GEÇİCİ KABULÜ YAPILMADI İSE…

Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılmasının ardından zemine uygulanan taşlarla ilgili tartışmalar sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir, Ortahisar Belediye Meclisi Oktay Söğüt’ün cadde ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı eleştirilere cevap verdi. Nadir şunları söyledi: “Ortahisar Belediyesi’nin iş bilmez, laf üretir, kerameti kendin menkul Meclis Üyesi Oktay Söğüt, taraflı tarafsız bütün kesimlerce beğeniyle karşılanan Maraş Caddesi’nin yenilenen çehresine, Büyükşehir Belediyemizin takdirle karşılanan bu yatırımına nasıl gölge düşürürüm telaşıyla düşmüş yollara. CHP’nin nöbetçi Meclis Üyesi olmayı hak eden şeşi beş gösteren muvazaasıyla yok, öyle laf olsun diye değil gerçekten yola düşmüş, yerle yeksan olmuş. Ortaya çıkan güzelliğe, her kesimin arzu ettiği yayalaştırma projesine neresinden saldırsam prim toplarım diye düşünen popülist nöbetçi CHP’li Söğüt, nihayetinde kullanılan malzemeyi hedef seçmiş, belirlediği bir noktaya gelerek ayağıyla, eliyle adeta kazıyarak sökmeyi başardığı (!) parçacıklara mal bulmuş mağribi misali sarılarak boncuklarını etrafa saçmıştır.

Durumun özeti böyleyken kendine vazife çıkartan şahsı, muhataplığımız bu kadar yeter diyerek ıslah olmaya havale ederken hususun ciddi tarafına istikameti çevirmek ve kamuoyunu gerçeklerle aydınlatmak isteriz. Öncelikle belirtmek isterim ki söz konusu işin geçici kabulü dahi yapılmamış, idare tarafından teslim alınmamıştır. Bahse konu işin dökme agrega imalatı tamamlandıktan sonra yıkanıp cilası dahi vurulmamış, herhangi bir deformasyon olup olmadığını gözlemlemek için bayram yoğunluğu beklenmiştir. Ayrıca deforme olan kısımların sadece imalat kaynaklı değil oluşan minimal oyukların; dökülmemesi gereken deterjanlı su, darbe, motosiklet, bin bin vb. kullanım kaynaklı da oluştukları görülmektedir. İnsan trafiğinin hiç bitmediği caddenin bütüncül kapatılmadığı, esnafın da düşünüldüğü bir alanda bu nevi bir imalat yapılmış, korunmaya çalışılmış ve başarılı da olunmuştur. Oluşturulmaya çalışılan algıda ise ayakla el ile malzemenin sökülmeye çalışıldığı herkes tarafından görülmektedir.

Algı oluşturmaya çalışılan noktalar bu güzel işte toplasak 50 metrekare bile değilken 5 bin 600 metrekare iş yapılan bir alanda bu oran yüzde 1 dahi değildir. İnşaat işi içerisinde olanlar da iyi bilir ki yüzde 1’lik oran, başarılı bir orandır. Bir diğer husus ise 5 farklı altyapının geçtiği Maraş caddesinde turizm sezonuna esnafımızı ve vatandaşımızı üst kaplama yapılmadan yürütmek istemedik. Cepheleri, tabanda yaptığımız gibi Eylül Ekim aylarında başlayıp 2023 yazına yetiştirmek için Büyükşehir Belediyemiz gayret sarf etmektedir. İmalat aşamasında gerekli inşai önlemler tüm dünyada olduğu gibi alınıp imalat yapılacaktır. Dememiz o ki iddialar; inşaat işini bilmeyen, sırf muhalefet etmek isteyen, memleket meseleleri ve hizmetlerle alakası olmayan kişilerin algı oluşturma gayretleridir. Yürütülen çalışmanın en dikkat çekici hususu da imalat sonrası uygulayıcı ve yüklenicinin söz konusu işe 5+5 yıl malzemeye ve uygulamaya garanti verdiğidir. Bir imalat hatası olması halinde gerekenin yapılacağı ortadayken ortaya atılan iddia ve ithamların boş çıktığını Trabzonlular müşahede etmektedir. Diyoruz ki iş bilenlerin konuşması memleketi daha ileriye, daima ileriye taşıyacaktır. Trabzon kamuoyuna saygılarımla.” Nadir’in bu açıklamalarının ardından geçici kabulü yapılmayan bir iş için neden protokollü açılış yapıldı diye de sormak gerek.

KAZIYARAK ZEMİNİ SÖKMÜŞÜM!

Dedik ya Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir’in açıklamaların ardından, Ortahisar Belediye Meclisi Oktay Söğüt de açıklamalarda bulundu. Söğüt şu ifadeleri kullandı: “Yayalaştırılalı bir ay bile olmadan, Maraş Caddesi’nin zemininin bozulduğuna o caddeyi gezen gören herkes şahit oluyor ve haklı olarak bozulmanın sebebini merak ediyor. İlgili kurumdan eli yüzü düzgün bir açıklama beklerken, zemindeki bozulmanın sebebinin Oktay Söğüt olduğuna dair kişisel bir açıklama yapıldı. Bir noktaya gelerek elimle-ayağımla adeta kazıyarak zemini sökmüşüm. Sökülen zemini boncuk gibi etrafa saçmışım. Zeminde parça parça, toplamda 50 metrekarelik bir bozulma olduğunu söyleyen ve bunun bir bölümünü de benim yaptığımı söyleyen bu kişi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili. Fiziksel sağlık sorunu var mı bilmem ama ruhsal sağlığı hiç de iyi olmadığı anlaşılan bu nadir kişi, tüm mühendislik kurallarını yerle yeksan eden bir söz de söylüyor ve ‘bozulan alan, tün alanın yüzde biridir, bu oran iyi bir orandır’ diyor. Aklınca bir şey söylediğini sanırken, cehaletin ve komedinin sınırları zorluyor. Fazla söze de, bir cevaba da gerek yok. Okeye dördüncü yapmayacağın bu kafa Trabzon’u yönetiyor. Ne diyeyim; yazık oluyor Trabzon’a.” Bu tartışma burada bitmez, daha uzar gider diye düşünüyoruz.

Editör: Haber Merkezi