KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU

Ortahisar Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantılarında gündem maddesi olarak görüşülen Encümen Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu, Kültür Çevre turizm ve Spor Komisyonu ile Kadın Erkek Eşitliği komisyonlarına üye seçimi yapıldı. Encümen Komisyonu için yapılan kapalı oylamada mevcut üyeler; Ufuk Hoş, Hayati Yavuz ile Hayrullah Baytar tekrar üye olarak seçildi. İmar Komisyonu için yapılan açık oylamada; Faruk Kanca, Enis Ramazanoğlu, Hüseyin Yılmaz, Ayşe Kabadayı ve Cüneyt Zorlu oybirliğiyle seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna; Hasan Yılmaz, Hüseyin Canım, Nihat Akyüz, Oktay Söğüt ve Ümit Akbaytürk oybirliğiyle seçildi. Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonuna Ahmet Sarıalioğlu, Behlül Karakaş, Şener Kibar, Ömer Dayı ile Abdurrahman Kınalı oybirliğiyle seçildi. Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu’na ise; Hacer Öztürk, Ayşe Kabadayı, Berrin Erkuloğlu, Birgül Boğuşlu ve Nusret Onur oybirliğiyle seçildi. Seçilen üyelere görevlerinde başarılar diliyoruz.

PEKŞEN’İN AÇIKLAMASI

25-26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Dünya Avukatlar Günü nedeniyle açıklama yaptı. Kendisi de avukat olan Pekşen, “Hayatın her anında ve her alanında hiç kimseden hiçbir şey beklemeksizin, ödünsüz ve ilkeli bir kararlılıkla, hukuk, yasalar ve adalet için direnebilmektir avukat olmak. Adaleti mahkeme koridorlarında aramayın. Vicdanınızda yoksa hiçbir yerde yoktur. Dünya Avukatlar Günü kutlu olsun.” ifadelerini kullandı. Bu vesile ile biz de avukatların bu özel gününü tebrik ediyoruz.

ÇOK GÜZEL HAREKET

Trabzon’un Yomra ilçesinin Oymalı Mahallesi Muhtarı Veysel Arslan muhtar seçildiği 2016 yılından bu yana muhtarlık maaşını eğitime adadı. Arslan yaptığı açıklamada, “’Eğitim insana ve toplumun geleceğine yapılan en önemli yatırımdır’ sözlerinden yola çıkarak muhtarlık maaşlarımızla öğrenci kardeşlerimizi ödüllendirmeye devam ediyoruz. Bugün Oymalıtepe İlkokulu ve Ortaokulumuzda eğitim gören tüm öğrencilerimize hediye takdiminde bulundum. Öğrencilerimize ödüllerimizi takdim etmek için mahallemize teşrif eden ve ardından esnafımızı ziyaret eden Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak’a, Yomra İlçe Jandarma Komutanı Hasan Zeki Uzunöz’e, Yomra İlçe Tarım Müdürü Okan Aksu Bey’e, Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yıldırım’a ve tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, okullarımızda eğitim gören tüm çocuklarımıza başarılar diliyorum. Eğitim iyi niyetleri iyi sonuçlara çıkarır.” dedi. Maaşını eğitime adayan Muhtar Arslan’ı bu güzel hareketinden ötürü kutluyoruz.

TRABZONSPOR SİYASET ÜSTÜDÜR

Trabzonspor Kulübü Divan Üyesi, İYİ Parti GİK Üyesi Şükrü Kuleyin, AK Parti Milletvekillerinin Trabzonspor-Beşiktaş maçı öncesi kulübü ziyaret etmelerini eleştirdi. Yaşanan bu görüntünün Trabzonspor’a zarar verdiğini ve başta Ahmet Ağaoğlu olmak üzere tüm Trabzonspor camiasını zora soktuğunu ifade eden Kuleyin şunları söyledi: “Başkalarına gerek yok ayağımıza biz kurşun sıkıyoruz. Anlamsız ve gereksiz bir ziyaret önemli bir maç öncesi. Gidin maçtan sonra ziyaret edin kardeşim. Şampiyonluğumuza gölge düşürecek hareketlerden kaçının. Başarılı Başkan ve yönetimini zor durumda bırakmayın. Şimdi biz ya da CHP, Karagümrük maçı öncesi vekilleri toplasak İl Başkanı ile kulübü ziyaret etsek ne dersiniz? Trabzonspor siyaset üstüdür. Maç öncesi ve maç sonrası havaalanındaki tablo camiamızın büyüklüğünün ve heyecanının en büyük ispatı iken yapılan bu ziyaret çok absürt olmuştur. Fırsat kollayan diğer takım taraftarının ağzına malzeme olmaya gerek yoktur. Bu konuda herkesi hassas olmaya ve şampiyonluğumuza gölge düşürecek hareketlerden kaçınmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. Kuleyin’in bu açıklamaları sosyal medyada da gündemde oturdu.

Editör: Haber Merkezi