VATANDAŞA GÖREV DÜŞÜYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüsün artış gösterdiği iller açıklamasının ardından Ordu’daki hastanelerin poliklinikleri kapatıldı hastanelerin ek birimleri de yoğun bakım ünitesine çevrildi. Yanı başımızda hal böyleyken Trabzon’un durumu da elbette iç açıcı değil. Hastanelerin yoğun bakımlarında doluluk oranları yüzde 70’e ulaştı. Fakat şunu da belirtmeliyiz ki Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, koronavirüslü hastaların dağılımı konusunda süreci kontrollü bir şekilde yönetti.

İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane başhekimlerinin koordineli çalışması neticesinde şehirde diğer hastalıkların tedavisinde de bir aksaklık yaşanmadı. Ancak bu sürecin aksaklık yaşanmadan devam etmesi için vatandaşlara da büyük rol düşüyor. Hastane ziyaretleri konusunda vatandaşların iki kez düşünmesi şart. Acil durumlar dışında hastanelere başvurulmamalı. En önemlisi kimse zorunda kalmadıkça evden çıkmamalı.

BAKANDAN TALİMAT
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyaretindeki bir tutumu takdirle karşılandı. Bakan Kurum, selde evi yıkılan bir ilçe sakininin parasını alamadığını söylemesi üzerine hemen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini yanına çağırarak “Saat şuan 2. Vatandaşın parasını saat 5’e kadar ödüyorsunuz” talimatını verdi. Vatandaşa telefon numarasını veren Bakan Kurum, sorunun çözülmemesi halinde kendisini aramasını söyledi.

Selde evi yıkılan ilçe sakini o gün orada Bakan Kurum ile yüz yüze görüşme fırsatı yakaladığı için şanslıydı ancak bir de bu şansı elde edemeyen proje mağdurları var ki; bu vatandaşlar devlet yetkililerine ulaşmak için adeta kılı kırk yarıyor. Temennimiz halkın yetkililere ulaşmak için çabalaması yerine, yetkililerin halka kulak vermesidir.

MÜTEVAZI DİYALOG
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Trabzon ziyaretinde şehrin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kanıtlamış oldu. Beşikdüzü Belediyesi ve Yomra Belediyesi programlarında yoğun ilgiyle karşılanan Akşener, Karadeniz sevgisinden de söz etti. Akşener’in Yomra Belediyesi ziyaretinde Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydınla arasından bir diyalog geçti.

Akşener Aydın’a, “Sen de Trabzonluydun değil mi sayın vekilim. Burada başka baskın siyasetçi var mı senin kadar?” deyince, Aydın, “Benden başka yok” deyince ortamda gülüşmeler yükseldi. Aydın gülüşmelerin ardından, “Çok mütevazı cevap verdim değil mi arkadaşlar” dedi.

Editör: Haber Merkezi