MİNNETLE ANIYORUZ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile mesajlar ardı ardına geldi. İşte o mesajlardan bazıları... TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Bundan bir asır önce başlattığımız ve yeni devletimiz Cumhuriyetimizi kurarak taçlandırdığımız İstiklal Harbimizin bir benzerini, farklı görüntüler ve yöntemlerle veriyoruz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler, bu tarihi mücadelenin tezahürleridir.

Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtları da, yine bu mücadelenin birer parçasıdır. Cumhuriyetimizin kazanımlarının her geçen gün daha da arttığı, demokrasimizin daha da güçlendiği bir dönemde, hemşerilerimin ve bütün milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve cumhuriyetimizi yaşatmak için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

KAHRAMANLIK DESTANI
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Milletimizi zapturapt altına alan işgaller karşısında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde yekvücut olan Türk milletinin yedi düvel diye tabir edilen emperyalist ülkelere karşı vermiş olduğu özgürlük mücadelesinin tarihte eşi benzeri yoktur. Arda arda süren savaşlardan yorgun çıkan Türk milletini boyunduruk altına almak gibi bir gaflete düşen emperyalist ülkelere karşı adeta kahramanlık destanı yazdık.

Bütün yokluklara ve imkânsızlıklara rağmen, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları dünyadaki bütün mazlum milletlere bağımsızlıklarına kavuşma yolunda eşsiz bir örnek sunan İstiklâl Savaşımızda, Türk milletinin göstermiş olduğu cesaret ve eşsiz kahramanlığı, halk iradesine dayanan cumhuriyet rejimini ilan ederek taçlandırdı.”

AYDINLANMANIN ADI
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 97 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir. Kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir Cumhuriyet. Cumhuriyet Laikliktir, din temiz duygular içinde kalbimizde yaşasın diye. Kimse kirli siyasete alet etmesin diye kurulmuştur Cumhuriyet. Cumhuriyet bir halkın özlemdir. Artık savaşlardan yorulmuş, yoksul viran kalmış ülkesinde yurtta barış dünyada barıştır Cumhuriyet. Bizler Cumhuriyet aşığıyız dostlar. Bu yüzden Atatürk’ten yanadır hep sözlerimiz. Bu yüzden severiz dolu dizgin yurdumuzu. Yaşasın Cumhuriyet.”

HEPİMİZİN BORCU
Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan: “Atalarımızın bize sadece korumak ve kollamak için değil, her geçen gün geliştirmek ve büyütmek için emanet ettiği bu güzel ülkeyi, vatan toprağını her aşama çok çalışıp, çok üreterek daha üst yerlere taşımalıyız. Bunun içinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir süre önce ifade ettiği; “Üretim, Üretim, Üretim” hedefi için çaba göstermeliyiz. Çünkü çok çalışıp, çok üretirsek, çok dış satım yapar böylelikle de tıpkı fındıkta olduğu gibi çok döviz kazandıracak dış satım yaparız. Bu vesile ile Atatürk’ün “Bilgi kuvvettir” sözünü rehber edinerek, fazilet rejimi olan Cumhuriyete sahip çıkmak ve onu yüceltmek için çaba göstermek hepimizin görevi ve borcudur.”

EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız: “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümünü, ulusça coşkuyla kutladığımız bu günde, yüce önderimizin nitelemesiyle En Büyük Bayramımızda geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu anlamlı günde, ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet’e, Atatürk gibi insanlığın sevgisini kazanan büyük bir Önder’e, bağımsız bir yurda, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz. Cumhuriyet, ilelebet korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.”

Editör: Haber Merkezi