CHP AKÇAABAT’TA NE OLDUĞU ANLAŞILMADI
CHP’nin Akçaabat kongresi tek listeyle gidilen seçimle gerçekleşti ve başkan Mustafa Bak oldu. Kongre öncesinde Akif Yılmaz, Ömer Uzun, Bayram Turan, Cengiz Bölükbaşı isimleri ilçe başkanlığına aday olacaklarını kamuoyuyla ve tüm partililerle paylaştılar.

Çalışmalarını da bu anlamda sürdürdüler. Hele ki Cengiz Bölükbaşı ve Bayram Turan bu isimlerden en iddialılarıydı. Mustafa Bak ismi son virajda ortaya çıktı ve ilçe başkanlığına resmî olarak da o aday oldu. Madem bu isimler aday olmayacaktı o hâlde neden ortaya çıktılar ve “adayız” dediler? İşte bu durum merak ediliyor. Siyaseten normal olsa da kamuoyunun algılaması bakımından bu durumun hanelerine olumsuz yansıdığını ifade etmeliyiz.

DOLMUŞLARDAKİ DEĞİŞİM VE YENİLİĞE DİRENENLER
Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim’in geçtiğimiz günlerde Sonnokta’da yayımlanan söyleşisi hayli ilgi gördü. Gazetemize hem telefonla hem e-posta yoluyla hem de internet sitemizden birçok okurumuz ulaştı ve görüşlerini aktardı. Hepsine teşekkür etmekle birlikte birçoğunun yenilikten memnun olduğuna dair görüşlerini aktardıklarını ifade edelim.

Trabzon’daki dolmuşlarda değişimin ilk adımını atacak Akçaabat dolmuşlarının bu adıma dair ayrıntılarını gazetemizle paylaşan Sevim, bu projeyle birlikte takdir topladı. Akçaabat dolmuşlarının kalitesini, seviyesini yukarı çekecek yeni sistemle daha geniş, konforlu, durağı ve saati belli dolmuşlar gelecek. Tabii bu süreç kolay olmadı. Sevim hepsini tek tek anlattı. Böylesi güzel projeye karşı çıkanlar, direnenler de elbette oldu!

Her değişimin olduğu yerde değişimin karşısındaki ilkel anlayışlar mutlaka olacaktır. Bunu normal karşılıyoruz ancak bu karşı çıkanlar yarın bir gün çıkıp bu başarıdan üzerlerine pay çıkarmaya kalkarlarsa bunu normal karşılamayız. O gün bu kişilere bunları hatırlatmaktan da asla geri durmayız.

KULÜBE YIKILINCA
Trabzon Fındık Üreticileri Derneği Başkanı İsmail Albayrak bahçesinin kenarında ürün taşımak için kullandığı ahşap teleferik kulübesinin aşırı rüzgarla yolun kenarına yıkıldığını belirtti. Bu duruma cezai işlem uygulandığını belirten Albayrak duruma şöyle tepki gösterdi: “Rüzgar kulübeyi yolun kenarına yıktı. Yıkılan yapı yolun kenarındaki beyaz çizgiyi geç ti diye de ceza kesildi. Bu nasıl anlayıştır? Rüzgar kulübeyi yıkıyor vatandaş ceza ödüyor. Bunu nasıl kabul edeyim?”

KOMİSYONCULUĞA SAVAŞ AÇACAĞIZ
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dün İstanbul Lütfü Kırdar’da turizmci sivil toplum dernek başkanları ile 1618 sayılı yasada TÜRSAB ile hem fikir olmadığı maddeleri görüştü. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un çağrısıyla toplantıya katılan dernek (TİSAD, TURSAD, TUSAD, OTSAD, HURSAD, UBSAD, SAYD) başkanlarına 23. Dönem TÜRSAB yönetimi tarafından kendilerine gönderilen ve 1618 sayılı seyahat acentaları kanununda değiştirilmesini istedikleri maddelerden bazıları için görüş istedi.

TİSAD Başkanı Murat Çavga buluşma ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy, bünyesinde seyahat acentası bulunduran STK’lara ev sahipliği yaptı. Seyahat acentaları kanunun yeniden düzenlenmesi hakkında bilgilendirilmenin yapıldığı toplantıya üyelerimiz Davut Haşimoğlu ve Irfan Karsli ile birlikte katıldık. 1618 sayılı kanunun düzenlenmesi ile ilgili görüşlerimizi sunduğumuz toplantıda, bakanımızın ‘Türkiye’de turizm sektörünün kanayan yarası olan komisyonculuğa( hanutçuluk) savaş açacağız’ sözü sevindirici bir gelişme oldu.”

Editör: Haber Merkezi