YENİ BAKANIN İLK AÇIKLAMASI
10 Temmuz 2018 tarihinde açıklanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ilk bakanlar kabinesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev alan Mehmet Cahit Turhan, 27 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınarak yerine Adil Karaismailoğlu atanmıştı. Trabzonlu bir bakan görevden alınırken yerine yine bir Trabzonlu olan Karaismailoğlu gelmişti.

Karaismailoğlu ilk açıklamasını yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hükümetimizin ve Bakanlığımızın ulaşım altyapısında gerçekleştirdiği her proje ve milletimize sunduğumuz her hizmet küreselleşen dünyada ülkemizin rekabet gücünü artırmaktadır. 18 yılı aşkın süreçte olduğu gibi Bakanlığımız da; sürekli gelişen ve değişen, dinamizmini asla kaybetmeyen bir irade ile hizmet üretmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bakalım Bakan Karaismailoğlu’nun bu söyledikleri kısa vadede çalışmalara da yansıyacak mı. Kendisine başarılar diliyoruz.

LİGİN HAK EDENİ
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru gündeme dair açıklamalarda bulunup, “Bu zor dönemde önceliğin sağlık olması gerekmektedir. Çünkü virüs ortak yaşama arzumuzu da engellemektedir. Ancak, Trabzonspor gündemde olunca öncelikli durum olmaktadır. Sporla da meşgul edilen gündeme yapılan açıklamaların gerçekçilikle bağdaşmayan durumları görülmektedir. Trabzonspor’un hakları söz konusu olunca, bitmeyen bir ligin Şampiyonu olamaz denilmektedir.

Maçlar oynanamaz, taraftarlarının ise statlarda futbol müsabakalarına katılmalarına çözüm bulunamaz ise, bu sezonun şampiyonu kim olacaktır sorusuna TFF cevap vermek zorundadır. Trabzonspor üzerinden hesap yapmak bilim kurulunun tavsiyelerini değerlendirmemek olarak nitelendirilecektir. Spor adına futbol tarihine bir yeni gölge düşürmek gündeminden uzak olunmalıdır. Trabzonspor ligin hak edeni olarak hakkı yenilmemelidir. Trabzonspor’un şampiyonluğu gündemi meşgul edecektir.” Başkan Kuru’nun da dediği gibi Trabzonspor şuanda ligin hak edenidir ve hakkı yenilmemelidir.

DESTEK HATTI HİZMETTE
Trabzon’da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Psikososyal Destek Hattı hizmet vermeye başladı. Haftanın 7 günü hizmet verecek olan Psikososyal Destek Hattı, hafta içi 09.00-22.00, hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında 0462 202 0203 numarayı arayacak vatandaşları dinleyecek. İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda, “Koronavirüs salgınından kaynaklı stres yaşıyor ya da kaygı duyuyorsanız, kendinizi daha iyi hissetmek için destek arıyorsanız, aileniz ve çocuklarınız için endişeleniyorsanız, size bir telefon kadar yakınız. Lütfen bizi arayın” ifadelerine yer verdi.

NE GÜNAH İŞLEDİK!
İYİ Partili Şükrü Kuleyin gündeme yönelik paylaşımda bulundu. Kuleyin bakın ne dedi: “Yahu; siyaset yapmayalım diyorum, sabredelim diyorum bu günler birlik beraberlik diyorum! Ama; İstanbul Valisi’ni dinleyince zıvanadan çıkıyorum. Arkadaş; sen devletin valisisin devletin. Türkiye’yi sömüren 5 firmaya verdikleri 50 bin koli için takla atıyorsun. Aklın sıra isim vereyim mi diye soruyor, sonra da başlıyorsun saymaya.

Beyefendi spiker ve reklam müdürü değilsin Valisin. Bu arada; teşekkür ve minnet etmediğin bir tek Büyükşehir Belediye Başkanı hariç kimse kalmadı. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Felaket zamanında bile bu hazımsızlık nedir? Ya rabbim; ne günah işledik de bu adamlarla bizi aynı gemiye koydun.” Kuleyin bugün siyaset yapmayalım derken çok haklı. Ancak işte bazıları bunu dinlemiyor.

MERAK GİDERİLDİ
Anadolu Üniversitesi’nden AÖF sınavları ile ilgili açıklama geldi ve merak edilen o konu açığa kavuşturuldu. Yapılan açıklamada, “Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin bahar dönemi ara sınavları, 18 Nisan-7 Mayıs tarihlerini kapsayan 20 günlük süreçte internet tabanlı ortamlarda yapılacak” denildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM de birçok sınavın tarihini değiştirmişti.

BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK
Arsası Akçaabat sınırları içerisinde olan ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, inşaatı Et ve Süt Kurumu tarafından Akçaabat’ta yapılacak olan et kombinesi için Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim açıklamalarda bulundu.

Ekim, “Akçaabat’ımıza hem ekonomik, hem istihdam, hem de turizm açısından değer katacak, aynı zamanda bölgemize büyük katkı sağlayacak olan bu projenin vücut bulmasında destek sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlarımıza, milletvekillerimize, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza, teşkilat mensuplarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bunun yanında vaat ettiğimiz diğer projelerin ve Akçaabat’ımızın ihtiyaçlarının da sürekli takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. Ekim’in de dediği gibi et kombinesi hayata geçtiğinde bölgeye katkı sağlayacaktır.

Editör: Haber Merkezi