VALİLİK BASIN…
Bir alkışı hak ediyorlar. Günün hangi saati olursa olsun, gündem neyse ona dair bilgilendirme yapıyorlar. Tek tek, isim isim yazmayacağız ama hepsini alkışlıyoruz. İşlerinin hakkını veriyorlar. Ne zaman telefonu kaldırsak sorduğumuz sorunun cevabını da anında alıyoruz. Dediğimiz gibi ekip kaliteli, alkışı hak ediyor.

HELAL BAŞKAN
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, başkanlık maaşını belediyeye bağışladı. Koronavirüs salgını nedeniyle sahada çalışan belediye personeline de maaş ikramiyesi verileceğini açıklayan Başkan Sarıalioğlu, “Birlik ve beraberliğin önem kazandığı bu günlerde şüphesiz, paylaşarak güç kazanacağız. Bu mücadelede şahsım olarak benim de bir katkım olsun istedim” dedi. Başkan Sarıalioğlu’nu bu davranışından ötürü tebrik ediyoruz. Örnek olur umarız.

MUHALEFETTEN İKTİDARA TEŞEKKÜR
İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndaki değişimin ardından bir paylaşımda bulundu. Bıyık dedi ki: “Ķaşüstü Dal-Çık Projesi'ni ilçemize kazandıran, YomraÖzdil- Oymalı Yolu'nun yapım ihalesini gerçekleştirerek inşa çalışmalarını yeniden başlatan, ilçemizdeki tarihi köprülerin restorasyonunun startını veren Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanımız Mehmet Cahit Turhan'a ilçemize olan hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Trabzon, hizmetlerini unutmayacaktır. Görevi devralan Adil Karaismailoğlu'na başarılar dilerim.” Muhalefetten, iktidara gelen bu teşekkür dikkat çekecek cinsten.

BELEDİYEYİ KİMSE ELEŞTİRMESİN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Belediyeyi kimse eleştirmesin. Şehrin çehresini anında değiştirdi. Trafik sıkışıklığı yok, klakson çalan yok, yol kenarında yanlış park eden yok, yaya geçitlerini ihlal eden yok. Yok… Yok... Kısaca sokakta kimse yok” ifadelerini kullandı. İronik açıklamalara birçok da beğeni geldi.

OKULLARIN DURUMU
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 30 Nisan'a kadar ara verilen okulların, Nisan ayından sonraki akıbeti hakkında konuştu. Selçuk, “Biz hep başından beri şunu söyledik. Bu küresel bir sorun. Çözümü de bilimsel metotlarla ortaya çıkabilir. Saat saat, gün gün yayılım haritalarını inceleyerek karar verilmesini gerekli kılıyor. Hem dünyaya hem Bilim Kurulu'nun önerilerine bakalım. 30 Nisan kararı Bilim Kurulu'ndan mutabakatla çıktı. Problemimiz yok. Giderek ve öğrenerek, biz de öğreniyoruz.

30 Nisan sonrasında da diyelim ki Bilim Kurulu tavsiyesiyle okulları açtık. Diyelim ki açmadık. Biz bunun devamını yapabiliriz. Bütün mevzuat okullar açık gibi düzenlendiği için o altyapının da buna uygun yapılması gerekiyor. Onun altyapısını da hazırladık. Eylül ayı geçtiğimiz eylül aylarından nasıl değişik olacak? Cumartesi günü ders olacak mı? Bunların hepsi olabilecekmiş gibi davranarak bunların finansmanını, yüz yüze eğitim ihtiyacını hepsini yeniden organize ettik.” Anladığımız kadarıyla 30 Nisan’a yaklaşıldığında durum tekrar gözden geçirilecek.

BAĞIŞLAMAYA VAR MISINIZ?
Yalıncak Mahallesi Muhtarı Ömer Yurduseven’den muhtarlara çağrı geldi. Yurduseven’in çağrısı şöyle: “Bütün muhtar arkadaşlara şahsi duyurumdur. Bu zor süreçte yarınlar ve gelecek nesiller için, güzel günleri hep beraber görmek için şimdilik Nisan ayı maaşlarımızı bağışlamaya var mısınız?”

Editör: Haber Merkezi