ŞEHİT AİLESİ İLE BULUŞTULAR

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile eşi Sevcan Zorluoğlu, AK Parti Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Şehit Pilot Yüzbaşı Burak Gençcelep için Merkez Bulak Mahallesi’nde düzenlenen iftar programına katıldılar. Ustaoğlu ve Zorluoğlu burada şehidimizin ailesi ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Umarız bu tür programlar sürekli hale gelir.

SÜMELA’NIN AÇILMASI ESNAFA KATKI SAĞLAR

TESOB Başkanı Metin Kara, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak’ı ziyaret etti. Başkan Kara, turizm sezonunun yaklaştığını hatırlatarak, “Ramazan Bayramı ve sonrasında sezonun hareketliliği başlayacaktır. Maçka da turizmde dünya çapında önemli noktalarımızdan biri. Sümela Manastırı uzun süredir kapalı. Bazı bölümleri ara sıra açılıyor ancak bir süreklilik maalesef olamadı. Tabii ki ziyaretçilerin güvenliği açısından yürütülen çalışmaların önemini biliyoruz. İlgililer tarafından 1 Mayıs’ta ziyarete açılacağı ifade edildi. Sümela’nın ziyarete açılması Maçka esnafımıza nefes aldıracaktır. Umarız sezon boyunca bir aksilik yaşanmadan açık kalır. Turizm sezonunun şimdiden tüm Trabzon esnafı için bereketli olmasını diliyorum.” dedi. Başkan Kara, tarife denetimlerini bu sezon daha sıkı şekilde sürdüreceklerini de vurguladı. Başkan Kara ayrıca Maçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Lokman Kar’ı da ziyaret etti. Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alaattin Aydın’ın da yer aldığı ziyarette, şoför esnafının sorunları ve çözüm önerileri konusunda istişarede bulunuldu. Sümela’nın açılması bizce de şehre katkı sağlayacaktır.

TTSO İLE AKBANK PROTOKOL İMZALADI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Akbank arasında, TTSO üyelerinin kullanabilecekleri krediler ve diğer bankacılık ürünleriyle ilgili protokol imzalandı. Protokol, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve Akbank Bölge Müdürü Selçuk Güvercin arasında imzalanırken, törende TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı, Akbank Mumhaneönü Şube Müdürü Muhammet Katip, Akbank Trabzon Şube Müdürü Alemdar Bayraktar ve Akbank Değirmendere Şube Müdürü Erkan Emir de yer aldı. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda üyelerinin finansman ihtiyaçlarının karşılanması için protokol imzaladıklarını belirterek, “İş dünyasının çeşitli finansman ürünlerine erişiminin kolaylaştırılması piyasalar açısından önemli. Akbank ile imzaladığımız bu protokol ile üyelerimiz bankanın finansman ürünlerinden avantajlı koşullarla yararlanabilecek.” dedi. Bu tarz işbirlikleri umarız fayda sağlar.

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Trabzon Kızılay Ortahisar Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zübeyir Efendioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Çağrı Akgündüz, Ali Fuat Habiboğlu, Behlül Karakaş, Emre Ayaz, Abdulrahman Öztürk ve Şube Müdürü Murat Küçük Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette ilk olarak, Trabzon Kızılay Ortahisar Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Zübeyir Efendioğlu, Ortahisar Şubesi olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında detaylı bilgiler sundu. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Trabzon Kızılay Ortahisar Şubesi’ne gönüllülükle yürüttükleri çalışmalarında başarılar diliyorum. Arsin OSB Sanayicileri olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi. Ziyaret hediye taktimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

YOMRA BELEDİYESİ İŞÇİ ALACAK

Trabzon’un Yomra Belediyesi işçi ilanına çıktı. Yayınlanan ilanda Belediyeye kamu dışı 3 işçi alınacağı belirtildi. İlanda belediyede belirsiz süreli çalışacak şekilde 2 müzisyen ve 1 sesçi alınacağı belirtildi. Aranan şartlarda ise müzisyenlerin 10 yıl, sesçinin ise 5 yıl deneyimli olması ve en az ortaokul mezunu olmalar gerektiği belirtildi. Şarlara uyan adayların Vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, mezuniyet belgesi, adli sicil kaydı, SGK hizmet dökümü, askerlik durum belgesi ile beraber 2 adet fotoğrafla başvurmaları istendi. Duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi