BEŞİKDÜZÜ’DE KAN DEĞİŞİMİ

Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Emrah Demiral atandı. Beşikdüzü Şehit Öğretmen Gürhan Yardım Ortaokulu Müdürü Emrah Demiral, Beşikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Mücahit Kerim İkibaş'ın yerine atanan Demiral uzun süre okul müdürlüğü yapıyordu. Trabzon'da eğitim camiasında İl Milli Eğitim Müdür yardımcılarının yanında ilçe müdürlerinin de değişeceği ileri sürülüyor. Değişimin yakın zamanda yapılacağı kulislerde konuşuluyor. İkibaş’ın ise eğitim uzmanlığına alınacağı değerlendiriliyor.

PROF. DR. SARI GURURLANDIRDI

Uluslararası online akademik platform olan research.com’un ‘En İyi 1000 Bilim İnsanı’ sıralaması açıklandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sarı, Mühendislik ve Teknoloji alanında “En İyi 1000 Bilim İnsanı” listesinde, Türkiye’de 1’inci dünyada ise 98’inci sırada yer aldı. Akademisyenler ve araştırmacılar için uluslararası ve öncü bir akademik platform olan ve dünyanın dört bir yanındaki politika yapıcılara, araştırmacılara, karar vericilere ve girişimcilere, farklı bilim alanlarında; dünyanın nereye gittiğine ve araştırmaların hangi konularda yoğunlaştığına, alanın önde gelen akademisyenlerinin çalışmalarıyla ilham vermeyi hedefleyen research.com tarafından her yıl tekrarlandığı üzere bu yıl da bilimsel çalışma sayısı, bilimsel çalışmalara yapılan atıf sayısı, h indeksi, disipline özgü araştırmalara verilen katkı, alınan ödüller ve benzeri akademik veriler referans alınarak hazırlanan “Dünyanın En İyi 1000 Bilim İnsanı” listesinde, Türkiye’den 36 bilim insanı yer aldı. Yapılan bu sıralamaya göre, KTÜ Mühendislik Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sarı, Mühendislik ve Teknoloji alanında “En İyi 1000 Bilim İnsanı” sıralamasında Türkiye'de 1’inci dünyada ise 98’inci sırada yer aldı. Başarılarından dolayı Prof. Dr. Ahmet Sarı’yı tebrik ediyoruz.

YEDİNCİ KEZ GÜVEN TAZELEDİ

Trabzon Şalpazarılılar Kültür ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Turgut Kahraman ara vermeden 7. kez başkan seçildi. Trabzon Şalpazarılılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Dernek lokalinde yapıldı. Genel Kurul öncesi üyelere ve misafirlere sabah kahvaltısı verildi. Atatürk ve Türk Büyükleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul Toplantısı öncesi divan heyeti oluşturuldu. Dernek Başkanı Turgut Kahraman, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Çabuk, İYİ Parti İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Ömer Özdin, Şalpazarı Belediyesi Başkan V. Gazi Erdal Kumaş, Ortahisar Belediyesi Başkan V. Ahmet Yüksel Gülay, TRABEL A.Ş. Yön. Kur. Üyesi Muzaffer Türkmen, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Murteza Metin ve Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Yılmaz’ın yaptığı konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Kongreye tek aday olarak giren Turgut Kahraman 7. kez Trabzon Şalpazarılılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığına seçildi. Kahraman, 287 üyeden Kongreye katılan 170 üyenin tamamının oyunu aldı.

SATILMIŞ’TAN ACI HABER

Trabzon eski İl Nüfus Müdürü Muhittin Satılmış’tan acı haber geldi. Muhittin Satılmış, hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Muhittin Satılmış, dün öğle namazına müteakip Doğançay Fatih Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Muhittin Satılmış, aslında imzasıyla birçok Trabzonlunun bildiği bir isim. Nüfus Cüzdanları değişmeden önce, çok sayıda kişinin kimliğinde imzası olan bir isimdi.

Editör: Haber Merkezi