KONUK EVİ NEDEN KULLANILMIYOR?

Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konut yapılıp yapılmaması konusunda görüş ayrılıkların yaşanmış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da böyle bir gündemleri olmadığını belirtmişti. Gündem konut olunca aklımıza Ortahisar Mahallesi’nde Valilik Konuk Evi olarak kullanılmak üzere yapılan bina geldi. Bina bitmiş olmasına rağmen halen kullanıma açılmamış durumda. Bu bina neden çürümeye terk edildi diye düşünmüyoruz değil. Bu konuda da kamuoyu bir cevap bekliyor.

***

ZAM DEĞİL İNDİRİM

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hizmet ağına her geçen gün yenisini eklemeye devam ediyor. Kentin sorunlarını çözmek için çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi bu kez oto pazarı için, daha rahat ve daha ulaşılabilir bir alanı hizmete sokuyor. Pazar günleri Ortahisar İlçesi Yenimahalle mevkiinde bulunan ve günlük 15 lira girişi olan Oto Pazarı için yeni bir alan belirlendi. Moloz mevkiinde yeni yapılan otopark alanının bundan sonra pazar günleri otomobil satıcılarına günlük 5 lira giriş ücreti ile hizmet vereceği öğrenildi. Bundan böyle otomobil satın almak isteyen vatandaşlar Meydan’dan yürüme mesafesi ile oto pazarına gidilebilecek. Aynı zamanda bazı hafta sonları etkinlik için kullanılan Fuar Alanı’ndan yeni yere geçildiğinde otomobil satıcıları için de sorun ortadan kalkmış olacak. Büyükşehir’in bu uygulamasını takdirlik görüyoruz.

***

KONTEYNER DEĞİL DURAK BEKLENİYOR

Tabii ki faydalı işleri belirttiğimiz gibi gelen olumsuz eleştirileri de bu satırlardan yazıyoruz, yazmaya da devam edeceğiz. Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Büyükşehir Belediyesi’ni bu fotoğrafla bakın nasıl eleştirdi: “2 Nolu Beşirli Mahallemizde otobüs durak
yeri yapmak için Ortahisar Belediyesi betonu döktü. Siz betonunu dökün biz hemen durağı yaparız diyen Büyükşehir Belediye yetkilileri aradan 1 ay geçmesine rağmen durağı yapmadı. Yapılmayan durağın yerine çöp konteyner koyuldu. Durmak yok yola devam.”
Eğer bir aydır, dökülen betonun üzerine otobüs durağı koyulamıyorsa yetkililer bu konuda şapkalarını önlerine koymalıdır. Veya varsa makul bir açıklama yapılmalıdır.

***

MALKOÇ’UN MEKTUBU

Kamu Başdenetçisi Ombudsman Şeref Malkoç Fransa Ombudsmanı Claire Hédonn, Almanya Federal Parlamento Dilekçe Komisyonu Başkanı Marian Wendt ve Avrupa Ombudsmanı Emily O’Reilly’ye mektup yazarak İslam düşmanlığına karşı mücadeleye davet etti. Malkoç yazdığı mektupta Covid-19 salgını sürecinde bütün dünya ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olması gerekirken İslam ve yabancı düşmanlığının evrensel bir sorun haline gelmesinin üzücü olduğunu belirtti. Ombudsman Malkoç son zamanlarda Müslümanlara yönelik yapılan, Türk halkını derinden üzen çok sayıda şikâyet başvurusu alınan rahatsız edici gelişmelere dikkat çekmek için yazdığını söyledi. İslam’a düşmanlığın önüne geçmek için attığı bu adımdan ötürü Malkoç’u tebrik ediyoruz. Daha önce de belirtmiştik Malkoç dünya gündemini çok iyi takip ediyor ve görevinin hakkını da çok iyi veriyor.

***

GEÇMİŞ OLSUN KÖKSAL

Tüm dünyada etkisini gösteren korona virüs Trabzon'da da etkisini tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor. Trabzon’da 600'ü aşkın üyesi olan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hayri Köksal’ın da korona virüse yakalandığını öğrendik. Köksal’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi