USTAOĞLU HER YERDE

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Elektrikli Araç, Sualtı Robotu, Döner Kanat ve Sabit Kanat gibi projelerle TEKNOFEST 2021 yarışmalarına katılarak önemli başarılar elde eden öğrencilerin çalışmalarının yer aldığı Atatürk Alanı’ndaki sergiyi ziyaret etti. Vali Ustaoğlu ayrıca 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Bilinçlendirme ve Sahiplendirme Masası’na ziyaret gerçekleştirdi. Ustaoğlu ayrıca dün gün boyunca bir çok programa katıldı. Vali Ustaoğlu her yerde desek yeridir. Kendisinin bu motivasyonunu kutluyoruz.

EN GÜZEL FARKINDALIK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik, hayvanseverlerden büyük ilgi gördü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Bilinçlendirme ve Sahiplendirme Masası’nda sahiplenmenin önemi ile ilgili bilgi verildi. Etkinlikte ayrıca hayvansever derneklerÇEVHAYKO, TRAHAYKO ile Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Ortahisar Belediyesi stant kurdular. Sevimli dostlarla bir araya gelen ziyaretçilerden bazıları alandan hayvan sahiplenerek ayrıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, kurulan stantları tek tek ziyaret ederek hayvanseverler ve öğrencilerle bir araya geldi. Kendisinin de hayvan sahiplenme konusunda hassas olduğunu dile getiren Ataman, “Evimde ve iş yerimde bizlerle yaşayan 28 sevimli dostumuz var. Hepsini sahiplendik. Onlarla bir arada olmak tarifi zor bir his. Hepsi ailemizin parçası oldular. Bu duyguyu bir kez yaşayan ne demek istediğimi daha net anlayacaktır.” ifadelerini kullandı. Bu tarz çalışmaları hayata geçiren tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyoruz.

ÖZTÜRK’ÜN ACI GÜNÜ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk babaannesini kaybetti. Öztürk acı haberi şu sözlerle paylaştı: “Kıymetlimiz, ailemizin çınarı babaannemi kaybettik.” Öztürk’ün babaannesi dün Cenazesi Çalköy Ortamahalle’deki aile kabristanlığına defnedildi. Merhumeye Allah’tan rahmet, Öztürk ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

BEKİROĞLU GÖREVDE

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’na atanan Jandarma Teğmen Gülsüm Bekiroğlu görevine başladı. Aslen Nevşehirli olan Teğmen Gülsüm Bekiroğlu, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra, Jandarma Okullar Komutanlığı’ndan 2015 yılında Astsubay Çavuş olarak mezun oldu. Astsubay olarak daha önce çeşitli illerde görev alan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’ni geçtiğimiz aylarda başarıyla bitiren Bekiroğlu, yeni rütbesinde ilk görev yeri olarak Çarşıbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’na atandı. Bekiroğlu’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KISA SÜREDE BİTSE

Trabzon Ortahisar Belediyesi Ekim ayı toplantıları dün başladı. Geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da devam eden alt ve üst yapı çalışmalarına değindi. Kendi sorumluluk alanlarında bulunan sokakları TİSKİ’den devralır almaz çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Genç, “TİSKİ Genel Müdürlüğümüzden sokağı devralır almaz, üst kapı konusunda akabinde kaldırım çalışmaları konusunda malzememiz, asfaltımız, hepsi imkan ve kabiliyetimiz hazır. İnşallah hızlı şekilde bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir taraftan merkez mahallede ara sokaklarda üst yapı, taş kaplama çalışmaları aynı hassasiyetle sürdürüyoruz.” dedi. Trabzon’da tamamlanan parklar ile ilgili de konuşan Başkan Genç, “Eksik olan parklarımızın hepsini tamamlayıp oyun gruplarıyla çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Ortak amacımız her zaman ifade ettiğimiz üzere yeşili arttırmak.” diye konuştu. Temennimiz kısa sürede Trabzon’un alt ve üst yapısında devam eden çalışmaların bir an önce bitmesi ve tüm şehrin rahata ermesi.

Editör: Haber Merkezi