FRAGMAN KALE SURLARINDA

Trabzon’un Maçka ilçesi Köprüyanı Mahallesi’ndeki evlerinin yanında 11 Ağustos 2017 tarihinde gördüğü PKK’lı teröristlerin saklandığı yeri güvenlik güçlerine göstermek istediği sırada hain terör mensuplarının açtığı kurşunlar ile şehit düşen Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in hayatı film oldu. Eren Bülbül’ün doğum günü olması nedeniyle de 1 Ocak’ta tüm yurtta aynı anda gösterime giren Kesişme; İyi ki Varsın Eren sinema filmine yoğun ilgi gösterilirken, filmin fragmanı sinevizyonla tarihi Trabzon Kale surlarına yansıtıldı. İnönü Caddesi üzerindeki kale surlarına yansıtılan fragmanı gören vatandaşlar cep telefonlarını çıkartarak o anları kayda aldı. Fragman, Galata Kulesi’ne ve Ankara Kalesi’ne de yansıtıldı. Ayrıca Trabzonlular filmi izlemek için sinemaya akın ettiler, dakikalarca sırada beklediler. Bizler de herkesi bu filmi izlemeye davet ediyoruz.

KARA YENİDEN BAŞKAN

Trabzon Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda tek listeyle gidilen kongrede TESOB Başkanı Metin Kara yeniden başkanlığa seçildi. Kara, son iki yılın esnaf ve sanatkârlar için zor geçtiğini belirterek, “Pandemi nedeniyle esnaf ve sanatkâr kardeşlerimiz işyerlerini uzun süre kapalı tutmak veya kısıtlı çalıştırmak zorunda kaldı. Her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışan, üretmeye ve ülkesini kalkındırmaya devam eden esnaf ve sanatkâr kardeşlerimize buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Dileğimiz, hala yeni dalgalarla devam eden pandemi sürecinin bir an önce sona ermesi, toplumsal yaşama, ekonomiye, insan sağlığına daha fazla zarar vermeden normalleşmeye geçilmesidir. Bu anlamda tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya çağırıyorum. Hatırlatma dozlarımızı da lütfen ihmal etmeyelim. Aşı olmak Covid-19’a yakalanmanız halinde süreci daha kolay atlatmamızı sağlayan önemli bir yoldur. Bu vesileyle pandemi döneminde evlerinden, ailelerinden ayrı kalarak sağlığımız için büyük mücadele veren doktorundan hastanedeki işçisine kadar bütün sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.” dedi. Kara’ya yeniden seçildiği görevinde başarılar diliyoruz.

EKİM NELER SÖYLEYECEK?

Trabzon’un ikinci en büyük ilçesi Akçaabat’ta Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim basının huzuruna çıkacak. Basının karşısına çıkmaktan çekinmeyen ve her soruya açık şekilde cevap veren Ekim bu yönüyle takdirleri üzerine topluyor. Perşembe günü tadilatı yeni biten Hasan Saka Konferans Salonu’nda göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verecek olan Ekim burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayacak. Bakalım Ekim neler söyleyecek.

BELEDİYE PERSONELİNİN ÖZELLİĞİ NEDİR?

Trabzon’daki gerek Büyükşehir gerekse ilçe belediyelerine gittiğimizde görmekteyiz ki koronavirüs salgını denetimi konusunda sıkıntılar var. Bazı belediyelerde, belediyeye gelen vatandaşlara HES kodu sorgusu yapılıyor ama belediye personelleri sorgudan geçmeden belediye binalarına giriş yapabiliyor. Yine belediye binalarında maskesiz gezen belediye personellerinin de uyarılmadığına şahitlik ettik. Vatandaş sıkı sıkıya uyarılırken belediye personellerine neden ayrıcalık tanınıyor bilmiyoruz ama bildiğimiz bir şey var ki salgında rakamlar yeniden yükselişte. Ayrım yapmadan, tedbiri elden bırakmayalım diyoruz.

KTÜ’YE AKADEMİSYEN ALINACAK

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne 25 akademisyen alınacağı bildirildi. KTÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Orman Fakültesine 1 profesör, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Bilimleri ve Tıp fakültelerine ise 1’er doçent atanacak. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda 3, Of Teknoloji Fakültesinde 2, Trabzon Meslek Yüksekokulunda, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Edebiyat, Tıp ve Orman fakültelerinde 1'er doktor öğretim üyesi görevlendirilecek. Trabzon ve Sağlık Hizmetleri Meslek yüksekokullarına 1'er öğretim görevlisi, Mühendislik Fakültesine 4, Rektörlük bünyesinde görev yapmak üzere 2, Fen ile İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerine de 1'er araştırma görevlisi alınacak. Kadrolara başvurular, 12 Ocak'a kadar “online.ktu.edu.tr” internet adresinden yapılabilecek. İlgilenenlere duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi