de bu tarz dokunuşlar şehre renk katar.

Editör: Haber Merkezi