DÜZKÖYLÜLERDEN YOL TEPKİSİ
Trabzon’un Düzköy ilçesi Gürgendağ mahallesinde Trabzon Valiliği tarafından Çayırlar mevkiindeki yollara dökülen beton nedeniyle halk tepkili. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, “Tapulu arazilerimizden yer vererek daracık yolumuzu altı metreye kadar genişlettik fakat beton dökülürken yolun yarısı kullanıldı diğer yarısı ise boş bırakıldı. İki aracın rahatlıkla kullandığı yolu şimdiki durumda tek araç zor kullanabiliyor.

Valilik kanalı ile sağlanan ödeneği plansız bir şekilde kullanan Düzköy belediyesi yetkilileri mahalle muhtarı ve vatandaşların uyarılarını da dikkate almadıkları için betonlanan 150 metrelik alanın her iki tarafında kalan boşluklar yeniden gözden geçirilmeli. Bunca zahmet ve milli servetin boşa harcanması da anlaşılır gibi değil.” dediler. Düzköy Belediyesi encümen üyesi ve eski muhtar Hasan Babuşcu ise yapılan yanlıştan bir an önce vazgeçilmesini ve yoldaki eksikliğin giderilmesini istedi.

BÖLGEDE SON DURUM
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz bin nüfusa karşılık gelen haftalık koronavirüs rakamlarını açıkladı. Açıklanan tabloda Trabzon'un oranı 310,63 olurken 800 bin nüfuslu şehirde günlük ortalama vaka sayısı ise 354 oldu. Öte yandan Rize ise yeni tabloya göre vaka yoğunluğunun en yoğun olduğu il olarak açıklandı.

Bakan Koca ise yaptığı açıklamada, “14-20 Ağustos arasında, 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız veya gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize.” ifadelerini kaydetti.

Bakan Koca bir başka paylaşımında ise, “Bu 10 şehirden birindeyseniz! Bayburt, Gümüşhane, Kayseri, Gaziantep, Kilis, Bolu, Hakkâri, Nevşehir, Sinop, Kars: 14-20 Ağustos arasında vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz! Bu şehirlerden birindeyseniz, öncesine göre daha az güvendesiniz. Çözüm belli.” ifadelerini kullandı. Anlaşılan o ki ülke genelinde olduğu gibi bölgemizde de kötüye giden bir tablo söz konusuyken tedbirleri elden bırakmamak daha da bir elzem oldu.

GURURLANDIRDILAR
Trabzon'un Of ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin 8 ayda yaptıkları 120 kilo ağırlığındaki elektrikli araç, bir tam şarjla 1 TL'ye 100 kilometre gidebiliyor. Teknofest elemelerini geçen öğrenciler, “Simurg” isimli araçla elektrikli araçlarıyla Teknofest'te derece için yarışacak. 2021 Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar yarışması için kolları sıvayan Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tüm zorluklara rağmen 8 ay gibi kısa bir sürede gece gündüz çalışarak elektrikli araç yapmayı başardı.

Yaptıkları hesaplamalara göre elektrikli araçlarının bir dolu şarjla elektrikli araçları 100 kilometre gideceğini belirten öğrenciler bunun karşılığında 1 TL'lik enerji harcandığını dile getirdiler. 7 kişilik bir öğrenci grubu ile yaptıkları “Simurg” isimli araçla Teknofest eleme turlarını geçen öğrenciler, 31 Ağustos - 5 Eylül arasında Teknofest Liseler Arası Elektrikli Araçlar yarışmasına katılacak. Türkiye'de 40 lisenin katıldığı yarışmada “Simurg” takımı, araçlarının hafif olması ve daha fazla mesafe kat edebilme özelliğini avantaj olarak kullanacak. Araçlarına güvenen öğrencilerin sonraki hedefi ise tasarımları ve yapımı kendilerine ait batarya paketi ve hub motor yapmak. Şehrimizi başarılı çalışmasıyla gururlandıran öğrencilere Teknofest’te başarılar diliyoruz.

TEBRİKLER ŞAMPİYON
Trabzonspor'un sporcusu Abdullah Öztürk, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkeklerde finale çıktı. Tokyo'da Büyükşehir Spor Salonu'nda gerçekleşen masa tenisi müsabakalarında Trabzonspor’un sporcusu Abdullah Öztürk, C4 tekler yarı final müsabakasında Fransa’dan Maxime Thomas’ı 3-1 mağlup ederek finale yükseldi. Altın madalyaya bir adım kaldığını belirten milli sporcu Abdullah Öztürk, “Finale kaldığım için çok mutlu ve gururluyum. Altın madalya için son bir müsabaka kaldı. Kazanıp İstiklal Marşı’mızı çaldırmak istiyorum.” ifadelerini kullandı. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi de Öztürk’ün başarısını sosyal medya hesabından şöyle kutladı: “2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi kategorisinde mücadele veren gururumuz, Trabzonspor'umuzun sporcusu Abdullah Öztürk finale yükseldi, tebrik ediyoruz Şampiyon.” Abdullah Öztürk, yarın TSİ 10.45'te Güney Koreli Kim Young-gun ile finalde altın madalya için mücadele edecek.

Editör: Haber Merkezi