SÜREÇ ZATEN ÇOK UZADI!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dolmuş modernizasyonu hakkında konuştu. Başkan Zorluoğlu dönüşüm için son tarihin 1 Ocak 2022 olduğunu belirterek, “Dolmuşçulara tavsiye ediyorum 3 ay içinde onlar da dönüşüme katılsın. Lütfen sıkıntıya sokmasınlar kendilerini. ‘Biz esnafız, toplanırız, gösteri yaparız, vazgeçiririz.’ diye sakın düşünmesinler. Net söylüyoruz, son tarih 1 Ocak 2022. Kendilerini sıkıntıya sokmasınlar bizim alternatifimiz hazır.” açıklamasında bulundu. Bizce de bu dolmuş dönüşümü işi daha fazla uzamadan artık yılbaşı itibarı ile sonlanmalı. Zaten pandemi nedeniyle süreç çok uzadı.

KORUMA ALTINA ALINMALI

Eczacı Mehmet Ongan, Kostaki Konağı ile ilgili dün dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ongan bakın neler dedi: “Yine Trabzon’da sağanak yağış var, bir hafta önce çektiğim fotoğraflar geldi aklıma. Yayınlayarak tekrar hatırlatmanın sırasıdır diye düşünüyorum. Şehrin yüzlerce değerinden geride kalan on değerinden biri Kostaki Konağı. Restorasyon bilmem kaçıncı kez yarıda kalmış, pencereler açık, yaklaşık 150 senelik panjurlar tarumar. Ve çürümeye terk edilmiş. Bu yağmur binanın içindedir şimdi. Ya ikinci fotoğrafta iskele kurmak için binanın böğrüne saplanan beton çivilere ne demeli. Doğayı bitirdiniz tarihi bitirmeyin lütfen.” Ongan’ın bu paylaşımına dikkat çekiyor, bu tarihi değerin daha da tahrip olmadan koruma altına alınmasını umuyoruz.

TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI SANDIĞA NASIL YANSIYACAK?

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın programına katıldı. Günnar gerçekleştirilen programla ilgili, “AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatımızın düzenlediği Teşkilat Çalıştayı programına katılım sağladık. Milletimize hizmet yolunda durmadan üretmeye ve çalışmaya, her zaman milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. AK Parti son günlerde teşkilatçılık anlamında programlarını artırmış durumda. Bakalım bu çalışmaların olası bir seçimde sandığa yansıması nasıl olacak.

TURİZM DEĞERİ GÖRMEZDEN GELİNMESİN!

Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği, Trabzon’un tarihi miraslarından Boztepe yamacında olan ve geçtiğimiz haftalarda yeniden turizme açılan Kızlar Manastırı’nın alt kısmında, 2 yıl önce çıkan yangın sonrası, çatısı ve bazı duvarları çökünce atıl kalan evde 2 bin yıllık şapel buldu. Şimdilerde; 2019'da tescillenip korumaya alınan ve manastırla bağlantısı olduğu değerlendirilen şapelin, gün yüzüne çıkarılması bekleniyor. Dernek Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Trabzon’un altında bir Trabzon daha yatıyor. Tarihi kentin izleri toprağın altında.” açıklamasında bulunurken bakalım bu şapel gün yüzüne çıkartılabilecek mi. Yoksa Trabzon şehri yine bir turizm değerini görmezden mi gelecek? Bunu da zaman gösterecek.

Editör: Haber Merkezi