VAKALAR DÜŞMÜYOR
Çok yüksek riskli bölgede yer alan Trabzon’da vaka sayıları korkutucu düzeyde seyretmeye devam ediyor. Yapılan aşılama çalışmalarına rağmen vaka sayıları yükselmeye devam ediyor. Denetim ve uyarılara rağmen vaka sayılarının düşmemesinin ardından ilave tedbirlerin alınabileceği öne sürüldü.

BU ÇALIŞMALAR DEVAM ETMELİ
Yomra Merkez Ortaokulu öğretmenlerinden Suzan Topal, Ayşegül Ayaz Başar ve 100. Yıl İlkokulu’ndan Emrah Aydın öğretmenin beraber yürüttükleri Deprem Çantam Hazır” eTwinning projesi ile öğrencilere önemli bilgiler veriliyor. Yomra Merkez Ortaokulu öğretmeni Suzan Topal, “Deprem hayatımızın her anında karşımıza çıkma ihtimali olan bir doğal afettir. Bu bağlamda Deprem Çantam Hazır eTwinning projesinde öğretmenlerimiz öğrencilerimize depremle ilgili önemli bilgiler vermeye alışıyor, onları hayata hazırlıyorlar. Proje çerçevesinde her ay öğrencilerimize deprem hakkında bilgiler veriyor ve doğal afetlerde yardımımıza koşan kurumları tanıtıyoruz. Geçtiğimiz ay AFAD’ı tanıtmıştık. Deprem Haftasını da içinde barındıran bu ayda iste öğrencilerimiz öncelikle evlerindeki eşyaları sabitleyerek depreme hazırlık çalışmaları yaptılar.” diye konuştu. Deprem konusunda bu tarz çalışmalar artarak devam etmeli.

KÜÇÜK İŞLETMELER İÇİN GOOGLE
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (TTSO) yapılan açıklamada: “KOBİ'lerin dijitalleşmesine yönelik olarak, internetteki varlıklarını oluşturması, müşterilerine farklı dijital kanallar üzerinden satış yapmasının desteklenmesi ve geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla “Küçük İşletmeler İçin Google” projesi başlatılmıştır. Bu kapsamda TOBB ve Google işbirliğinde "Küçük İşletmeler İçin Google" platformu kullanıma sunulmuştur. Platforma ilişkin detaylı bilgiye https://smallbusiness.withgoogle.com/intl/ tr_tr/#!/ adresinden erişilebilmektedir. TOBB ve Google işbirliğinde kullanıma sunulan platformda KOBİ'lerin dijital ekonomiye uyum sağlaması ve bu alanda güçlendirilmesi için gerekli ürün ve çözüm önerileri tek bir platform üzerinden adım adım açıklanmaktadır.” denildi. TTSO, teknolojiye ve çağa ayak uyduran bu tarz girişimleri ile dikkat çekmeye devam ediyor.

GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞTİR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’yi hedef alan ifadelerine tepki gösterdi. Macron’nun açıklamalarını hezeyan olarak değerlendiren Çebi, “Sözde demokrasi savunucuları bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir.” dedi. Macron’un Avrupa’da yükselen ırkçılık ve İslamofobi hareketlerini görmezden geldiğini belirten Çebi şöyle devam etti: “Her fırsatta kutsal dinimiz İslâm ve kutsal değerlerimize saldırmayı marifet bilen, başı sıkıştıkça Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ağzına dolamaktan imtina etmeyen Macron öyle görünüyor ki, yeni bir çıkmaza girdi. Macron’un yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye, Diyanet ile Fransa’da Müslüman toplumun faaliyet gösterdiği sivil toplum kuruluşlarını hedef almasını son derece manidar buluyoruz.”

AKÇAABAT HORONU MİRAS LİSTESİNDE
Akçaabat'ın kültürel mirası içerisinde yer alan Akçaabat Horonu'nun; icrası, töresi, geleneği, tarihi ve figürleri itibariyle Somut Olmayan Kültürel Miras listesine alınması adına Akçaabat Belediyesi’nce 2016 yılında yapılan başvuru sonuçlandı. Kültürel miras unsurlarının tespit edilerek belgelenmesi ve gelecek nesillere tanıtılarak, taşınmasının hedeflendiği başvuru sonucunda Akçaabat Horonu, Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yerini aldı.

Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) UNESCO tarafından; toplulukların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekânlar biçiminde tanımlanmakta. Kuşaktan kuşağa aktarılan bu miras, toplulukların ve grupların çevreleriyle, doğayla ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak, sürekli biçimde yeniden yaratılır ve bu onlara kimlik ve devamlılık duygusu verir; böylece kültürel çeşitliliğe ve insan yaratıcılığına duyulan saygıya katkıda bulunur.

Editör: Haber Merkezi