HELAL SİZE ÇOCUKLAR

Erzurum Yıldızlar Okul Sporları Yüzme Yarışmaları’nda Trabzon adına mücadele vererek, Grup Bölge Birincisi olup Türkiye Finali için Mersin’e gidecek olan Yol İş Ortaokulu Yüzme Takımı ve Müdür Yardımcısı Özgür Köroğlu heyeti eşliğinde Sporcular Hasan Tuğra Birinci, Kadir Şen, İbrahim Yiğit Sonkaya ve İbrahim Şahin’i tebrik ediyoruz.

ŞİFA SIRRINI YORUMLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka tavsiyelerde bulunduğu şifa sırrı ile ilgili eleştirilerde bulundu. Hacısalioğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat'ta vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaş bu enerjiyi nereden buluyorsun dediğinde de şifa sırrını vererek tavsiyelerde bulundu. Listesi hem kalabalık hem de pahalıydı. Listede manda yoğurdu, Medine Hurması, yulaf ve kestane balı vardı. Yiyecek ekmek almak için uzun kuyruklarda bekleyen halka Erdoğan'ın gecelik şifa tavsiyelerinin fiyatı ise 405 TL'ydi. Çünkü 1 kilogramlık Medine Hurması 120 lira, 1 kilogramlık manda yoğurdu 78 lira, 460 gramlık kestane balı 180 lira ve 350 gramlık yulaf ezmesinin fiyatı ise 27 lira. Halk yiyecek ekmek bulamazken, sabahın erken saatinde bir ekmek alabilmek için kuyrukta beklerken, insanlar pahalılıktan temel ihtiyacı olan suyu bile alamaz hale gelirken Erdoğan da hicap duymadan şifa diye halkın hiçbir zaman alamayacağı ürünleri tavsiye ediyor. Erdoğan resmen bir Cumhurbaşkanı’nın halktan ne kadar kopuk yaşayabileceğini gözler önüne seriyor.” şeklinde konuştu. Şifa sırrı ile ilgili sosyal medyada da geniş gündem oluştu.

BALIKÇIYI SORDU

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Numan Yardım, CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun açıklamaları ile ilgili paylaşımda bulundu. Yardım şunları söyledi: “Millet İttifakı CHP İl Başkanı, Tokat’ta Cumhurbaşkanımıza sorulan ‘Bu enerjiyi nereden buluyorsunuz?’ sorusuna Cumhurbaşkanımızın verdiği cevapta kullandığı bitkisel ve doğal ürünleri söylemiş. CHP Trabzon İl Başkanı listeyi çıkarmış vah, vah. Aklımda deli sorular, İstanbul’da kar yağıyor vatandaş araçların içerisinde mahsur kalmış, 8 saat 10 saat eve gidemiyor ve İstanbul’u yöneten Belediye Başkanı bir balık restoranında oturmuş yabancı büyükelçilerle balık yiyor. Harbiden ben de bir vatandaş olarak o faturanın rakamını merak ettim onu da açıklasa da bilgilensek.” Bakalım bu tartışmalar daha ne kadar uzayıp gider.

DUVAR ÇÖKTÜ VATANDAŞ KORKTU

Trabzon’da yapımı devam eden İskenderpaşa Katlı Otopark İnşaatının kuzey kısım duvarında göçük meydana geldi. Meydana gelen küçük göçüğün ardından inşaatta çalışmalar devam ederken bölgedekiler büyük korku yaşadıklarını ifade etti. Göçük anında büyük bir ses duyduklarını söyleyen vatandaşlar, korkuyla evlerini boşalttıklarını ifade ederek olayın anlaşılmasıyla yeniden evlerine döndüklerini belirtti. İnşaat alanında çalışmaların hızla devam ettiği kaydedilirken, göçük meydana gelen kısımda da güçlendirme çalışmalarının yapılması bekleniyor. İnşaat alanının büyük bir kısmının kayadan oluştuğu belirtilirken küçük kısımlarda yumuşak toprak olduğu ifade ediliyor. Tüm MERKEZ : şehre geçmiş olsun diyoruz.

Editör: Haber Merkezi