MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR
Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı olması dolayısıyla kutlama mesajları ardı ardına geldi. İşte o mesajlar: TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Türk milleti canından aziz bildiği değerler uğruna her daim 'ya istiklal ya ölüm' düsturunu benimsemiş vatanı, bayrağı ve hürriyetini her şeyin üstünde tutmuştur. Aziz atalarımızın bizlere emanet bıraktığı bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ebediyen yaşatmak ve müreffeh yarınlara taşımak ay yıldızlı bayrak altında yaşayan tüm bireyler olarak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Tarihimiz, millet olarak, belirli dönemlerde küresel güçlere karşı verdiğimiz milli mücadele destanları ile doludur.

30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi de bu mücadelelerden biridir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimizin güveni ve duasından aldığı güçle, vatanımızın güvenliği, 83 milyon vatandaşımızın huzur ve refahı için gece, gündüz, yaz kış, demeden FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı azim ve kararlılıkla mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele aralıksız devam edecektir.”

FIRSAT KOLLUYORLAR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içindeyiz. Yüreğindeki vatan sevgisi, sarsılmaz azim, irade ve üstün cesareti diri tutarak ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan kahraman Türk ordusunun elde ettiği bu zafer aziz milletimizin hangi şartlarda olursa olsun özgürlüğüne ve bağımsızlığına olan düşkünlüğünün nişanesidir.

Kuşkusuz bu hareketin başarısında aziz milletimizin ve onun kahraman ordusunun tek vücut olarak, birlik ve beraberlik içerisinde olmasının çok önemli bir rolü vardır. Tarihler değişiyor fakat vatanımızın üzerindeki emeller değişmemektedir. Dün olduğun gibi bugün de ülkemizin gelişmesini, refahını bir türlü içerisine sindiremeyenler haince planlarını gerçekleştirmek için fırsat kollamaktadırlar. İyice bilinmelidir ki, bu aziz millet, daha önce olduğu gibi hain planları tarumar etmeye, tuzakları bozmaya azimlidir, muktedirdir.”

EN BÜYÜK DESTAN
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Neşe Ay: “Dünyanın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi 30 Ağustos‘ta zaferle sonuçlanmıştır. Zafer bayramı olarak Türkiye genelinde kutladığımız 30 Ağustos 1922 yılında Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruzun başarısından sonra, Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz’un 99. yılı kutlu olsun. Büyük zaferin 99. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını sonsuz saygı rahmet ve minnetle anlıyoruz.”

IŞIK OLMUŞTUR
Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez: “Kurtuluşumuzun, kuruluşumuzun ve Cumhuriyetimizin temelinin atıldığı 30 Ağustos 1922 tarihi; Türk Milletinin emperyal güçlere karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi destanıdır. Eşsiz bir mücadele sonucunda kazanılan bu zaferle tüm dünyaya Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık duygularının gücü gösterilmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu mücadeleyle sonuçlanan Büyük Taarruz sadece Türk tarihi açısından önem arz etmekle kalmamış; vatanımızın birliği, milletimizin özgürlüğü ve bağımsızlığı için yazılan bu destan; ezilen, sömürülen uluslar için de mücadele ışığı olmuştur. Trabzon Barosu olarak; vatanımızın birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı ve ulusumuzun özgürlüğü için bugün de aynı duygu ve kararlılığı taşıdığımızı ifade ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi