BAKAN SELÇUK GELİYOR
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un Trabzon’da bir takım programlara katılacağını belirtti. Ayvazoğlu, “Kadınlarımızı çok yakından ilgilendirecek Kadın Kooperatifleri Karadeniz Bölge Buluşması programı kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk 5 Ocak Salı günü şehrimizi ziyaret edecektir. Sayın Bakanımızın programının bölgemiz kadın girişimciliği ve istihdamına önemli katkılar sunacağına canı gönülden inanıyor, davetimize nezaket gösterip şehrimizi ziyaret edecek olan kıymetli Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

KADINLAR AÇISINDAN ZOR BİR YIL OLDU
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş açıklamalarda bulundu. Bektaş şunları söyledi: “Dün bir günde üç kadın katledildi. Rakamlardan değil, insan hayatından bahsediyoruz. Pandemiyle mücadele edilen 2020 yılı, kadınlar açısından çok daha zor bir yıl oldu. En az 297 kadın katledildi, 161 kadın da şüpheli şekilde öldü. Aldıkları göstermelik cezalarla adeta sırtları sıvazlanan katiller, can almaya devam etti. Kadınlar, en çok ateşli silahlarla, evlerinde ve sokak ortasında öldürüldü. Ölüm, kadınlara hep en yakınlarından geldi. Kadını her defasında eve hapseden, itaat etmeye zorlayan zihniyet, katillerini de üretti.

Kadınların ve çocukların hayatlarını tek tipleştirmeye çalışan bu zihniyetle, ilk önce biz kadınlar hesaplaşacağız, çünkü asla ödün vermeyeceğimiz haklarımız var! Her gün yaşam çığlığını büyüten ve örgütlü gücüyle yeniden ayağa kalkan kadın mücadelesi var! Tercihimiz eşit, özgür, demokratik, adil bir yaşamdan yana… Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; Türkiye’nin her bir köşesinde örgütleniyoruz. Hızla artan kadın üyelerimizle, her geçen gün sesimizi çoğaltıyoruz. 2021 yılında, dipten gelen bir dalgayla kadınların, ülkemizin kaderini değiştireceğine inanıyor, hepinizi en içten dileklerimizle selamlıyoruz.”

KANUNİ’NİN DOLMUŞ ÇİLESİ BİTMİYOR!
Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü Mahallesi’nde bulunan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin teşhis tedavideki önemi özellikle pandemi ile mücadelede bir kez daha ortaya çıktı. Modern binası ve güçlü uzman kadrosuyla birlikte, hastaların şifaya erişmede olmazsa olmazı haline gelen hastanenin öyle bir sorunu var ki, bu problemden hem hastalar hem de 3 bini aşan kurum çalışan etkileniyor.

Yapılan onca yatırıma ve potansiyeline rağmen ulaşım sorunu bir türlü çözüme kavuşmayan hastaneye, şehir meydanından direkt dolmuş hattının bulunmaması tüm bu çabaları gölgede bırakıyor. Bulunduğu coğrafi konum itibariyle toplu taşıma dışında herhangi bir alternatifle ulaşılamayan Kanuni Hastanesi’nin dillere pelesenk olmuş bu sorunu artık bir an önce giderilmeli. Giderilmeli ki, ne hastalar ne çalışanlar daha fazla mağdur olmasın.

Editör: Haber Merkezi