PROTOKOL İMZALANDI 

KTÜ ile Arsin Kaymakamlığı arasında, “Sportif İmkânların Kullanımı” kapsamında, Arsin Meslek Yüksekokul Müdürlüğü ile Arsin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliğinde, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak amacıyla protokol imzalandı. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ile Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir’in imzaladığı protokol, öğrencilerin ve personelin İlçe Müdürlüğü’nün spor tesislerinden faydalanmasını, İlçe Müdürlüğü’nün de Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden eğitim ve spor sahalarının kullanımı talebini kapsamakla birlikte Yüksekokul ve İlçe Müdürlüğü’ne ait spor sahaları, çok amaçlı salonlar ve sosyal donatıların, sergi, panel, turnuva, söyleşi ve benzeri faaliyetlerde kullanılmak üzere uygun zaman ve durum olduğu takdirde, yazılı talepler doğrultusunda ortak kullanılabilmesini amaçlanıyor. Protokole göre, İlçe Müdürlüğü tarafından yapılacak projelerde talep edildiği takdirde, yüksekokul akademisyenleri, ilçe gençliğine destek sağlamak amacıyla uygun görülecek yer ve zamanlarda danışmanlık hizmeti ve mesleki bilgilendirme sunumları yapabilecek ve meslek yüksekokulu, İlçe Müdürlüğü’nün spor sahalarından, spor makine ve teçhizatlarından karşılıksız olarak yararlanabilecek. Eğitimde yapılan bu işbirlikleri umarız fayda sağlar.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI

Trabzon Ülkü Ocakları “Paylaşmak Berekettir” prensibiyle başlattığı Ramazan yardımlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturduğunu duyurdu. Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Bayrak, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın iftar sofralarına destek olmak için sizlerin de katkısı ile hazırlanmış olan ramazan kolilerimizin dağıtımı her gün onlarca koliyle devam ediyor. Allah vesile olanlar ve hayır sahiplerimizden razı olsun. MHP Belediye Meclis Üyelerimizle birlikte, vatandaşımızın iftar sofralarına destek olmak amacıyla dağıtacağımız alışveriş kartlarını, belirlenmiş olan ihtiyaç sahibi evler için hazırladık.” dedi. Bu tarz davranışlar daha da artmalı.

MİNİKLER BAHÇEDE

Trabzon Akyazı İlkokulu anasınıfı öğrencileri sağlıklı çevre bilinci ve doğa sevgisini aşılama konusunda önemli bir etkinliğe imza atıyor. Öğretmenleri Şule Şahin liderliğindeki minik çevreciler, ulusal ve uluslararası 8 yerli, 3 yabancı okulla ortaklaşa yürüttükleri Avrupa Birliği eTwinning projesi olan “Çevreci Çocukların Ajandası ” projesi kapsamında, sağlıklı çevre bilinci ve doğa sevgisi konularında birçok etkinliğe imza atıyorlar. Öğrenciler haftanın etkinliği kapsamında, Trabzon’da yetiştiriciliği azalan ve unutulmaya başlanan tarım ürünlerinden tomara, şimşir ve mısır tohumlarını okul bahçesinde oluşturdukları hobi bahçelerine ekerek farkındalık oluşturdular. Sera çalışmalarına da başlayacak olan doğasever küçükler, Türkiye ve dünyada yaşanılabilir ve temiz bir çevre için geleceğe umut tohumlarını da ekmeye devam edecekler. Minik öğrencileri ve öğretmenlerini bu anlamlı projeden ötürü tebrik ediyoruz.

KONTROL EDİLMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran'da uygulanacak merkezi sınava girecek öğrencilerin sınav bilgileri, 14 Nisan'a kadar kontrol edilebilecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, LGS kapsamında merkezi sınavın başvuruları ve onay işlemleri Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilen başvuru işlemlerine ilişkin öğrencilerin sınav bilgilerinin “e-okul.meb.gov.tr” üzerindeki e-Okul Veli bilgilendirme sisteminden 14 Nisan'a kadar kontrol edilmesi gerekiyor. Bakanlık, LGS adayı öğrencilerin sınav bilgilerinin kontrolü konusunda velilere bilgilendirme mesajı da gönderdi. Öğrencilerin bilgilerinde sorun bulunması halinde, veliler, düzeltme taleplerini okul müdürlüklerine iletebilecek. Duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi