KARGOLAR GİTMİYORMUŞ
Gazetemize ulaşan okuyucularımız PTT kargo konusunda eleştirilerde bulundu. Okuyucularımız PTT’ye verilen gönderilerin zamanında adresine ulaşmadığı yönünde görüş belirtti. Buna gerekçe olarak da merkezde kargo depolaması olmaması öne süren vatandaşlar sıkıntının giderilmesi konusunda vatandaşları göreve davet etti.

AKKAN YASA BOĞDU
Anavatan Partisi eski Milletvekili Avni Akkan’ın ağabeyi Mehmet Akkan hayatını kaybetti. Akkan’ın cenazesi bugün saat 11.00’de Çarşıbaşı Kerem Mahallesi Yalı Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. Akkan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

BELDÜZ’ÜN ACI GÜNÜ
Trabzon İl Hakem Komitesi Başkanı Ali Şükrü Beldüz’ün babası Mehmet Beldüz (72) vefat etti. Beldüz’ün cenazesi dün Geyikli Köyü Mezarlığı’nda defnedildi. Beldüz’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

HACISALİHOĞLU YETERSİZ BULDU
2021 yılında uygulanacak asgari ücret zamlanarak 2 bin 324 TL'den 2 bin 825 TL'ye çıktı. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, asgari ücretin 2 bin 825 TL’ye çıkarılmasının yetersiz olduğunu açıkladı Hacısalihoğlu, “Hükümete bakınca bir önceki döneme göre 500 lira arttırdık diyor. Ama sokağın beklentisine baktığımızda düşük kaldı” açıklamasında bulundu. Hacısalihoğlu, “Asgari ücreti dolara endekslediğimizde ortalama 400 dolar gibi bir rakama denk geliyor. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ki 17. sırada ki ekonomisi diyoruz, ama asgari ücret 400 dolar civarında. Sendikalarında açıklamalarını hatırladığımızda bu hayal kırıklığı.” ifadelerini kullandı.

HAK-İŞ’TEN ASGARİ AÇIKLAMASI
Hak İş Trabzon Şube Başkanı İsmail Kaplan asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Sendikası Trabzon şube Başkanı Kaplan 2021 yılı için net 2.825,90 TL olarak belirlenen asgari ücretteki artışın önemli ancak yeterli olmadığını açıkladı. Kaplan, “Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için kullanılması gereken temel bir sosyal politika aracı olan asgari ücretteki artış, önemli olmakla birlikte pandemi nedeniyle yaşadığımız olağanüstü koşullar dikkate alındığında beklentileri karşılamamıştır.” dedi.

TEBRİKLER EMNİYET!
Trabzon Emniyet Müdürlüğü, 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahsın yakalandığını duyurdu. Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından verilen bilgilere göre çeşitli suçlardan 14 ayrı yakalama emri ve 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan V.V.’nin Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Akçaabat ilçesinde yakalandığı belirtildi. Şahsın gerekli işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldüğü ifade edildi.

3 KİŞİYE UMUT OLDU
Trabzon'da beyin ölümü gerçekleşen hastanın böbrekleri ve karaciğeri, 3 ilde nakil bekleyen hastalara nakledilecek. İl Sağlık Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde beyin kanaması nedeniyle tedavi gören hastanın beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Donörden alınan iki böbrek ve karaciğerin Sivas, Erzurum ve Samsun'da organ nakli bekleyen hastalara umut olduğu kaydedilen açıklamada, “Sağlık Hizmetleri Başkanlığımız Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimine bağlı UMKE ekiplerimizce Samsun Ondokuz Mayıs Hastanesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanelerine organların nakli sağlanmıştır.” ifadesine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi