BU ETKİNLİK KAÇMAZ

Trabzon Bayburtlular Derneği tarafından bugün Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Dayanışma Gecesi düzenlenecek. Etkinlikte müzik şöleni yaşanacağını dile getiren Dernek Başkanı Sadettin Okay, Trabzon ve Bayburt yöresine ait halk oyunlarının oynanacağını dile getirdi. Plaket takdimi ve çeşitli sürprizlerin yapılacağı programda Bayburt Belediye Korosu’nun yanı sıra İklima Güngör, Ceren Ece Öksüz ve Azmi Küçük’ün de birbirinden güzel şarkıları seslendirmesi bekleniyor. Başkan Okay ayrıca etkinlikte çeşitli yöresel lezzetlerin de ziyaretçilere sunulacağını söyledi.

NEFRET SÖYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Trabzonspor'a yönelik yapılan eleştirilere değindi. Başkan Sarıalioğlu, “Trabzonspor; camiasıyla, taraftarıyla örnek olmuş bir kulüptür. Ama bazen heyecandan dolayı bazı durumlar yaşanabiliyor. Taraftarın maç bitmeden sahaya girmesini heyecana bağlıyorum. Buna karşın şampiyonluk kutlamalarında güzel görüntüler ortaya çıktı. Tüm dünya bu kutlamalardaki görüntüleri gündemine taşıdı. Bu da bizim şehir olarak spora ve futbola ne kadar ilgi duyduğumuzun bir göstergesidir. Bir kez daha Trabzon'u dünyaya güzel bir şekilde tanıtma fırsatı bulduk. Bu şampiyonlukla birlikte inşallah Trabzonspor’umuz Avrupa'da ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Diğer takımlarımıza da başarılar diliyorum. Tüm kulüplerimiz futbolumuzun tamamlayıcı unsuru. Fakat üzülerek belirtmeliyim ki bazı kulüp başkanları taraftar gibi davranıyor. Ben kendilerini aklıselim davranmaya davet ediyorum. Bunun bir spor olduğunu unutmamalıyız. Sporun centilmenlik ve kardeşlik yönünü vurgulamamız gerekiyor. Kulüp yöneticilerinin ayrıştırıcı söylemlerden uzak durmasını tavsiye ediyorum. Ben hiçbir kulübümüzü ayırt etmiyorum. Bütün başkanlarımızın kucaklayıcı ve kardeşliğimizi pekiştirecek açıklamalarda bulunmasını rica ediyorum. Maalesef bazı kulüp başkanlarımız kin ve nefret tohumu ekebilecek söylemlerine devam ediyor. Lütfen bundan vazgeçsinler. Bizim birbirimizi kucaklayıcı, saygıyı, sevgiyi ön plana çıkaracak açıklamalarda bulunmamız gerekiyor.” dedi. Başkan Sarıalioğlu’nun bu açıklamalarına kulak vermek gerek diyoruz.

HARARETLİ TARTIŞMA

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ile İYİ Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bülent Arslan sosyal medyada hararetli bir tartışma yaşadı. Bekar’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yaşanan gündem üzerine yaptığı açıklamalarına Arslan cevap verdi. Arslan, “Tarım, ziraat politikaları ile ilgili bir açıklama yapmanız, vatandaşın sorunlarını dile getirmeniz görev ve sorumluluğunuz olduğu halde, birilerine hoş görünmek amaçlı siyasi söylem, şov ve de eylemde bulunmanız hiç de yakışmadı Başkan. Çiftçi mazot, gübre, yem alamıyor. Bakanı değiştirmek sorunu çözmüyor. Gübreye yüzde 400 zam yapıp akabinde yüzde 20 indirim yapmakla kendinizi kandırırsınız. Siyasi tartışmaları seviyorsanız, oturduğunuz koltukları işgal etmeyiniz lütfen. Bu millet bu gibi sorumsuzlukların hesabını vakti geldiğinde soracaktır.” ifadelerini kullandı. Başkan Bekar ise, “Biz işimizi biliriz. Kimsenin akıl hocalığına ihtiyacımız yok. Birilerine şirin görünmeye de hiç ihtiyacım yok. Yeri geldi mi de en ağır eleştiriyi de yapıyoruz.” paylaşımında bulundu. Bu tartışmaya birçok yorum daha yapıldı.

HER GÜN DEĞERLİ GÖRÜYORUZ

İYİ Partili kadınlar Anneler Günü dolayısıyla şehit ailelerini ağırladı. Şehit aileleri ile kahvaltı programında bir araya gelen İYİ Partili kadınları temsilen konuşan, Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fatma Arıcı, “Annelerimizi yalnızca bugün değil her gün değerli görüyoruz. Genel Başkanı bir kadın ve bir anne olan İYİ Parti’nin mensubu olarak, kadınlarımızın toplumsal kalkınmadaki yeri ve öneminin farkındayız. Bu doğrultuda planladığımız etkinliklerde kadını özne olarak konumlandırmaya devam ediyoruz. Bu Anneler Günü’nde de özellikle şehit ailelerini misafir etmek istedik. Vatan savunması sırasında yakınlarını kaybetmiş olan ailelerimize vefa borcumuzu, emanetlerine en iyi şekilde sahip çıkarak göstermeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi