SAHAYA İNMEKTEN İMTİNA ETMEDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ramazan Bayramı’nı memleketi Trabzon’da geçirerek partisinin bayramlaşma programında da başroldeki isimdi. Trabzonlu, kendisinden bundan sonraki süreç için beklenen projeler konusunda müjde bekleyip bu
açıklamaları duyamasa da Bakan Karaismailoğlu şehirde iki gün boyunca rüzgâr estirdi. Gerek şehir merkezinde, gerekse ilçelerde vatandaşlarla birebir temas kuran Bakan Karaismailoğlu ekonomik sıkıntının tavan yapıp alım gücünün dibe vurduğu bugünlerde iktidarın temsilcisi olarak sahaya inmekten imtina etmedi. Bakan Karaismailoğlu vatandaşı ve partileri tek tek dinleyip notlarını alarak Başkent’e geri döndü. Umarız alınan bu notların yansımasını da şehir en kısa zamanda görür.

KIRSAL ÖNEMLİ! 

Şunun da altını çizelim ki iktidarpartisi kırsaldan çok fazla oy alıyorsa bunda o bölgedeki vatandaşlarla diyalog kurulmasının çok fazla önemi var. İktidar partisi kırsalı bir an olsun boş bırakmıyor ve kapı kapı siyasetini yapıyor. Trabzon’da gözlemlediğimiz, muhalefet partilerinin bu konuda çalışmasının olduğu ancak yetersiz kalındığı yönünde. Muhalefet eğer Trabzon’da iddialı olmak istiyorsa kırsalı boş bırakmamalı. Siyaset sadece partilerin il binalarında yapılmaz, bunu da hatırlatmış olalım.

İMAMOĞLU BAYRAM ZİYARETİ DEDİ AMA…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bayramı memleketinde geçirmeyi tercih etti. Önce Rize’de, ardından Trabzon’da hemşerileri ile buluşan İmamoğlu’nun bu ziyaretleri doğal olarak soru işareti oluşturdu. Çünkü ziyaretler bayramlaşmadan öte miting havasında geçti. İmamoğlu bölgede yaptığı açıklamalarda her ne kadar sadece bayramlaşmak için geldiğini ifade etse de bizce bu Cumhurbaşkanlığı için adaylık sinyalidir. İmamoğlu yavaş yavaş meydanlara ısınıyor gibi gözlemledik. Bakalım zaman ne gösterecek.


MASKE KALKTI DA HABERİMİZ Mİ YOK?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu için sadece toplu taşıma araçları ve sağlık kuruluşlarında uygulanacak şeklinde karar alınmıştı. Ancak görmekteyiz ki Trabzon’daki toplu taşımada bu kural göz ardı ediliyor. Ortada alınmış bir karar varken ve bunu bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamışken toplu taşımada maskeye uyulmaması bize garip geldi. Bu konuya biraz daha dikkat diyoruz. 

İMAR KARARLARINA MÜDAHALE Mİ VAR?

Bayram’da bizim de yolumuz Arsin’e düştü. Dost sohbetinde konu konuyu açtı, Arsin Belediyesi’ne sıra geldi. İddiaya göre Arsin Belediyesi’nde imar konusunda sıkıntılar mevcutmuş. İmar Kurulu’nun verdiği kararlara Belediye üst yönetimi tarafından müdahale ediliyormuş. Bu olay ne derece doğru bilmiyoruz. Belediye yönetimi bu iddialara cevap verir galiba.O cevabı bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi