MUHTARLARI DİNLEDİ

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Yomra’da muhtarlarla buluştu. En büyük sorunların başında gelen yol ve doğalgaz konusunda açıklamalar yapan Balta, “Doğalgaz konusunda karayollarının kamulaştırma sorunları vardı. Bu sorunlar aşıldı. Devlet ihalesini yapıyor, ihaleyi alan firma çalışmalarına devam ediyor. Bu konu için elimizden geleni yapıyoruz. Haftaya AKSA’nın genel müdürü buraya gelecek. Kendisiyle sürekli bu konuda görüşüyoruz. Kamulaştırma sorunlarından dolayı Yomra’da doğalgaz gecikmiştir. Yomra’ya yapılan hizmetleri ve yatırımları da biz getirdik.” dedi. Yüksek mahallelerden gelen sorunların başında yol problemi olduğunu dile getiren muhtarlar sorunların çözümü için Milletvekili Balta’ya taleplerini ilettiler.

YİĞİTER BÜYÜKŞEHİR’DE

Trabzon’un tanınmış esnaflarından Ali Yiğiter, gerek meslektaşları arasında gerekse de Trabzon’da çok sevilir ve sayılır. Protokolün yanı sıra STK’larla da ikili ilişkileri gayet iyidir. Zaman zaman onları ziyaret eder, görüş alışverişinde bulunur. Bunları yaparken de asla hediyesiz gitmez. Trabzonsporluluğunu ise kimse sorgulayamaz. Terzilik mesleğini icra eden Yiğiter, önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Yiğiter, şehirde yapılan çalışmalar adına Zorluoğlu’na plaket takdim etti.

SON BULSUN ARTIK

Trabzon Şoför ve Otomobilciler Odasın Başkanı Ömer Hakan Usta şoför esnafı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Usta: “Doğu tarafından gelen arabalar Limon Sokak’tan inip Çömlekçi Mahallesi tarafından hizmet hatlarına gidiyorlar. Böylelikle, doğu tarafından gelen arabalar 20- 25 dakika zaman kazanımı sağladığı gibi, şoför esnafımız için de günlük ortalama 100-150 TL’lik bir mazot tasarrufu sağlayacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na sürecin çözümünde sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca dolmuşlarımız için depolama alanı da yaptık. Yine doğubatı taraflarından meydana gelecek olan araçlar, Çömlekçi’deki asfalt çalışması yaptığımız alanda depolama yapıp, oradan da sıralı bir şekilde kalkıp köprü altındaki yolcuları alıp yollarına devam edecekler.” dedi. Bakalım Trabzon’un bu dolmuş güzergahı kargaşası ne zaman son bulacak.

GÜRSOY DEDİ Kİ…

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ilçe halkını bilgilendirdi. Gürsoy, “Arsin Merkez Ulu Camii önünde yer alan Şehit P. Miktat Beder üstgeçidimiz, modernize ve erişilebilir üstgeçit yapımı çalışmamızdan dolayı bir süre kullanım dışı kalacaktır. Vatandaşlarımız en yakın üstgeçide Rize istikametinde 303 m ileride Belediye binamız önünde ulaşabilir veya Trabzon yönünde 397 m ileride yer alan altgeçitten ulaşımlarını sağlayabilirler. Yapım sürecinde bir süre kullanım dışı kalacak üstgeçit çalışmamıza anlayışınız için teşekkür ederiz.” dedi. Biz de vatandaşlara bu bilgilendirmeyi iletmiş olalım.

Editör: Haber Merkezi