BU NASIL ŞOFÖRLÜK?

Akçaabat minibüsünde yaşanan bir olayı paylaşmak istedik. Reklam Müdürümüz Kasım Özdemir’in oğlunun başına bakın ne gelmiş Özdemir anlatıyor: “Önceki gün akşam saatlerinde 15 yaşındaki oğlum Söğütlü’den Akçaabat minibüsüne biniyor. Onu Moloz’da indirmesi gereken minibüs şoförü Yeşiltepe yol ayrımında hastanenin yanında inmesi için zorluyor. Şoföre, “Ben Moloz’da ineceğim.” Demesine rağmen çocuğumu orada indirmiş. Çocuk beni arayıp, “Ben burada ne yapacağım.” diye telefonda ağlıyor. Akçaabat minibüs şoförünün yaptığı bu davranışı kınıyorum. Bu olayın müsebbibi hangi şoförse umarız bir yaptırım ile karşı karşıya kalır. 

KAÇ AİLE MALİYETİ  YÜKLENEBİLİR?

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, eğitim öğretim sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hacısalihoğlu, “Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere dağıtılan ücretsiz kitaplar okul idarecileri tarafından yetersiz bulunuyor. Bazı okullara da yardımcı kaynak adı altında öğrencilerden kitap almaları isteniyor. Madem ki ders kitapları yetersiz neden dağıttınız? Şu şartlar da kaç aile çocuğuna yardımcı kitapları temin edebilir? Kaç aile bu maliyeti yüklenebilir?” dedi. Ekonomik durum da ortada iken eğitimde bu tarz sıkıntıların kısa sürede aşılması gereklidir.


BU İNŞAAT KISA SÜREDE BİTMELİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Dünya Ticaret Merkezi arazisinde yükselen ve son dönemde durma noktasına gelen otel, fuar alanı ve kongre merkezi inşaatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Zorluoğlu şunları belirtti: “Trabzon’un ihtiyacı olan bir inşaat orada yükseliyor. Şehrimizde uzun süredir bir fuar ve kongre merkezinin eksikliğini yaşıyoruz. Büyük bir fuar veya kongre yapmak istediğimizde yer sıkıntısı yaşıyoruz. Aynı zamanda orada yapılacak olan 2 adet otele de bu şehrin ihtiyacı vardır. Yaz aylarında turist yoğunluğu olduğu dönemlerde yeni yatak kapasitelerine şehrimiz ihtiyaç duymaktadır. Biz de başından beri inşaatın tamamlanması yönünde gayret sarf ediyoruz. 2016 yılından beri oradaki inşaat sürüyor. Şu anda bazı kısımlarında yüzde 80, bazı kısımlarında yüzde 60'lık bir fiziki gerçekleşme var fakat tekrar ifade etmek isterim ki tüm iyi niyetimize rağmen inşaat hızı istenilen seviyeye ulaşmamıştır. Pandemi nedeniyle de ilgili firmanın yetkilileri ile süreç içinde sağlıklı temas kuramamaktayız.” Bu inşaatın kısa sürede bitmesi Trabzon için katma değer sunacaktır. O yüzden tüm Trabzon bu inşaatın bitirilmesi adına enerjisini sahaya yansıtmalıdır. 


YOLLARI YENİDEN KESİŞTİ 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu 2019 seçimleri öncesinde Van Valisi olarak görev yaptığı sırada, şuanda Beşikdüzü Kaymakamlığı’na atanan Ferhat Vardar da Özalp Kaymakamlığı görevindeydi. Aradan geçen zaman diliminde Zorluoğlu ile Vardar Trabzon’da aynı şehirde yeniden görev yapma fırsatı yakaladı. Bu anektodu da belirtelim istedik.

Editör: Haber Merkezi