BİLET FİYATLARI AŞAĞI ÇEKİLSİN

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, sosyal medya hesabından Tünel Akvaryum hakkında açıklamalarda bulundu. Oyman, şunları söyledi: “Meclis üyelerimizle birlikte 8 yılın sonunda ‘macera başlıyor’ sloganıyla açılan Trabzon Akvaryum’u ziyaret ettik. Başlangıç fikirleri zaman içerisinde değişmesine rağmen güzel dokunuşlar var, çocukların meraklı bakışları var, akvaryumlarda böyledir. Şehrimize hayırlı olsun. Trabzon akvaryum sivil 59 TL, öğrenci 39 TL iken Eskişehir’de ise sivil 20 TL, öğrenci 10 TL giriş ücretleri var. Açılışın yaza getirilmesinin hatırına bu yaz döneminde ücretsiz bebek yaş aralığının genişletilmesi ve en azından öğrenci bilet ücretinin aşağıya çekilmesinin değerlendirilmesini öneriyoruz.” Bakalım Oyman’ın bu önerisine bir cevap gelecek mi.

EKONOMİMİZ İFLAS ETTİ

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kâmil Velioğlu, suya yapılan zam hakkında açıklamada bulundu. Velioğlu, şunları söyledi: “AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, ‘Suya zam zaruri olmuştur’ derken haklıdır. Zira burada Sezgin Bey ekonomi ile ilgili bir durum tespiti yapmıştır. İktidar partisinin ekonomiyi yönetemediği apaçık ortadadır. Enflasyon aldı başını gitti. Ekonomimiz adeta iflas etti. Paramız pul oldu. Ülkede ve belediyelerde ihale usulsüzlüklerinin haddi hesabı yokken suya nasıl zam yapılmasın. Trabzon Belediyesi’nin yıllık bütçesi hesapsızlık yüzünden 3. ayda bitmişken ve belediye yıl sonunu getirebilmek için tüm gayrimenkullerini satarken suya zam yapılmaması nasıl mümkün olabilir. Büyükşehir Belediyesi’nden usulsüz ihale alan onca yandaş müteahhit varken, suya zam yapılmasın da bu arkadaşların ödemeleri mi aksatılsın. Son olarak, ekonomideki bu yıkımın, yüksek enflasyonun nedeni olarak Ukrayna'daki savaşı gösteren Sezgin Mumcu'ya Ukrayna'daki enflasyon oranının yüzde 20 olduğunu hatırlatmak isterim. Artık milleti kandırmayı bırakın. Türkiye'de ekonominin bozulmasının tek nedeni, AK Parti iktidarının ülkenin tüm kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmesidir. Suya yapılan yüzde 47 zam, iktidarın bu soygun düzenini devam ettirmek adına zaruridir.”

LGS HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav dün tamamlandı. İki oturumda düzenlenen sınavın birinci oturumu Türkiye saatiyle 09.30'da başladı. Birinci oturum 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. Merkezi sınav, iki oturum halinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551 salonda gerçekleştirildi. Trabzon’da da LGS heyecanı yaşanırken Cudibey Ortaokulu’nda sınava giren öğrenciler içeride, veliler ise okul dışında ter döktüler. Öğrencilerin iki oturum arasında dışarıya çıkışlarına izin verilmezken hiçbir velinin de içeriye girişi sağlanmadı. Ailelerin çocuklarına okulun bahçesinin demir parmakların aralarından su ve simit-poğaça verdiği görülürken bazı aileler ilk oturumun nasıl geçtiğiyle ilgili çocuklarıyla konuştu.

Editör: Haber Merkezi