BEKÂR’DAN TEŞEKKÜR
Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekâr, Trabzon Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Fatih Parkı’nın yeni hâlinin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşan Bekâr “Sabahleyin evden çıkıp ziraat odamıza giderken yaya olarak Fatih Parkı’ndan geçip şöyle bir etrafa baktım. Onarım ve tadilat, ışıklandırmanın dışında tamamlanmış. Bir şehrin parkları bahçeleri ve yeşil alanları, dikili ağaçları, o şehrin çehresini gösterir.

Hele hele temiz ve berrak oluşu da insanının temiz ve medeni oluşunun yansımasıdır. Fatih Parkımız, ecdada yakışan bir görüntüye kavuşmuştur. Bu anlamda çok ferah ve güzel olmuş. Bize ve insanlarımıza düşen en önemli görevimiz parkımızı temiz tutmak ve korumaktır. Teşekkürler Trabzon Büyükşehir Belediyesi.” ifadelerini kullandı.

TARIM’DAN KARAMAN’A DESTEK
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’a destek açıklaması yaptı. Karaman’ın bazı yöneticilerin menfaat terazisini bozduğunu ileri süren Tarım “Takımın başarısız olmasına çalışan yöneticilerin olduğu duyumunu da aldık, şayet doğruysa herkes yaptıklarının altında kalır.

Ünal sıradan birisi değildir, yutarken boğulursunuz. Son yıllarda ilk defa Trabzonspor’un geleceğiyle ilgili radikal kararlar alınmış, kulüp kurumsallaşma anlamında yol almıştır. Meselenin özü buradadır. Herkes bilsin ki Ünal Karaman kaybetti zannedenler bile yanılgıdadır, kaybedilen sadece paraysa bundan sonra daha çok kazanacağından şüphe yoktur. Kaybeden Trabzonspor’dur.”

BBP İL BAŞKANI NEDEN SUSKUN?
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım 20 günü aşkın bir süre önce yaptığı açıklamada Büyük Birlik Partisi ve onun merhum Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu hedef aldı. MHP’nin FETÖ’nün kucağına düşürülmek istendiğini, bunun için hedef seçildiğini kaydeden Tarım “MHP rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu zamanından bu yana hep hedeftir. Yazıcıoğlu’nun bizden ayrılması dâhil bize yapılan bir operasyondur. Bu bir projedir.” demişti.

Tarım, arkasından “Ama Muhsin Yazıcıoğlu bu projenin içinde değildir.” dese de bu sözü diğer cümlelerini kurtaracak cinsten değildir. Eğer bir operasyon varsa bu operasyonda nasıl Yazıcıoğlu’nu dışta bırakabilirsiniz? Zaten Tarım “Yazıcıoğlu’nun bizden ayrılması operasyondur.” derken bunu kast etmektedir. Buraya kadarı elbette Bekir Sıtkı Tarım ve MHP tabanının takdiridir. Bir şey denilemez. Ancak işin tuhaf yanı BBP’nin Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, partisinin ve merhum liderinin hedef alındığı bir ortamda sessiz kalmasıdır. Aksu buna sessizdir, peki Büyük Birlik Partisi Genel Merkezinin durumdan haberi yok mudur? Yahut BBP’nin Trabzon’daki söz sahibi isimlerinin.

ORTAHİSAR HEDEFİ AŞTI!
Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kış aylarında da yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İklim koşullarının elverişli olması nedeniyle yol çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2019 yılı yol çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Ortahisar Belediyemiz, 2019 yılı için öngörülen 40 bin ton asfaltlama hedefini aşarak, toplamda 45 967 ton (34130 m.) asfaltlama yaptı. Kuru betonda ise 31.390 m³ (29813 m.) yol çalışması yaptı.

Daha önceki beyanatlarımızda çalışmalarımızı sürdürürken, estetiğe ve görünüme dikkat edeceğimizi söylemiştik. Bu çerçevede 1360 m³ (2032 m.) logolu beton duvar, 4.147 m³ taş duvar ile 961 m³ (2806m.) tretuar çalışması yaptık. Ayrıca muhtarlarımızın ve vatandaşların talepleri doğrultusunda 15115 metre yeni yol çalışması, 410.620 metre de yol bakım onarım çalışması gerçekleştirdik.

Diğer yandan da mahallelerimizde ihtiyaçlara cevap veremeyen yollarımızda 1400 metre uzunluğunda genişletme çalışması icra ettik. Çok başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bundan dolayı bir kez daha fen işlerinden sorumlu Başkan Yardımcımız Selahattin Çebi'ye, ekiplerimize ve müdürlerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Hakikaten büyük bir özveriyle çalışarak yol programımızı harfiyen uyguladılar. Ve hedeflerimizi de bir ölçüde aştılar. Bu işler ekip işidir. Vatandaşlarla, muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde, koordinasyon içinde olacaksınız. Bizim başarımızın sırrı da bu.”

AKÇAABAT’TA ŞENLİK VAR
Akçaabat Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla ‘Kadir Özcan Minikler Futbol Şenliği’ düzenlenecek. U11 ve U12 (2008-2009) kategorilerinde yapılacak olan Minikler Futbol Şenliği son başvuru tarihi 10 Ocak 2020; başlama tarihi ise 18 Ocak 2020 olacak. Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ‘Kadir Özcan Minikler Futbol Şenliği’nin amacı; sanatı ve sporu ile ön plana çıkan Akçaabat’ta dostluk, samimiyet ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek aynı zamanda çocukları spora yönlendirmektir. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda çocuklarımızı sanal alemden uzaklaştırıp sosyal aktivitelere dahil etmek istiyoruz. Spor, sağlıktır. Tüm çocukları ve gençlerimizi ‘Kadir Özcan Minikler Ödüllü Futbol Şenliği’ne bekliyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi