VALİLİKLERE GENELGE

İçişleri Bakanlığı’nca 81 il valiliğine, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Faaliyet Planı’nı içeren genelge gönderildi. Genelgede; 5 milyon erkeğe eğitim verilmesi, elektronik kelepçe sayısının 1500’e çıkarılması, 5 milyon KADES uygulaması indirme sayısına ulaşılması, kadın konukevi sayısının arttırılması, 110 bin kolluk personeline eğitim verilmesi hedefleri öne çıktı.^2021-2025 yılları arasını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı doğrultusunda hazırlanan genelgeyle kadına yönelik şiddetle mücadelede kalıcı ve etkin başarının elde edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda; adalete erişim ve mevzuat, politika ve koordinasyon, koruyucu ve önleyici hizmetler, toplumsal farkındalık, veri ve istatistik başlıklarından oluşan 5 ana hedef belirlendi. 2022 Faaliyet Planında, 28 alt hedef ve bu alt hedeflere ilişkin 110 performans göstergesi yer aldı. Bakanlığın 81 il valiliğine gönderdiği genelgeye göre; kadın konukevlerinin sayısı arttırılacak. Bu kapsamda 5393 sayılı Belediye Kanununun 14 üncü maddesinde yer alan, “Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır.” hükmü doğrultusunda gerekli takip yapılarak, 2022 yılı içerisinde ilgili belediyelerce en az 10 yeni kadın konukevi/ sığınma evinin açılması sağlanacak.

TRABZON’A GECE YARISI SÜRPRİZİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Rize ziyaretinin ardından Trabzon’a gelerek Uzunsokak ve Meydan Parkı’nı gezdi. Bakan Özer’e Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ve İl Milli Eğitim Müdürü Burak Fettahoğlu eşlik etti. Meydan Parkı’nda sergilenen içme suyu borularını inceleyen Bakan Özer, Başkan Zorluoğlu'ndan Trabzon'da ki alt yapı ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarihi binada Başkan Zorluoğlu’nu ziyaret eden Bakan Özer Ankara’ya hareket etti.

KIRGINLIĞIMI KARARIN SEBEBİ BELİRLER

İYİ Parti’de yaşanan hareketli süreç, kaldığı yerden devam ediyor. Bir süredir Başkanlık Divanı’nda önemli değişiklikler yapacağı konuşulan Akşener, bu kararını hayata geçirdi. Yeni listede Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu’na yer verilmemesi şaşkınlık yarattı. Başkanlık Divanı'ndan çıkarılacağından haberdar edilmediğini belirten Ağıralioğlu, “Karar bana bildirilmemişti, ben de sizinle birlikte öğrendim.” dedi. Kararın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmediklerini de belirten Ağıralioğlu, “Tasarruf genel başkanın. Karardan sonra görüşmedik. Karar genel başkana ait olduğu için genel başkanın konuşması usülen daha uygun olur.” ifadelerini kullandı. Ağıralioğlu ayrıca Başkanlık Divanı’ndan çıkarılmasının kırgınlığa yol açıp açmadığına ilişkin soruya “Kararın sebebi kırgın olup olmadığımı belirler. Sebebini henüz bilmiyorum dolayısıyla bir şey söyleyemiyorum.” diye yanıt verdi. Ağıralioğlu, “Sükunetle izleyerek neden böyle bir karar alındığını anlamamız lazım.” derken; istifa etmeyi düşünmediğini belirtti. Ağıralioğlu önümüzdeki süreç hakkında ise şunları söyledi: “Bu bir strateji mi, siyasi bir tercih mi, sonuçları üzerinden de okunması gereken bir karar. Daha sonra bir değerlendirme yapacağım. Kamuoyuna yapılması gerekirse onu da yapacağım.”

Editör: Haber Merkezi