UĞRAMADAN GEÇMEDİ
Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, önceki akşam oynanan Rizespor maçının ardından İstanbul’a dönmek üzere geldikleri Trabzon’da dost ziyareti yapmayı ihmal etmedi. Başkan Çebi’nin de aralarında olduğu Yönetim Kurulu, MHP eski Teşkilat Başkanı Oktay Kaplan’ın pastanesini ziyaret ederek şehir ve Trabzonspor ile ilgili sohbet gerçekleştirdi.

Yönetim Kurulu Üyeleri, “Trabzon’un lezzetlerini tatmaya geldik.” derken ziyarette Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi İsmail İnan ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu da yer aldı. Kaplan ise ziyaretle ilgili şunları söyledi: “Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Rizespor maçı dönüşü bizleri onurlandırdı. Üstada dondurmamızı ikram ettik. Biz şampiyon olamasak da hemşerimiz ve Sergen Yalçın’ın şampiyon olmasını isteriz.” Başkan Çebi Trabzon’da bu ziyaretleri sıklaştıracağını dile getirdi.

DUA ALIYORSAM NE MUTLU BANA
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün iftarını, Bağcılar Kirazlı Mahallesi’nde ikamet eden Songül-Öztürk Avcı çiftinin evlerinde yaptı. İmamoğlu, “Evlere gidiyorum, ziyaret ediyorum seçim döneminde. En çok annelerin şikâyetini dinledim; ‘Bir yere gidemiyoruz. Evden çıkamıyoruz.’ Ekonomik zorluk olan var, gidemeyen var.  Dedik, ‘Tamam o zaman. Anneleri, özellikle 4 yaşına kadar, çocukları büyüyene kadar destekleyelim.’ O kadar vicdanımı ısıtan bir şey ki. Bir annenin duasını alıyorsam, ne mutlu bana” dedi. Genç annenin İmamoğlu’na yanıtı ise, “Ben, kendi adıma teşekkür ediyorum. Eminim herkes de öyle düşünüyordur.” şeklinde oldu.

RİZE ÇIKARMASI
Rize’de Lojistik Merkez ve Liman Projesi’nin inşa edileceği deniz üzerindeki alanın dolgusu için 16 milyon tona yakın taş alınması kararlaştırılan İkizdere ilçesi Gürdere ve Cevizlik Köyü’nde taş ocağı açılacak olmasına yöre halkının tepkisi devam ediyor. Jandarmanın müdahalesine rağmen 8 gündür alanda bekleyişini sürdüren bölge halkı, iş makinesinin çalışmasını engellemeye çalışıyor.

Halkın yapmış olduğu eyleme Trabzon’dan da destek geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Necla Kaçan, Rize’nin İkizdere ilçesindeki taşocağına karşı direnen vatandaşlara destek verdi.

BU DOSTLUK OLUMLU YANSIR
Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Giresunspor’a Trabzon’dan destek sürüyor. Bu dayanışmanın en iyi örneklerinden biri de Ortahisar Belediyesi’nde yaşandı. Giresunspor’a desteklerini açıklayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e imzalı Giresunspor forması gönderildi.

Ahmet Metin Genç gönderilen formayı paylaşıp, “1970 ruhuyla Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerleyen GZT Giresunspor Başkanımız Hakan Karaahmet ve kıymetli futbolcularının şahsıma göndermiş oldukları imzalı formaları için teşekkür ediyorum. 61 ve 28 kardeşliği ile birlik olmaya devam ediyoruz. GZT Giresunsporumuz inşallah Süper Lig’e çıkacak, Karadeniz ekiplerinin gücü ligimizde belli olacak.” ifadelerini kullandı. Bu dostluk bölge sporuna olumlu yansıyacaktır.

Editör: Haber Merkezi