TARAFTARI SEVİNDİRECEK AÇIKLAMA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzonspor Kulübü, şampiyonluğun ilan edileceği maç öncesi taraftarı unutmadı. Başkan Zorluoğlu, Başkan Genç ile Trabzonspor Kulübü, 30 Nisan Cumartesi saat 20.30’da oynanacak Trabzonspor- Antalyaspor müsabakasına bilet alamayan taraftarlar için Atatürk Alanı’nda ve Avni Aker Millet Bahçesi’nde dev ekran kurma kararı aldılar. Taraftar, şampiyonluk maçını şehrin işlek iki noktasından dev ekranlardan canlı olarak izleyebilecek. Ayrıca Meydan’da ve Avni Aker Millet Bahçesi’nde maç sonrası sahne kurularak DJ performansı sergilenecek, halk oyunları ve havai fişek gösterileri sunulacak. Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi tarafından yapılan ortak açıklamada, “Uzun yıllardır özlemini çektiğimiz şampiyonluğu elde etmemize sadece bir puan kaldı ve takımımız yarın adeta şampiyonluk maçına çıkıyor. Trabzonspor-Antalyaspor maçı biletleri satışa çıktığı andan itibaren kısa sürede tükendi. Maça gitmek isteyen binlerce taraftarımız var. Bizler de Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri olarak şampiyonluk maçı için ilgili yayıncı kuruşla görüşerek taraftarımıza bu duyguyu yaşatmak istedik. Maça gidemeyen ve bilet bulamayan taraftarlarımız aynı duyguyu hem Atatürk Alanı’nda hem de Avni Aker Millet Bahçesi’nde yaşayabilecekler. Şimdiden şampiyonluğumuz kutlu olsun. O sene bu sene, bundan sonra her sene.” ifadeleri kullanıldı.

HAVAİ FİŞEKLE REKOR DENENECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin kutlamalarda gerçekleştireceği havai fişek gösterisi ile tüm Türkiye’de ses getirecek bir etkinlik planlanıyor. Havai fişek gösterisinin bugüne kadar gerçekleştirilen gösterilerden farklı olması beklenirken rekor denemesi de yapılacağı belirtildi. Umarız, Büyükşehir Belediyesi bu rekoru başarmış olur. 61 PARE TOP ATIŞI Ortahisar Belediyesi, 30 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan Trabzonspor-Antalyaspor maçında Trabzonspor’un galip gelmesi halinde Boztepe’den 61 pare top atışı yapacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun talebi üzerine böyle bir etkinlik düzenleyeceklerini ifade ederek, “Şehrimiz ve dünyadaki bütün Trabzonspor sevdalıları şampiyonluğa kilitlendi. Çok büyük bir heyecan ve coşkuyu hep birlikte yaşayacağız. İnşallah, Antalyaspor maçında galip gelmemizle birlikte de Trabzonsporumuzun şampiyonluğunu bütün dünyaya ilan etmiş olacağız. Şampiyonluğumuzu da şehrimizin simgesi olan 61 pare top atışıyla birlikte kutlamış olacağız. Böylece de kimsenin kurşun sıkmasına gerek kalmayacak. Bütün vatandaşlarımızı bir kez daha kurşun sıkmamaları yönünde uyarıyoruz. Sahadaki futbolcularımız topun hakkını verirken, biz de top atışıyla bunu taçlandıracağız.” dedi. Şampiyonluk kutlamalarına destek veren tüm belediyelerimizi kutluyoruz.

ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Fehmi Türker’in vefat eden annesinin cenaze namazına katılmak için Çaykara ilçesine giderken Of Teknoloji Fakültesi’ne ani bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, kütüphanede ders çalışan öğrenciler ve Teknoloji Laboratuvarı ortamında TEKNOFEST 2022 için proje çalışması gerçekleştiren öğrenci grupları ile bir süre sohbet etti. Çalışmalarını inceleyerek bilgi aldı. Çuvalcı, öğrencilere bilim ve teknoloji çağında, başarılı çalışmalarının her daim yanlarında ve destekçisi olduğunu iletti.

ÖZEL ÇOCUKLAR BİR ARAYA GELDİ

Zafer Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri velileri ile birlikte Yeşilyol Derneği’nin organize ettiği iftar programında bir araya geldi. İftar buluşmasında konuşan Yeşil Yol Derneği Başkanı Zafer Mollahüseyinoğlu yaptığı konuşmada, “Kıymetli öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte bu güzel iftar sofrasında buluşmaktan son derece mutlu oldum. Daha güzel programlarda hep birlikte buluşmak dileğiyle hepinizi Allah'a emanet ediyorum.” dedi. Okul Müdürü Kemal Kocaman ise şöyle konuştu: “Özel eğitime ihtiyacı olan bütün öğrencilerimizin velileriyle, öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla bu tür farklı ortamlarda buluşmalarının, sosyalleşmelerinin sağlanması ve topluma uyum becerilerinin kazandırılması açısından bu tür etkinliklerin düzenlenmesi önemli.” İftar programında öğrenci ve velileri ziyaret eden Eski Bakan Faruk Özak, “Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Devletimiz, özel eğitim alanında önemli gelişmeler sağladı. Benim de bu alanda çalışmalarım var. İnşallah en kısa zamanda okulunuzu da ziyaret edeceğim.” diye konuştu. Yapılan bu etkinlik dolayısıyla tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi