AŞUREYE DOYDULAR

Trabzon’da, Aşure Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi aşure dağıttı. Meydan Parkı’nda düzenlenen aşure dağıtım etkinliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar vatandaşlara aşure dağıtarak sohbet ettiler. Aşure Günü’nü bizler de kutluyoruz.

KTÜ’DE YENİ ATAMALAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başmüdürlüğü ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na yeni atamalar yapıldı. Atatürk Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Lisans derecesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans derecesine sahip olan İbrahim Küçük, KTÜ Farabi Hastanesi Başmüdürü olarak atandı. KTÜ Beden Eğitimi Bölümü’nden Onur Belgesi ile mezun olan Ömer Salimoğlu ise KTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı olarak atandı. 19 yıl öğretmenlik ve 5 yıllık Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ömer Salimoğlu, UEFA A Lisanslı Profesyonel Futbol Antrenör Belgesi ile 2 yıl profesyonel futbol takımların altyapısını çalıştırdı. Salimoğlu, 2012 yılından beri Türkiye’deki üniversitelerde eğitim gören yabancı öğrenciler ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşu olan Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KULDER) Başkan Yardımcısı ve 2018 yılından itibaren Dernek Başkanı olarak ulusal ve uluslararası platformlarda, öğrencilerin akademik, sosyal, sportif, kültürel ve diğer tüm ihtiyaçlarını temin edebilmek için aktif olarak görev aldı. İbrahim Küçük ve Ömer Salimoğlu’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

AŞIRI YAĞMUR SIKINTI DOĞURDU

Trabzon’da önceki gece başlayan aşırı yağmur bazı mahalle ve sokaklarda yıkımlara neden oldu. Trabzon’un Esentepe Mahallesi Sefer Özgür Caddesi’nde bir ev yağmur nedeniyle yıkıldı. Eski evin yıkılması, yandaki binalara da tehlike oluşturuyor. Mahalle sakinlerinden Murat Aydın, “Önceki gece Trabzon aşırı yağmur sebebiyle mahallemizde bazı eski binalar yıkıldı. Evimizin hemen bitişiğindeki eski binanın yıkılmasıyla binamız tehlike altına kaldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’tan gelen yetkililer incelemede bulundu.” şeklinde konuştu. Bu sorunun çözülmesi için yetkililer göreve diyoruz.

AV SEZONU BAŞLIYOR

Kara avcılığı, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 20 Ağustos'ta başlayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Merkez Av Komisyonunun, yeni av döneminde uygulanacak usul ve esaslara ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin 27 Mayıs 2022 tarihli sayısında yayımlandı. Bu kapsamda kara avlanması, tüm bölgelerde 20 Ağustos'ta bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avıyla başlayacak. Alınan karar uyarınca çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) av yapılabilecek. Ayrıca yaban domuzu salı günü de avlanabilecek. Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü il şube müdürlükleri döner sermaye işletmesine ait hesaplara yatırmaları gerekiyor. Avcılar, Avlak Yönetim Bilgi Sistemi'nden (AVBİS), "Avcı Avlakta Mobil Uygulaması"ndan (AVA) ve "0850 888 06 06" numaralı çağrı merkezinden gerekli izni aldıktan sonra, genel avlaklar ile devlet avlaklarında avlanabilecek. Bunu da duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi