BİRBİRİMİZE SARILALIM

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzonspor şampiyonluk kutlamalarında taraftarları silahla havaya ateş açmamaları konusunda duyarlı olmaya davet ederek açıklamalarda bulundu. Cora, şu ifadelere yer verdi: “Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan etmesine sayılı günlerin kaldığı tarihi bir süreçten geçiyoruz. Taraftarlarımız da bu nedenle büyük bir heyecan yaşamaktadır. Hatta milyonlarca taraftarımız şampiyonluk kupasını sabırsızlıkla beklemekte adeta hafta sonu yapılacak şampiyonluk maçı için şehrimize akın etmektedir. Bu doğrultuda yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz ve kulübümüz de şampiyonluk kutlamaları için unutulmaz organizasyonlar planlamaktadır. Bizim taraftarlarımızdan en önemli beklentimiz şampiyonluk kutlamalarında silahla havaya ateş etmemeleri yönündedir. Hatırlarsanız mesken mahalde silahla havaya ateş edilmesi sonucu ve yorgun mermi nedeniyle onlarca insanın hayatı mahvoldu ve geriye dönüp baktığımızda birçok acılar yaşanmıştır. Bizim sevincimiz başkasının hüznü olmasın. Mermi almayalım bayrak alalım. Silaha değil, birbirimize sarılalım. Şampiyonluğumuzu hep birlikte kutlayalım.” Biz de taraftarın bu uyarıyı dikkate almasını umut ediyoruz.

KARAYOLLARI AYNI SOFRADA

Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi, Yol-İş Sendikası Trabzon 1 No.’lu Şube Başkanı Gökhan Gedikli'nin ev sahipliğinde karayolları çalışanları iftarda buluştu. Gedikli, “Pençe-Kilit Operasyonu’nda şu anda Türkiye Cumhuriyetimizi savunan, iç ve dış düşmanlarımıza karşı mücadele veren bütün güvenlik güçlerimize, askerimize Allah güç ve kuvvet versin. Vatanımız için canını ortaya koyan bütün Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve Türk milletimize başsağlığı diliyorum. İş kazasında vefat eden bütün arkadaşlarımıza, çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İftar yemeğinden sonra Tabakhane Camii’nde kaza belaya karşı, iş kazalarında vefat eden bütün emekçi kardeşlerimiz ve vatanımız için şehit olan askerimiz, polislerimiz ve bütün güvenlik görevlilerimiz için Yasin ve Mevlid-i Şerif okutulacaktır. Bütün arkadaşlarımıza kazasız belasız çalışmalar diliyorum.” dedi. Karayolları 10. Bölge Müdürü Mehmet Aşık ise çalışma arkadaşlarına hitaben yaptığı konuşmada, “Hepimiz bir bütün olarak Karayolları ailesiyiz. Bütün çalışma arkadaşlarımızın Bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Hiçbirimizin ayağına taş değmesin, huzur ve mutluluk içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum.” diye konuştu.

TALEPLER DİNLENDİ

TESOB Başkanı Metin Kara; Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası Başkanı Temel Korkmaz, Elbise Temizleyiciler ve Halı Yıkamacılar Esnaf Odası Başkanı Aytekin Keleş, Yorgancılar ve Hallaçlar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Yılmaz, Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Sadık, Elektrikçiler ve Radyocular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Usta, Soğuk Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aslan Enez, İnşaatçılar ve Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ayhan Taflan, Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet İhsan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle kendi başkanı olduğu Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Kara, ilçeler ve merkezdeki esnaf ve sanatkâr odalarını ziyaret ederek talepleri ve çözüm önerilerini dinlediğini ifade ederek, “Son olarak başkanlığını yaptığım Ayakkabıcılar Odamızın yönetimini de ziyaret ettik. Zor pandemi koşulları ve ardından gelen ekonomik dalgalanmada ayakta kalmaya çalışan esnaf ve sanatkârlarımızın taleplerini ve çözüm önerilerini dinledik.” dedi.

Editör: Haber Merkezi