DEV GEMİ SUYA İNDİRİLDİ

Trabzon Sürmene ilçesi Çamburnu Tersanesi'nde yapılan 970 grostonluk 46 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğindeki 7 milyon dolar değerindeki dev balıkçı teknesi denize indirildi. Çamburnu Tersanesi'nde Başaran Gemi Sanayi tarafından bir işadamı için yapılan balıkçı gemisi törenle denize indirildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun da katıldığı törende dev balıkçı gemisi kemençe ve horon eşliğinde mavi sularla buluştu. Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, “Bu gemimiz suyla buluştuğunda 70'e yakın kişinin istihdamını sağlayacak. Trabzon bölgemizin cazibe merkezi. Özellikle deniz ürünleri işleme tesisleri ve uluslararası sularda hizmet veren onlarca gemimiz var. İlimizde gemi imalatı önemli aşama kaydetti. Burada her yıl 40 balıkçı gemisinin imalatı burada yapılıyor. Bu gerçekten çok önemli bir üretim. 11 ay gibi kısa sürede bu gemimiz hazır hale geldi. Bu gerçekten gurur verici bir durum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

LİSTELER BELİRLENDİ

Trabzon Barosu başkanlık seçimi yarın gerçekleştirilecek. Seçimde mevcut Başkan Sibel Suiçmez aday olurken karşısında ise Mahmut Yazıcı yer alacak. Sibel Suiçmez’in yönetim listesi ise şu şekilde: “Abdullah Erata, Ramazan Murat Kudu, Turgay Alemdaroğlu, Duygu Keleş Aydın, Mehmet Özcan Arslantürk, Berrak Pınar Alioğlu, Nihan Göktürk, Emrah Aslan, Remzi Başkan, Gözde Çavdar.” Yazıcı'nın listesi ise, “Mustafa Çağrı Yayla, Derya Tütüncü, Arif Onur Korkmaz, Doğukan Bora Savaş, Seda Taflan, Celil Özcan, Hakan İnce, Kubilay Ay, Seda Yıldırım, Kübra Calap” isimlerinden oluştu.

HAVALİMANI YİNE KAPATILDI

Türkiye’nin en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon Havalimanı pist bakımları nedeniyle dün 1 gün boyunca hava ulaşımına kapatıldı. 2020 yılında asfaltlanarak yenilenen havalimanı pisti son 1,5 yılda 3’üncü kez bakıma alındı. Her yıl milyonlarca yolcunun kullandığı Trabzon Havalimanı’nda pist bakımları bitmiyor. 23 Nisan 2020 yılında pist yenileme çalışmaları ile kapatılan ve yaklaşık 2 ay süren çalışmaların ardından tekrar hava ulaşımına açılan Trabzon Havalimanı, 5 ay sonra tekrar bakıma alınmıştı. Havalimanı pistindeki aydınlatma sistemi ve kabloların yenilendiği 2 haftalık çalışmanın ardından tekrar uçuşlara açılan Trabzon Havalimanı 20 Ağustos 2021 tarihinde pistte meydana gelen çatlak nedeniyle uçuşlara tekrar kapatıldı. 1 yıl önce yenilenen asfaltta çatlak olması nedeniyle tepkileri üzerine çeken Trabzon Havalimanı bu sefer ise yeniden asfaltta yaşanan çatlaklar ve aydınlatma sistemindeki arızalar nedeniyle 1 gün süre ile dün uçuşlara kapatıldı. Havalimanın, çalışmaların tamamlanmasıyla bugün saat 08.00’de yeniden uçuşlara açılacağı öğrenildi.

TRABZON ADLİYESİ TERCÜMAN ARIYOR

Trabzon Adli Yargı ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu 2022 tercüman bilirkişi başvuru duyurusu yayımladı. Trabzon Adli Yargı ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu, tercüman bilirkişi alımı için başvuru şartlarını açıkladı. Trabzon Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Soruşturma veya kovuşturma evresinde meramını anlatabilecek ölçüde Türkçe bilmeyen ya da engelli olan mağdur, tanık, şüpheli veya sanığın iddia veya savunmaya ilişkin beyanlarının, kovuşturma evresinde iddianamenin okuması ve esas hakkındaki mütaalanın verilmesi üzerine sanığın kendisini daha iyi ifade edebileceğini beyan ettiği başka bir dilde yapacağı sözlü savunmasının, Türkçeye çevrilmesi için oluşturulacak Trabzon Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca düzenlenecek 2022 yılı tercüman bilirkişi listesine başvurmak için başvurular 5 Ekim 2021 Cuma günü başlayıp, 01 Kasım 2021 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir.”

Editör: Haber Merkezi