500 KİŞİ İŞE ALINACAK
Rize’de İŞKUR'un Toplum Yararı Programı kapsamında il genelinde Milli Eğitim kurumlarında 9 ay çalıştırılmak üzere 500 kişilik Temizlik Görevlisi alımı yapacağı öğrenildi. Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞ- KUR) İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Rize İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile okulların temizlik işlerinin yürütülmesi amacıyla, Toplum Yararına Program kapsamında 500 kişilik Temizlik Görevlisi alımı yapılacak. Dün başlayan başvurular 3 Eylül’e kadar sürecek. İşe girecek adaylar ile yedek adayların tamamının noter kurası ile belirleneceği öğrenildi.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ
Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanı İlker Astarcı, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı, makamında ziyaret etti. Ziyarette, Erasmus+Değişim Programı özelinde, bu programdan yararlanan akademik personel ve öğrenciler için süreçte hangi unsurlara dikkat edilmesi gerektiği, programın avantajları, süreçte karşılaşılabilecek olası problemlerin giderilmesine yönelik neler yapılabileceği ve geliştirilebilecek ikili iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Bu ziyaretin yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

UÇACAK OLANLAR DİKKAT
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla THY yolcularını uyardı. Ekşi, 6 Eylül'den itibaren seyahat eden yolcuların aşı kartı veya negatif PCR testi ibraz etmek zorunda olduğunu açıkladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Lütfen not alalım. İç hatlarda 6 Eylül'den sonra seyahat edecek yolcularımız ya AŞI kartını ibraz edecek ya da PCR testi yaptırıp, NEGATİF olduğunu ibraz edecektir.” Bu tarihten sonra uçuş yapacak olanlar bu konuya dikkat etmeli.

FINDIKÇIYA UYARI VAR
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yeni mahsul fındığın yavaş yavaş ticaretine başlanıldığına dikkat çekerek, üreticilerden ürünlerini kontrollü bir şekilde satışa sunmalarını, serbest piyasa ile Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım fiyatlarını iyi değerlendirmelerini istedi. 1 Eylül’de 2021 yılı fındık alımına başlayacak olan TMO’dan önce Giresun serbest piyasada yağlı fındığın kilogramının 25.50 lira ila 26 liradan işlem görmeye başladığını belirten Karan, asli görevi piyasayı regüle etmek olan ofisin hızlı bir şekilde, üreticiyi yormadan 1, 1,5 ay gibi kısa bir sürede 150-200 bin ton fındık alması durumda serbest piyasanın da aynı seviyeye ulaşacağını ifade etti.

Başkan Karan, “Gurbetçi dönüşlerinin başlaması ve 6 Eylül’de okulların açılacak olmasından kaynaklı önümüzdeki hafta fındık ticaretinde önemli bir hareketlilik beklenmektedir. Pazara hızlı bir arz oluşmasını fırsat bilerek, fındık fiyatlarının aşağılara çekilmek istenilmesi durumunda üreticiler de bu oyuna gelmemelidir. Bin bir zahmetle bir araya getirilen fındıkta 50 kuruş dahi çok değerli. Serbest piyasada yaşanacak bir spekülasyon karşısında ise üreticiler devlet adına müdahil alım yapan TMO’yu tercih etmelidir.” dedi. Fındık üreticisine bu değerlendirmeleri aktarmak istedik.

UZUN SOKAK KAPATILDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yürütülen üstyapı çalışmalarının zarar görmemesi için belli saatlerde araç geçişine izin verilen Uzun Sokak’ı dün geceden itibaren bir hafta süreyle araç ve motosiklet trafiğine kapattı.

Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Trabzon-Ortahisar Uzun Sokak ve Bağlantı Sokakları Üstyapı Yenileme işinde zemin taş kaplama imalatı tamamlanmış olup, yapılan bu imalatlar özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu Uzun Sokak giriş ve ara bağlantı yollarında zarar görmektedir.

Bunun nedeni ise beton ile taşın gerekli aderansı sağlanması için zaman kalmamasıdır. Üzerine araç çıkması neticesinde taş imalatı zarar görmektedir. Yapılan imalatların zarar görmemesi için Uzun Sokak ve bağlantı yollarının 6 Eylül 2021 tarihine kadar her türlü araç ve motosiklet trafiğine kapatılması gerekmektedir. Bu kapatma tarihleri arasında tüm cadde üzerindeki bozulan imalatlar düzeltilecek ve sonrasında trafiğe açılacaktır.”

Editör: Haber Merkezi