SELÇİK’E ÖNEMLİ GÖREV

Gaziantep’te 2000 yılında kurulan Karadenizliler Derneği’nin Olağan Genel Kurulu yapılırken başkanlığa Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinden olan Ali Selçik seçildi. Genel Kurul sonrası bir değerlendirme yapan Dernek Başkanı Ali Selçik, “2000 yılından bugüne Gaziantep’te faaliyet gösteren derneğimizin, üyesi olmaktan her daim onur duydum. Bana inanan, güvenen ve her daim yanımda bulunan değerli yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bana inanan, güvenen, destek veren eski ve yeni yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Almış olduğumuz bu bayrağı layıkıyla daha yüksek yerlere taşımak için tüm gücümle çalışacağım. Bana destek veren herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi. Ayrıca, Dernek Başkanı Ali Selçik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 24- 25-26 Haziran’da düzenlenecek olan “Hemşeri Dernekleri Festivali” ile ilgili hazırlık toplantısına katıldı. Biz de bu vesile ile Selçik’i tebrik ederiz.

BU PROBLEM ÇÖZÜLSÜN

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde, Şubat ayında açılışı yapılan 1350 araçlık kapalı otopark sonrası işler bir hayli ilginç bir hal aldı. Kapalı otoparkın devreye girmesiyle birlikte hastane önündeki mevcut açık otoparkın sözleşmesi sona erdi. Ancak işletme sahibi mahkemeye başvurarak “Yürütmeyi durdurma” kararı alınca, mevcut otopark buradan tahliye edilemedi. Vatandaşların yeni otoparktan bilgisinin olmaması ve eski alışkanlıklarına devam etmesi sonrası KTÜ Rektörlüğünden dikkat çeken bir karar geldi. Rektörlük, hem vatandaşları yeni kapalı otoparka yönlendirmek, hem de mevcut otoparkın bulunduğu alanda çalışma yapmak için yola bariyerler koydu. KTÜ’nün bariyerlerinin üzerine “Yapım, onarım çalışması nedeniyle trafiğe kapalıdır” yazılırken, kapalı otoparkın yönü de okla gösterildi. KTÜ’nün Şubat ayında açılışını yaptığı kapalı otopark elektronik aksamlarla donatılırken giriş ücretinin de 5 TL olduğu öğrenildi. Ancak vatandaşların yeni otoparktan bilgisinin olmaması veya hastane önüne kadar ulaşabildikleri mevcut otoparka gitmek istemeleri bölgede zaman zaman trafiğin de aksamasına neden oluyor. Bu trafiğin bölgede belli saatlerde yaşandığı kaydediliyor. Özellikle bölgede talebi karşılayacak otoparklar bulunmasına rağmen hala hastaneye çıkan yolun kenarına yapılan parkların bölgede trafiği tek şeride düşürmesi de, yaşanan bu trafiğin oluşmasında büyük etken olarak gösteriliyor. Umarız bu problem en kısa sürede halledilir.

ÇİPLİ KİMLİK KARTLARI VERİLDİ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) projesi kapsamında Trabzon’un Ortahisar ilçesinde şu ana kadar 287 binin üzerinde kişiye çipli kimlik kartı verildi. Trabzon Ortahisar İlçe Nüfus Müdürlüğü’nce 17 Ekim 2016 tarihinde çipli kimliklerin verilmesine başlanırken, 317 bin 520 nüfusun 287 binin üzerinde kişiye Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verildiği belirtildi. Ortahisar ilçesinde, şu ana kadar nüfusun yüzde 90’lık kısmına çipli kimlik kartı verilirken, 67 bin 550 kişiye sürücü belgesi, 17 bin 500 kişiye de umuma mahsus pasaport verildiği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi