ZORLUOĞLU FARK YARATTI
Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, dün güne Ortahisar'daki tarihî Semerciler Çarşısı içerisinde bulunan Velioğlu Pasajı’nda organize edilen esnaf kahvaltısıyla başladı. Biz de bu buluşmadaydık. Semerciler esnafının sorunlarını en samimi şekilde dinlediğine şahit olduk. Vatandaş oldukça dertli. Ülkenin genel durumunun yanı sıra Trabzon’da yerel hizmetlerin noksanlığından bir hayli gergin gördük esnafı. Ancak içten tavırları ile en tepkili esnaf ve vatandaşı bile etkilemeyi başaran Zorluoğlu dün de bunu yaptı. Kahvaltı verilen hanın göbeğindeki davete katılmayan pasaj esnafının ayağına gitti. Dükkan kapılanı açan Zorluoğlu esnafa kolaylıklar diledi, hal hatır sordu sohbet etti. Baştan asık olan suratlar çıkışta bambaşka bir hal aldı. Dokunmadığın insanı tanıyamazsın düsturundan hareketle, dokunmadığın insan da seni tanıyamaz gerçeğinin oldukça farkında Murat Zorluoğlu. Küskünlük uyarısında da bulundu Zorluoğlu. Dedi ki, “Türkiye çok güzel günler yaşadı bugüne kadar. Ekonomide işler biraz kötü gitti diye hemen düşmeyeceğiz. Yine güzel günler gelecektir.” Peki halk inandı mı? İnanmasa bile kalbi ısındı, yüzünde tebessüm oluştu, gönlüne dokunuldu. Bu da bir kazanç. Kısaca Zorluoğlu, şehirde yapılmayanları yaptı, girilmemiş yerlere girdi, sıkılmadık elleri sıktı. Özetle şehirde fark yarattı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN MİSAFİRLERİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Erdoğdu İlkokulu 3-D sınıfı öğrencilerini Trabzon Büyükşehir Belediyesinde ağırladı. Erdoğdu İlkokulu Müdürü Mehmet Aydemir, Okul Aile Birliği Başkanı Musa Karahan, Okul Aile Birliği Üyeleri Zeynep Terzi ve Haluk Yıldırım ile Sınıf Öğretmeni Şinasi Tolga Zengin ve öğrencileri ağırlayan Gümrükçüoğlu, ilkokul hayatını hiçbir zaman unutmadığını söyledi. İlkokul öğrencilerine belediye binasını gezdiren Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesinin yapısı ve çalışmaları hakkında minik misafirlerini bilgilendirdi. Başkan Gümrükçüoğlu, çeşitli hediyeler takdim ettiği öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

ŞÜKRÜ KÖLEOĞLU ANILDI
Geçtiğimiz yıl vefat eden Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu eski Başkanı, işadamı Şükrü Güngör Köleoğlu, ölümünün birinci yılında anıldı. TTB Çok Amaçlı Salon’da yapılan anma programına, Köleoğlu’nun kızları Güneş Köleoğlu Doğan ve Gamze Köleoğlu ile aile yakınlarının yanı sıra, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, OSB Başkanı Erkut Çelebi, TGC Başkanı Yusuf Turgut, Trabzonspor Başkan Yardımcısı ve damadı Ertuğrul Doğan, Trabzon’un önemli eğitimcilerinden Ömer Eyüboğlu, dostları, iş arkadaşları, borsa personeli ve basın mensupları katıldı. Şükrü Güngör Köleoğlu’nun yaşamından fotoğraf ve video görüntülerinin gösterildiği, yaptığı çalışmalar ve sosyo-ekonomik uygulamaların anlatıldığı programa katılan davetliler, Köleoğlu ile ilgili anılarını anlatırken zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

TURAN SAKA’NIN ACI GÜNÜ
Medicalpark Karadeniz Hastanesi Müdürü Turan Saka’nın uzun zamandan beri yoğun bakımda olan sevgili babası Mehmet Saka, dün hayata gözlerini yumdu. Selim ve Orhan Saka kardeşlerin de babası olan Mehmet Amca’nın naaşı bugün Akçaabat Akçakale Sahil Camisi’nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Bizler de sonnokta ailesi olarak sevgili Mehmet Saka amcamıza Allah’tan rahmet, değerli Turan Saka ağabeyimiz olmak üzere Saka ailesine başsağlığı dileriz.

1 NİSAN TATİL Mİ?
Pazar günü yurt genelinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, okulların 1 Nisan Pazartesi günü için eğitim öğretime hazır hale getirilmesinde problem yaşamamak için seçimden sonraki günün okulların tatil olduğunu açıkladı.

Editör: Haber Merkezi